Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών καταγγέλλει τεχνικό αποκλεισμό των σερραϊκών επιχειρήσεων από Πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών καταγγέλλει τεχνικό αποκλεισμό των σερραϊκών επιχειρήσεων από Πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ

νέοι_άνεργοι_κατάρτηση_ΟΑΕΔΘεωρεί ότι η απόσταση του ηλεκτρονικού κομβου των Σερρών από την Αθήνα, οδήγησε σε τεχνικό αποκλεισμό των αιτήσεων, καθως  από τις 5000 θέσεις, οι 4000 καλύφθηκαν το πρώτο 10λεπτο, από επιχειρήσεις των Αθηνών, αφήνοντας μόνο 1000 για την Επαρχία. Ζητά σε επόμενο πρόγραμμα να υπάρξει καταμερισμός των θέσεων ανά νομό.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών αναφέρει:

εμπορικός σύλλογοςΩς Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών διαμαρτυρόμαστε έντονα και «καταγγέλλουμε» την διαδικασία υποβολής αίτησης στο site του ΟΑΕΔ  για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα επιδότησης πρόσληψης 5000 ανέργων ηλικίας 25 έως 66 ετών»  από Σερραϊκές Εμπορικές Επιχειρήσεις.
Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 από τις 12:00 έως 14:00 όπου οι Σερραικές Εμπορικές Επιχειρήσεις έπρεπε  να υποβάλουν αίτηση είτε οι ίδιες είτε  μέσω των λογιστικών τους γραφείων.
Λόγω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής της αίτησης και λόγω της δυσκολίας μας ως απομακρυσμένος  Νομός ( κόμβος Σερρών, κόμβος Θεσσαλονίκης , κόμβος Αθηνών) καθυστέρησε πολύ η διαδικασία με αποτέλεσμα το πρώτο 10’λεπτο οι πρώτες 4000 θέσεις περίπου να καλυφθούν από επιχειρήσεις των Αθηνών λόγω της απευθείας πρόσβασης στον κόμβο των Αθηνών.
 Λόγω της απόστασης και πάλι το σύστημα ¨έπεφτε¨ συνεχώς , δυσκολεύοντας τις Σερραικές εμπορικές επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση με αποτέλεσμα οι θέσεις να καλυφθούν γρήγορα από άλλες περιοχές.
Απαιτούμε στο αμέσως επόμενο πρόγραμμα θα πρέπει να γίνει πιο « δίκαια» η κατανομή των θέσεων και μάλιστα προτείνουμε οι θέσεις να είναι πολύ περισσότερες και να κατανεμηθούν ανά Περιφερειακή Ενότητα ( πρώην Νομοί).
Προσκαλούμε την Ομοσπονδία μας ( ΟΕΣΚΑΜΘ) και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της να διαμαρτυρηθούν έντονα και αυτοί με την σειρά τους στο Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                               Η Γ. Γραμματέας
 Μπαλίτης Ιωάννης                Μηλίγκα Κυριακή