Ο Νοέμβρης συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε… ο προκάτοχος του

Ο Νοέμβρης συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε… ο προκάτοχος του

Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι, και καλή βδομάδα.
Ο Νοέμβρης συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του. Πείτε το και κεκτημένο για να είστε μέσα στο γενικότερο κλίμα της εποχής.
Επιγραμματικά τα σημερινά θέματά μας:

Η μητέρα των ναυμαχιών συνεχίζεται στο Αιγαίο, περιμένοντας όλοι να τελειώσει, θεία δυνάμει, αφού εν τω μεταξύ τα νερά του θα έχουν καταπιεί τις οίδε πόσες ψυχές ακόμα.

Οι τράπεζες -παλιά τους τέχνη- κάνουν μνημόσυνο (με ξένα κόλλυβα), ενώ ο στόχος της Εφορίας είναι, λέει, να εισπράξει (παρά των μη εχόντων ως επί το πλείστον) 13.5 δισ. ευρώ μέχρι τέλους του έτους. Γιατί όχι; λεφτά υπάρχουν, κι ας συνεχίζουν κάποιοι να λοιδορούν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου αφότου εξεστόμισε τη μοιραία φράση.

Ο άλλοτε υπεύθυνος των οικονομικών -και νυν θαυμαστής της Μέρκελ- κ. Γιάνης Βαρουφάκης έλεγε ότι θα στύψει την πέτρα για να τα βρει. (Στη θέση της πέτρας εσείς βάλτε τους φορολογούμενους). Ο διάδοχός του κ. Τρύφων Αλεξιάδης φιλοδοξεί να διαμορφώσει φορολογική συνείδηση στους πολίτες, αρχίζοντας το μεγαλεπήβολο έργο από τις σχολικές αίθουσες, που μπορεί να είναι κρύες και χωρίς δασκάλους, αλλά μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε εργαστήρι φορολογικής συνείδησης.

Ο γείτων κ. Ταγίπ Ερντογάν, βοηθούντος και του μεγάλου Αλλάχ (μερικοί, ανάμεσα στους βοηθούς, συγκαταλέγουν και τη θαυματουργή νοθεία) θριάμβευσε (το κόμμα του συγκεκριμένα, καθότι ο ίδιος είναι υπεράνω και ενσαρκωτής του εθνικού πεπρωμένου) στις χθεσινές εθνικές εκλογές.

Η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου εξέδωσε (αυτοβιογραφικό) βιβλίο, ενώ ο εκ των υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εκτός του ότι υπόσχεται ένα κόμμα-ομάδα, ονειρεύεται τον κ. Τσίπρα να βράζει στα φοβερά καζάνια της κολάσεως.

Τέλος, να σημειώσουμε, με κάποια απογοήτευση, ότι η προοπτική του -πολλά υποσχόμενου- ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων μάλλον απομακρύνεται. Έτσι δεν θα έχουμε, δυστυχώς, την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από τηλεοράσεως μια ανεπανάληπτη σύγκρουση… αφηγημάτων.

Εκτός κι αν φροντίσουν να μας βρουν κάποιο ισοδύναμο.