Ο Γ.Ιωαννίδης ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν… Αθ.Μπασδάνη ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Ο Γ.Ιωαννίδης ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν… Αθ.Μπασδάνη ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σερρών
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που σας είχαμε μεταδόσει το πρωί για το όνομα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Σερρών
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που σας είχαμε μεταδόσει το πρωί για το όνομα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Τους πιο στενούς συνεργάτες του ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 17/3 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης. Πρόκειται για τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες της παράταξης «Κεντρική Μακεδονία – Περιφέρεια Πρωταθλήτρια».  Στη «μάχη» των εκλογών ο κόουτς επιστρατεύει τους:

-Σέρρες: Αθανάσιος Μπασδάνης, εκπαιδευτικός, περιφερειακός σύμβουλος Σερρών, 57 ετών.
-Πέλλα: Ιωάννης Ανδρίτσος, εκπαιδευτικός, περιφερειακός σύμβουλος Πέλλας, 50 ετών.
-Χαλκιδική: Στυλιανός Βαλιάνος, δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, 35 ετών.
-Κιλκίς: Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Κιλκίς, 38 ετών.
-Ημαθία: Ευστάθιος Σαρηγιαννίδης, δικηγόρος, περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας, 37 ετων.

 Όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

 Ο κ. Ιωαννίδης δε θέλησε η ανακοίνωση του ονόματος του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, για να μην επισκιάσει τους υπόλοιπους αντιπεριφερειάρχες.

μπασδάνης αθανάσιος-pΤο βιογραφικό του Α. Μπασδάνη

 Ο Αθανάσιος Μπασδάνης  του Αλεξάνδρου και της Μαρίας γεννήθηκε το 1957 στο Παραλίµνιο Σερρών. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης (πτυχίο Παιδαγωγικού Τµήµατος, πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδηµίας Θεσσαλονίκης και πτυχίο Διοίκησης και Οικονοµίας-Τµήµα Διοίκησης Επιχειρήσεων). Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το 2007 ορίστηκε διευθυντής Οργανισµού Σχολικών Κτηρίων στο παράρτηµα Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για τους επτά νοµούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για µία δεκαετία εκλεγόταν στη ΝΟΔΕ Σερρών, την οποία υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Διετέλεσε αντινοµάρχης Παιδείας Νεολαίας και Πολιτισµού το 2005. Ορίστηκε πρόεδρος της Δηµόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, µέλος της Επιτροπής για τον Κανονισµό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συµβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από τις 30 Ιουνίου 2011 είναι πρόεδρος του ΚΕΚ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Π.Ε. Σερρών.

Επίσης είπε ότι από αύριο με πρώτο σταθμό τη Χαλκιδική θα «κάνει κόσκινο» όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ κάλεσε εκ νέου τον Απόστολο Τζιτζικώστα «να βγει από το κτήριο της Περιφέρειας και να ανοίξει εκλογικό κέντρο για να κάνει τον προεκλογικό του αγώνα με τους προβλεπόμενους κανόνες κι όχι με τα μέσα ή με κονδύλια του Δημοσίου».

«Συγκροτήσαμε την ισχυρή ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας, μια ομάδα που θα παλέψει ακούραστα, με όλες της τις δυνάμεις, προκειμένου να κάνει την περιφέρειά μας πρωταθλήτρια, να κάνει την Κεντρική Μακεδονία πρωταθλήτρια. Μπαίνουμε όλοι στον αγώνα με κέφι και αισιοδοξία, με πάθος και με δύναμη για να δώσουμε τη μάχη για τον τόπο μας και το λαό μας, που αξίζουν κάθε προσπάθεια. Βεβαιώνουμε, ότι για τη Μακεδονία, καμία διεκδίκηση δε θα είναι αρκετή, καμία επιτυχία δε θα είναι εφησυχαστική» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «οι εμπειρίες μου, τόσο στον αθλητισμό και την κοινωνία όσο και την κεντρική πολιτική σκηνή, με έχουν διδάξει ότι για να πετύχεις πρέπει πρώτα να φτιάξεις μία δυνατή ομάδα. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζετε, πως ως «κόουτς» αυτό ξέρω να το κάνω πολύ καλά. Αυτή την ομάδα λοιπόν, την ομάδα της νίκης, σας την παρουσιάζω σήμερα».

«Είναι μία ομάδα που αποτελείται κυρίως από νέους ανθρώπους, από ανθρώπους με κρυστάλλινες διαδρομές, από ανθρώπους που έχουν δρέψει δάφνες, που έχουν να επιδείξουν πολλές επιτυχίες στο πεδίο της αυτοδιοίκησης, της επιστήμης, του συνδικαλισμού. Από ανθρώπους που έχουν προφέρει και, πάνω από όλα, έχουν τη διάθεση και την επιθυμία να συνεχίσουν να προσφέρουν» κατέληξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες επισήμαναν στο σύνολό τους έτοιμοι να δώσουν τη μάχη στο πλευρό του κ. Ιωαννίδη και δήλωσαν πως ο αγώνας τους θα είναι νικηφόρος.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, η βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά, ο βουλευτής  Γιώργος Ορφανός, ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, η αναπληρώτρια Γ.Γ. του υπουργείου εξωτερικών Μάγδα Καρακόλη, πρόεδροι φορέων και οργανισμών, όπως ο κ. Λακασάς

 

Παρασκήνιο της επιλογής Αθ.Μπασδάνη

Απο «σαράντα κύματα» πέρασε η επιλογή του προσώπου που θα επιλεγόταν ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Αρχικά ο Γ.Ιωαννίδης απευθύνθηκε στον Αλέξανδρο Χρυσάφη (πρώην Πρόεδρο του ΕΒΕΣ και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στο νομό), ως νέο και «αφθαρτο» πολιτικά πρόσωπο, πετυχημένο επαγγελματία και με προσβάσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Οι συζητήσεις μαζί του δεν ευοδώθηκαν, καθώς φαίνεται ότι ο Αλ. Χρυσάφης «ζυγίζοντας» το ρευστό πολιτικό σκηνικό,  δεν θεώρησε καλό να μπει σε ενδοκομματική διαμάχη, με δεδομένη την κάθοδο Τζιτζικώστα και να “καεί” πολιτικά, σε ενδεχόμενη αποτυχία. Στη συνέχεια στο πολιτικό παιχνίδι μπήκαν οι νυν περιφερειακοί σύμβουλοι Αθ.Μασλαρινός και Αθ.Μπασδάνης,  οι οποίοι αν και είχαν υπογράψει την αρχική διακήρυξη υποψηφιότητας του Απ.Τζιτζικώστα, εν τούτοις συζητούσαν με τον «ξανθό» για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο. Εν τω μεταξύ ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους ο Απ.Τζιτζικώστας, κερδίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων, ενώ «βγήκαν» δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι δεν «τραβά» η υποψηφιότητα Ιωαννίδη. Ο Αθ.Μασλαρινός επέλεξε να ταχθεί στο πλευρό του Απ.Τζιτζικώστα, φέρνοντας νέο εκνευρισμό στην τοπική ΝΟΔΕ. Αρχισαν να βγαίνουν και σενάρια περί δημοσκόπησης από τη ΝΔ, για το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και η υπόθεση έμοιαζε να καταλήγει σε… οπερέτα. Την τελευταία εβδομάδα στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του τέως Δημάρχου Σερρών Γιάννη Βλάχου, ο οποίος απέρριψε την πρόταση χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ετσι στο τραπέζι έμεινε μόνο το όνομα του Αθανάσιου Μπασδάνη, από τα πρόσωπα που είναι γνωστά στο νομό και με πολυετή θητεία στον Β’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

 

<

p>