Ο Μητσοτακικός αμοραλισμός και οι …κομιστές του

Ο Μητσοτακικός αμοραλισμός και οι …κομιστές του

Ημέρες δόξας, αντάξια της πολιτικής της ιστορίας, ζει αυτή την προεκλογική περίοδο, η Νέα. Δημοκρατία, ενάντια όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ενάντια στην αντικειμενική ενημέρωση του Ελληνικού λαού, με μοναδικό σκοπό την εξαπάτησή του, ώστε να επιστρέψει ο ζόφος του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού στη χώρα.

Του Στέλιου Ρακιτζή

Αντάξια της πολιτικής της ιστορίας, όπως έχει καταγραφεί για την δεξιά, κατά την μεταπολεμική περίοδο, με εμφυλιοπολεμικές πρακτικές, με διχασμούς, διώξεις, καταστρατήγηση κάθε έννοιας Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης και έχοντας ως συνοδοιπόρους υποκείμενα από τον βούρκο του δοσιλογισμού και της αποστασίας.

Σήμερα ο κ Κυριάκος Μητσοτάκης με σύγχρονο πολιτικό προφίλ, άριστα επεξεργασμένο στα στούντιο της διαπλοκής, αλλά με τον αμετάβλητο γονιδιακό πολιτικό του αμοραλισμό, φροντίζει να περάσει, δια των δήθεν προσωπικών απόψεων που εκφράζουν οι κομιστές του ή επι το ορθότερον οι «λαγοί» του, την στόχευση για διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας και της απορρύθμισης των εργασιακών.

O ελληνικός λαός, που δεν ψηφίζει αλλά καταψηφίζει

Αν ο ελληνικός λαός, που δεν ψηφίζει αλλά καταψηφίζει, αρνούμενος να διαβάσει, να ενημερωθεί και να προβληματισθεί, κάνει το λάθος να τον εμπιστευθεί και να ψηφίσει την Κυριακή 7 του Ιούλη τον «αυτοδημιούργητο» και κρατικοδίαιτο από την κούνια, Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε η διάλυση της πρόνοιας και των εργασιακών, στο επόμενο στάδιο θα επιφέρει την απόλυτη αποδόμηση της εναπομείνασας κοινωνικής συνοχής.

Η κοινωνία θα πολυκερματιστεί σε συντεχνιακές ομάδες, φοβικές και εχθρικές προς τις υπόλοιπες, ώστε εύκολα να τις αλώνουν η οικονομική ελίτ αλλά και οι αυταρχικές ακροδεξιές πολιτικές τύπου Όρμπαν και Σαλβίνι.

«Μπάμπης του ΣΚΑΪ»

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο γνωστός «Μπάμπης του ΣΚΑΪ», έγινε ο «λαγός» του κ Μητσοτάκη. Προανήγγειλε λοιπόν μια από τις σοβαρές πτυχές της οικονομικής πολιτικής του αρχηγού του Κυριάκου. Ετοιμάζονται να ζητήσουν, αν εκλεγούν, την περίφημη «προληπτική γραμμή στήριξης», δηλαδή ένα καλυμμένο Μνημόνιο, πλην όμως μνημόνιο με προαπαιτούμενα. Και θα το κάνουν  με άθλιο τρόπο.

Θα πάρουν όπως είπε, ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Αλέξης Τσίπρας στο μαξιλάρι των 37 δις. Ευρώ, για να τα δώσουν στις Τράπεζες και να οδηγήσουν τη χώρα σε γραμμή προληπτικής στήριξης, δηλαδή 4ο Μνημόνιο. Δηλώνουν ότι έτσι οι Τράπεζες θα απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια.

Δηλαδή σε απλά ελληνικά, τα λεφτά των φορολογουμένων που με θυσίες μαζεύτηκαν θα γίνουν και πάλι προϊόν μοιρασιάς. Και φυσικά το κράτος θα παρακαλάει και πάλι για δανεικά. Αυτά λέει η Μιράντα Ξαφά, αυτά λέει ο Γιάννης Στουρνάρας, αυτό έλεγε συνεχώς και ο Μητσοτάκης.

Αν είναι ζητούμενο γιατί έκανε τον «λαγό» για το θέμα αυτό λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, η απάντηση είναι διπλή: Για να μας πουν ότι τα είχαν προαναγγείλει προεκλογικώς ή για να προκαλέσουν λαϊκό εθισμό στον νεοφιλελευθερισμό!!!

Eρχεται τώρα και το  συγκαλυμμένο 4ο Μνημόνιο

Έτσι μετά τα όσα μάθαμε για το ασφαλιστικό με συντάξεις και νοσοκομεία, έρχεται τώρα και το  συγκαλυμμένο 4ο Μνημόνιο για να δείξει  ότι αν ο λαός θελήσει να έχει κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τώρα υπόσχεται τη μοιρασιά των χρημάτων των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων στην οικονομική ελίτ.

Γνωρίζοντας όμως ο κ Μητσοτάκης, ή μάλλον το επικοινωνιακό του επιτελείο, καθώς ο ίδιος είναι και ολίγος, ότι τα περί κρυφής ατζέντας, φοβίζουν την εκλογική βάση, φροντίζει άμεσα αλλά και έμμεσα, με «λαγούς» και κομιστές, να καταστήσει λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές φανερή την ατζέντα της ΝΔ, ανεξάρτητα των πολλών ασαφών στοιχείων που αυτή περιλαμβάνει.

Η κατάργηση της 13ης σύνταξης, έστω και κουτσουρεμένης, όπως έλεγε, δεν θα χορηγηθεί από μια Κυβέρνηση της ΝΔ, αν δεν πιάσει η Ελλάδα ρυθμούς ανάπτυξης στο 4% !!! Ως μπόνους δηλαδή, αν η πλουτοκρατία με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, επενδύσει για να υπερπλουτίσει.

Oi βασικές υπηρεσίες Υγείας (Νοσοκομεία) στον ιδιωτικό τομέα

Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα εκχωρήσει βασικές υπηρεσίες Υγείας (Νοσοκομεία) στον ιδιωτικό τομέα για να εξοικονομήσει δαπάνες!!! Και ο ιδιωτικός τομέας από που θα τα οικονομίσει?

ξεκαθάρισε για πρώτη φορά, πως δεν περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της ΝΔ κατάργηση της προκαταβολής φόρου 100% των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτους που έλεγε ότι κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ για τα εργασιακά, με αμετροέπεια και απόλυτη κυνικότητα είπε πως το σχέδιο του προβλέπει επιχειρησιακές συμβάσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Μάλιστα ξεπερνώντας σε κυνικότητα και κοινωνική αναλγησία εαυτόν, απαντώντας σε ερώτημα – επισήμανση δημοσιογράφου, πως ο εργαζόμενος είναι πιο αδύναμος από τον εργοδότη, είπε «Για να τις υπογράφουν σημαίνει πως είναι ευτυχισμένοι», και πρόσθεσε «Μπορεί να υπάρχει εκβιασμός στις μικρότερες επιχειρήσεις», αλλά «στηρίζουμε τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις»!!!

Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη.

Με στόχο την αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής, της ανάπτυξης ενδοταξικών συγκρούσεων, φοβικών συνδρόμων και αντιπαλοτήτων, με αποτέλεσμα την μετατροπή των εργαζομένων σε φύραμα της κρατικοδίαιτης πλουτοκρατίας.

Στον αντίποδα όλων αυτών των μεθοδεύσεων και της αξιοποίησης κομιστών – λαγών, από τον κ Μητσοτάκη, τι αντιπαραθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ?

Στα Σέρρας έχει παραταχθεί το μέτωπο του «εγώ»

Στα Σέρρας, που καλά γνωρίζουμε, αντί να υπάρχει ένας συντονισμός, μια μεθοδική επικοινωνιακή πολιτική και ένας διαρκής αγώνας των υποψηφίων πρωτίστως να περάσουν τα μηνύματα της Αριστεράς, έχει παραταχθεί το μέτωπο του «εγώ». Υποψήφιοι του ΕΓΩ.  Εγώ να εκλεγώ βουλευτής και γαία πυρί μιχθήτω.

Αντίδοτο και μήνυμα καλό, το ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό.

ΣΥΡΙΖΑ όμως και δαγκωτό.