Ο «Κοινωνικός Στρυµόνας» δίνει τη δυνατότητα εργασίας σε 100 ανέργους του ν.Σερρών

Γ.Αραπάκης: Είµαστε εδώ για να ενηµερώσουµε τον κόσµο, τις επιχειρήσεις και όλους τους φορείς που µπορούν να βοηθήσουν για τον σκοπό αυτό
Γ.Αραπάκης: Είµαστε εδώ για να ενηµερώσουµε τον κόσµο, τις επιχειρήσεις και όλους τους φορείς που µπορούν να βοηθήσουν για τον σκοπό αυτό

«Υλοποίηση Σχεδίου και Προοπτικές Απασχόλησης στο πλαίσιοτων δράσεων του “Κοινωνικού Στρυµόνα”» ήταν το θέμα ημερίδας που διοργάνωσε την Δευτέρα 10/3 ο  Δήµος Εµµανουήλ Παππά,  ως μέλος της  Αναπτυξιακής Σύµπραξης «Κοινωνικός Στρυµόνας». Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή την ημερίδα μίλησαν  ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μπασδάνης, ο διαχειριστής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης του «Κοινωνικού Στρυµόνα» Γιώργος Αραπάκης  ο οποίος είναι και διευθυντής του ΚΕΚ –της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ενώ το Επιμελητήριο Σερρών εκπροσώπησε η κυρία Θωµαή Μπόζιου.

 Ο κ. Αθ. Μπασδάνης υπογράμμισε πως «η αναπτυξιακή σύµπραξη “Κοινωνικός Στρυµόνας” δημιουργήθηκε το 2012 µε σκοπό την υλοποίηση ολοκληρωµένης παρέµβασης για την απασχόληση στο Νοµό Σερρών. Στα πλαίσια της αντιµετώπισης του κοινωνικού αποκλεισµού ευπαθών οµάδων, και την ενσωµάτωση του ανθρώπινου δυναµικού σε µία κοινωνία ίσων ευκαιριών. Στόχος του προγράμματος είναι η ενσωµάτωση στη απασχόληση 100 ανέργων που είτε θα προσληφθούν σε υφιστάµενες επιχειρήσεις, είτε θα ιδρύσουν οι ίδιοι επιχείρηση ή θα ιδρύσουν συνεταιρισµούς. Στην ημερίδα δύο γεωπόνοι από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα µας αναπτύξουν µία πρωτοποριακή συνεργασία για την καλλιέργεια αρωµατικών και φαρµακευτικών φυτών. Σε λίγες ηµέρες θα αρχίσει η κατάρτιση, ώστε το πρόγραµµα να υλοποιηθεί µέσα στα χρονοδιαγράµµαται».
Ο κ. Γιώργος Αραπάκης στην επισήμανε ότι:«Ο “Κοινωνικός Στρυµόνας”  διοργανώνει την ημερίδα μέσα από την σύµπραξη των πέντε περιφερειακών Δήµων (Σιντικής, Ηράκλειας, Βισαλτίας, Εµµ. Παππά, Αµφίπολης) του Επιµελητηρίου Σερρών, της Οµοσπονδίας Σωµατείων, του Εργατικού Κέντρου και δύο φορέων κατάρτισης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας µε το ΚΕΚ, οι οποίοι αγκαλιάζουν και είναι συντονιστές του σχεδίου. Θέλουµε να ενηµερώσουµε όχι µόνο τους ωφελουµένους. Τα προγράµµατα κατάρτισης ξεκινούν 22-25 Μαρτίου και ολοκληρώνονται περίπου στις 30 Απριλίου. Από εκεί και πέρα πρέπει να εξασφαλιστεί εργασία σε όλους τους ωφελουµένους . Είµαστε εδώ για να ενηµερώσουµε τον κόσµο, τις επιχειρήσεις και όλους τους φορείς που µπορούν να βοηθήσουν για τον σκοπό αυτό».
Η κυρία Θωµαή Μπόζιου, η ανέφερε ότι: «Το Επιµελητήριο Σερρών δεν θα µπορούσε παρά να είναι εταίρος σε µία τόσο µεγαλεπήβολη αναπτυξιακή σύµπραξη όπως ο “Κοινωνικός Στρυµόνας”, που σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τις επιχειρήσεις και τους ανέργους προκειµένου οι άνεργοι να ωφεληθούν και να απορροφηθούν σε θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις, ή να δηµιουργήσουν την δική τους επιχείρηση. Το Επιµελητήριο Σερρών συµµετέχει και σε όλες τις αντίστοιχες αναπτυξιακές συµπράξεις, το “Σερραϊκή γη” και το “Συνεισφέρω στη απασχόληση”, ενηµερώνοντας τους ανέργους, αλλά κυρίως τους εν δυνάµει επιχειρηµατίες για το ποια προγράµµατα υπάρχουν προκειµένου να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η κα. Αικατερίνη Παπαδοπούλου, Γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς, Μέλος του Δ.Σ. της «ΜΥΡΕΨΟΣ Α.Μ.ΚΕ», η οποία αναφέρθηκε σε μία πρωτοποριακή συνεργασία καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών  στο Ν. Κιλκίς» και η κα. Ελένη Μυρωνίδου, Γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς, Μέλος του Δ.Σ. της «ΜΥΡΕΨΟΣ Α.Μ.ΚΕ», η οποία ανέλυσε την Καλλιέργεια και τη μετασυλλεκτική διαχείριση της Ελληνικής ρίγανης και του γερμανικού χαμομηλιού. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Αθανάσιος Μπαντής, Γεωπόνος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο μέλλον του αγροτικού κόσμου και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Ν. Σερρών. Τέλος, ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος, Στέλεχος ΟΑΕΔ Σερρών, αναφέρθηκε στις ενεργητικές πολιτικές, στην επαγγελματική κατάρτιση και παρείχε πληροφορίες για τα επιδόματα και τις παροχές του ΟΑΕΔ.