Ο Νίκος Καρύδας υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Σερρών

Σαραντίδου-ΚαρύδαςΌπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (27/3), ο Νίκος Καρύδας διαδέχεται την Φιλιώ Σαραντίδου ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος Σερρών .

 

Η ανακοίνωση της αλλαγής, έγινε σε εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού Γιώργο Ποιμενίδη να παρουσιάζει τον κ. Καρύδα, εξαίροντας τη «δράση και την αγωνιστικότητά του, πολιτικά με το Κ.Κ.Ε. και συνδικαλιστικά με το Π.Α.Μ.Ε.».
«Ο δήμος έχει κοινωνικό ρόλο κι αυτόν καλούμαστε να αναδείξουμε», τόνισε ο κ. Καρύδας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υποψηφιότητάς του, αναφερόμενος παράλληλα, στα χαρακτηριστικά και τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η «αναγκαστική» αλλαγή, επήλθε από τον «Καλλικράτη», καθώς ο νόμος  προβλέπει (στο άρθρο 14, παρ. γ’) ότι «δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με εξαίρεση τα ιδρύματα, οι οποίοι δεν είναι αιρετοί, υπάλληλοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ιδρυμάτων, καθώς και διευθύνοντες και εντεταλμένοι σύμβουλοι και υπάλληλοι νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, πλην αστικών εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν συστήσει ή στα οποία συμμετέχουν οι δήμοι, στους οποίους υποβάλλουν υποψηφιότητα».
Η κυρία Σαραντίδου είναι υπάλληλος της ΔΕΥΑΣ και ως εκ τούτου, εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία. (σ.σ Το 2010, με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών είχε αποσαφηνιστεί ότι από τον παραπάνω περιορισμό εξαιρούνταν οι υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης).

Κάτι αντίστοιχο, όμως, δεν έχει συμβεί ως τώρα για τις επικείμενες εκλογές.

Να σημειωθεί ότι έγινε εκτενής αναφορά στη δράση της κυρίας Σαραντίδου, επί σειρά ετών, ως επικεφαλής της παράταξης, αλλά και ως δημοτικής συμβούλου, με πολλά θέματα που η ίδια ανέδειξε, διεκδικώντας την επίλυση καίριων ζητημάτων.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Σερρών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο στόλος των απορριμματοφόρων έχει παροπλιστεί», αλλά και στα οικονομικά του δήμου, αφήνοντας αντίστοιχες αιχμές.
Τέλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε το Σερραϊκό λαό «να ζυγίσει τη ψήφο του και να δώσει δύναμη στη δύναμή του, ψηφίζοντας την Λαϊκή Συσπείρωση».