Ο Ευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών – O tempora, o mores!* και δύο ερωτήματα

Ο Ευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών – O tempora, o mores!* και δύο ερωτήματα

Ο ευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών σε όλο της το μεγαλείο! Συγκαλείται αύριο Τετάρτη 5/9 στις 15.00 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (σ.σ. θα τρίζουν τα κόκκαλά του)  με μοναδικό θέμα συζήτησης την ανάκληση του Επίτιμου Δημότη Σερρών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο καθώς και την επιστροφή του Χρυσού Κλειδιού της Πόλης (σ.σ. έχουμε και τέτοια) στον Δήμο Σερρών

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά από αίτημα Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν επιστολή με το αίτημά τους.

Αυτοί είναι:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (Ανεξάρτητος-Παράταξη Μηλίδη), ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΙΛΑΝΙΔΟΥ ΒΙΛΛΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (παράταξη Φωτιάδη), ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΛΑΚΤΗ (παράταξη Φωτιάδη), ΧΑΡΙΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ (παράταξη Μηλίδη) & ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (παράταξη Φωτιάδη)

Mετά τη έκφραση αντίθεσης του Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη στη πρωτοβουλία αυτή – χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και επικίνδυνη- οι κύριοι Χρήστος Γρηγοριάδης και Χρήστος Χαρίτος απέσυραν την υπογραφή τους με αποτέλεσμα οι υπογράφοντες από οκτώ που απαιτούνται για να συζητηθεί στο Δ.Σ, να παραμείνουν έξι και έτσι το αίτημα ετέθη στο αρχείο.

Δυο νέοι … Μακεδονομάχοι

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Δ.Σ Θόδωρος Αραμπατζής είπε πως επανήλθε το αίτημα με δύο νέες υπογραφές των κ.κ. Παύλου Μυστακίδη και Ζωγράφου Μοσχολιού και ο ίδιος εντός έξι ημερών έπρεπε να το θέση στο Σώμα προς συζήτηση.

Ο ευτελισμός του θεσμού

Και μόνο το θέμα της συζήτησης αποτελεί περισσότερο ευτελισμό του θεσμού παρά θυμηδία για το τους δημοτικούς μας αντιπροσώπους. Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης είχε σπεύσει να καταδικάσει το γεγονός του αιτήματος, αντιλαμβανόμενος προφανώς την επικινδυνότητα του θέματος.

Δύο Ερωτήματα

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν την επιστροφή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης και του επίτιμου τίτλου, γιατί θεωρούν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αντέδρασε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» που συμφώνησε η Κυβέρνηση της Ελλάδας με την αντίστοιχη των Σκοπίων!!!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις Σέρρες

Οι ίδιοι σύμβουλοι βέβαια που τώρα ζητούν πίσω το κλειδί, ομόφωνα είχαν αποφασίσει να το δώσουν πριν ένα μόλις χρόνο και το απένειμαν στις 4/3/2017 (σ.σ. χωρίς βεβαια να το ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας). Δηλαδή το κλειδί ήταν τρόπον τινά «αντίδωρο»  για να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτά που θεωρούν αρεστά οι απονέμοντες ή για να τιμήσουν την μέχρι τότε ιστορική του διαδρομή;

Εχουν την εντύπωση πως το “κλειδί της πόλης” είναι κάτι σαν… το κλειδί του σπιτιού τους, που το δίνουν σε έναν φίλο για να τους… ποτίζει τα λουλούδια όταν λείπουν; Αν ναι τοτε σωστά το ζητάνε πίσω, αλλιώς… ας πάνε σπίτι τους, η πόλη δεν τους χρειάζεται!

Την ίδια μέρα (3/3/2017) ο μητροπολίτης Σερρών&Νιγρίτης Θεολόγος απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητρόπολης, το  παράσημο τοῦ ἁγίου νεομάρτυρος Νικήτα τοῦ ἐν Σέρραις ἀθλήσαντος.

Γιατί οι προαναφερθέντες δημοτικοί σύμβουλοι (που οι σχέσεις τους με την Εκκλησία είναι γνωστές) δεν ζήτησαν από τον Σεβασμιώτατο να πράξει το ίδιο;;; ή μήπως το ζήτησαν και “έφαγαν πόρτα”;;;

Αν τίθεται θέμα Εθμοφροσύνης των υπόλοιπων Δημοτικών Συμβούλων που δεν υπέγραψαν το αίτημα, αμφισβητούν μήπως και την Εθνοφροσυνη του Σεβασμιωτάτου;;;

Και ένα τελευταίο, οι μελλοντικοί τιμηθέντες από τον δήμο θα πρεπει να γνωρίζουν ότι η απονομή τιμών από τον Δήμο είναι προσωρινή και κινδυνεύουν, αν χάσουν αυτή την τιμή!

(* Να που χρειάζονται και τα Λατινικά «Ω καιροί, ω ήθη»)

2 Responses to "Ο Ευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών – O tempora, o mores!* και δύο ερωτήματα"

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΔΑΡΙΔΗΣ   11 Σεπτεμβρίου 2018 at 17:55

    AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
    ΤΟ “O tempora, o mores!” ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΛΙΒΕΛΟΡΑΦΗΜΑ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ . ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

    • ανεξάρτητος   11 Σεπτεμβρίου 2018 at 18:21

      Μαθηματα Δημοκρατίας αλα καρτ αλλού! κανένας και ειδικά εμεις δεν στερήσαμε από τα “νομιμα και δημοκρατικά αιτηματα πολιτών”, αλλα μπορούμε, νομίζουμε ακόμη, να τα σχολιάζουμε και να τα κρίνουμε. Οταν έρθετε στην εξουσία εσείς οι “δημοκράτες” μπορείτε να μας το απαγορέψετε