Ο Μ.Βορίδης δήλωσε στις Σέρρες ό,τι δεν βλέπει νέους φόρους στο νέο φορολογικό αλλά… ελαφρύνσεις!!!

Βορίδης Μάκης-2013Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης βρέθηκε την Κυριακή 3/2 τις Σέρρες με αφορμή την κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπή  της Ν.Δ. στο ν. Σερρών  ΝΟΔΕ Σερρών, ενώ το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν την εκδήλωση ο κ.Βορίδης επισήμανε ότι: «Νέοι φόροι δεν έχουν τεθεί και στην πραγματικότητα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίσαμε πρόσφατα, σε ότι αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους, επιφέρει ελάφρυνση της τάξης των 100 εκατομμυρίων», ενώ επεσήμανε ότι «χρειάζεται όλοι να αντιληφθούμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα».
«Υπάρχει επιβάρυνση της φορολογίας στα νομικά πρόσωπα δηλαδή στις ανώνυμες εταιρείες που ανεβαίνει από το 20 % στο 26% η φορολογία τους, αλλά από την άλλη υπάρχει μία ελάφρυνση φορολογική στη διανομή των μερισμάτων που από το 20% κατεβαίνει στο 10%. Υπάρχει μία σημαντική διαφοροποίηση στο θέμα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι παραπονούνται, αλλά από την άλλη μεριά οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο σύνολό τους, το 50%, κάνουν φορολογικές δηλώσεις κάτω των 5.000 ευρώ, το 80% κάνουν φορολογικές δηλώσεις κάτω των 10.000 ευρώ. Στην Ελλάδα οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εισόδημα άνω των 70.000 ευρώ είναι στο 1%, άρα η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των φορολογικών δηλώσεων είναι ανειλικρινείς» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την φορολογία των ακίνητων στο φορολογικό νομοσχέδιο είπε: 
«Σε μία δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε και αφορούσε τη φορολόγηση ακίνητων και χωρίς να έχει εκφραστεί η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, για να είμαστε απέναντι ή όχι, καταθέσαμε προτάσεις που είχανε έναν χαρακτήρα αρχής. Εγώ είπα ότι έχουν επιβαρυνθεί πολύ τα ακίνητα φορολογικά και ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση των ακινήτων και ότι μελετά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές αξίες, ότι θα υπάρξει ένας ενιαίος φόρος για τα ακίνητα κι ότι μελετά την μείωση των φόρων μεταβιβάσεων των ακινήτων, προτάσεις τις οποίες θεωρώ ότι είναι απόλυτα σωστές» κατέληξε ο κ. Μάκης Βορίδης..