Ο Μ. Μπόλαρης «κόβει» τις γέφυρες με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, αλλά δηλώνει πάρων για την Περιφέρεια!

Μπόλαρης Μάρκος-2013-1Σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ για την πολιτική συγκυρία, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης καταφέρθηκε κατά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, χρεώνοντας του την απομάκρυνση από τις αρχές του κόμματος που ιδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ αποκαλεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ «κομματικό μόρφωμα». 

Από την άλλη θεωρεί ότι η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση έχει δυνατότητες για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να αντιμετωπίσουν την κρίση, έτσι δηλώνει … παρών στην πρόκληση, θέτοντας ουσιαστικά το πολιτικό βάρος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του είπε:

Η τοποθέτηση μου για τα πολιτικά δεδομένα στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι δεδομένη και την εκφράζω καθημερινά, χωρίς να έχω ενδοιασμούς. Βρίσκομαι στον χώρο στον οποίο πάντα βρισκόμουν. Δηλαδή στον χώρο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Η Δημοκρατική Παράταξη έχει, στην ιστορική της διαδρομή, εκφραστεί από πολλούς κομματικούς φορείς. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πετύχει η δημοκρατική παράταξη να εκφράζεται από ένα κόμμα, αλλά το σημερινό κομματικό μόρφωμα το οποίο φέρει τη σημαία του κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου απέχει από τις αρχές και τις πολιτικές εφαρμογές εκείνου του κόμματος. Συνεπώς, η αποτυχία του σήμερα να εκφράσει την Δημοκρατική Παράταξη αφορά τον αρχηγό του και το ίδιο. Η Δημοκρατική Παράταξη είναι οι δημοκρατικοί πολίτες, είναι οι μικρομεσαίοι Έλληνες, είναι οι μη προνομιούχοι Έλληνες, είναι οι Έλληνες οι οποίοι χειμάζονται, οι Έλληνες που πληρώνουν την κρίση. Την κρίση δεν την πλήρωσε κανένας από τους πλούσιους. Την κρίση την πληρώνουν οι μικρομεσαίοι. Είμαι με αυτούς, είμαι ένας από αυτούς.
 
«Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι πρόκληση δημοκρατίας και ανάπτυξης στην οποία δηλώνω παρών»
Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι μια μεγάλη πρόκληση για την δημοκρατία. Στην πρώτη της εφαρμογή δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχει η δικαιολογία ότι βρέθηκε ο θεσμός, στο ξεκίνημα του, μέσα στην περιδίνηση της κρίσης. Θεωρώ όμως ότι οι δυνατότητες που έχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ήταν και είναι τέτοιες ώστε θα έπρεπε να συμβάλλει, στο πεδίο των δικών της αρμοδιοτήτων, στο να αντιμετωπιστεί η κρίση. Θα έπρεπε να βοηθήσουν και την πολιτεία και τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη άρα και τους πολίτες στο να αντιμετωπιστεί η κρίση, ενώ συνέβη το αντίθετο. Υπέκυψε ο θεσμός στην πίεση. Αυτό από μόνο του σημαίνει πως η πρόκληση είναι παρούσα. Ότι τα εργαλεία, εάν αξιοποιηθούν σωστά – εάν αξιοποιηθούν οι θεσμικές δυνατότητες, οι Ευρωπαϊκές δυνατότητες, οι αναπτυξιακές δυνατότητες – τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Στις προκλήσεις λοιπόν δηλώνω παρών.