Ο Κ. Χασαπίδης επανήρθε στα καθήκοντα του προέδρου της ΔΕΥΑΣ, με απόφαση του Δημάρχου

Ο Κ. Χασαπίδης επανήρθε στα καθήκοντα του προέδρου της ΔΕΥΑΣ, με απόφαση του Δημάρχου

ΔΕΥΑ-Σερρών-Χασαπίδης-2014Με απόφαση του Δημάρχου Σερρών Π.Αγγελίδη, στα καθήκοντά του προέδρου της ΔΕΥΑΣ, επανήρθε από τη Δευτέρα (19/1), ο Κωνσταντίνος Χασαπίδης, μετά από περίπου δύο μήνες «εθελούσιας» απομάκρυνσης, κατόπιν της εναντίον του καταγγελίας, υπαλλήλου της επιχείρησης για σεξουαλική παρενόχληση.
Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ανακοίνωσε την απόφασή του κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 14/1.
«Ανακοίνωσα στο δημοτικό συμβούλιο την απόφαση μου αυτή μετά την εξέλιξη της υπόθεσης. Όπως ξέρετε όταν ήρθε σε μένα η καταγγελία αμέσως την έστειλα μαζί με το dvd στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης. Ο κ. Χασαπίδης, με δική του απόφαση, απείχε από τα καθήκοντά του στην θέση του προέδρου για να διευκολύνει την όλη έρευνα της καταγγελίας» δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Δημάρχου η εξέλιξη της υπόθεσης έχει ως εξης: «Ο γ.γ. έστειλε έγγραφο στον εισαγγελέα όπου λέει ότι η υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι ένα θέμα ποινικό και σεις θα αποφασίσετε και μάλιστα λέει και την άποψή του σχετικά με το dvd, το οποίο είναι το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο , ότι δεν προκύπτει με ευκρίνεια και σαφήνεια αυτό που καταγγέλλει η υπάλληλος. Ο εισαγγελέας απαντάει στον γενικό γραμματέα ότι ξεκίνησε η έρευνα, σε αυτό το έγγραφο απαντάει ο γ. γραμματέας της Αποκεντρωμένης και λέει στείλτε μας την δικογραφία»
«Σε αυτές τις περιπτώσεις είθισται από την στιγμή που υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα περιμένουνε την απόφαση του δικαστηρίου και μετά παίρνουν απόφαση πειθαρχικής δίωξης. Η δικαστική απόφαση θα καθυστερήσει, για αυτό θεωρώ δίκαιο ο κ. Χασαπίδης να επανέλθει στα καθήκοντα του προέδρου της ΔΕΥΑΣ. Να συνεχίσει, γιατί απείχε, δεν είχε παραιτηθεί και όταν βγει η απόφαση του δικαστηρίου και του πειθαρχικού συμβουλίου και αν είναι καταδικαστικές αποφάσεις τότε θα παραιτηθεί» κατέληξε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.