Ο Γ.Μπαλίτης έθεσε τρία καυτά θέματα του εμπορικού κόσμου στο Σταύρο Θεοδωράκη

μπαλιτης-θεοδωρακηςΣυνάντηση με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Θεοδωράκη Σταύρο είχε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών στα πλαίσια της επίσκεψης του στις Σέρρες. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Εμπορικού Συλλόγου :

Του έθεσε τα προβλήματα των Σερραίων εμπόρων και σε περίπτωση που το « Ποτάμι» συμμετέχει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν, ζήτησε τις θέσεις του σε τρία καυτά θέματα που απασχολούν τους  Σερραίους  έμπορους.

Την Κυριακάτικη αργία , την ίδρυση πολυκαταστημάτων σε μικρές πόλεις και την φύλαξη των συνόρων ως πύλες εισόδου του παραεμπορίου.

Οι θέσεις του « Ποταμιού» δια στόματος κ. Θεοδωράκη είναι οι εξής:

Για την Κυριακάτικη αργία δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες και στους Εμπορικούς Συλλόγους να αποφασίζουν  και να ορίζουν όποιες Κυριακές επιθυμούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους πέρα των επτά Κυριακών ανά πάσα στιγμή και περίπτωση ( παράδειγμα τελευταία Κυριακή του χρόνου ή μια Κυριακή λόγω προσέλευσης επισκεπτών στην Αμφίπολη)

Για την κατάργηση του Νομοθετικού διατάγματος Ραγκούση, που του πρότεινε ο κ. Μπαλίτης,  το οποίο διάταγμα επιτρέπει την ίδρυση πολυκαταστημάτων  σε μικρές πόλεις , δήλωσε ότι δεν έχει προς το παρόν ενημέρωση επί του θέματος και έμεινε έκπληκτος από την ενημέρωση του Προέδρου  για τον τρόπο λήψης αυτής της απόφασης από την τότε ηγεσία του Υπουργείου και ζήτησε περισσότερη ενημέρωση για να λάβει γνώση και θέση.

Για την φύλαξη των συνόρων δήλωσε είτε μέσω των αστυνομικών δυνάμεων είτε μέσω λειτουργίας των τελωνειακών σταθμών με τους τελωνειακούς υπαλλήλους θα διαφυλαχτούν τα σύνορα από  κάθε εισαγωγή παράνομου προϊόντος στην χώρα μας.

Τέλος ο κ Θεοδωράκης ζήτησε νέα επικοινωνία ή συνάντηση με τον Πρόεδρο για περισσότερη ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν τους Σερραίους εμπόρους .