Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών (φωτορεπορτάζ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών (φωτορεπορτάζ)

Βαρθολομαίος-1ο_γυμνασιο_Σερρών_20-04-2015-DSC_2920Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/4) (4η ημέρα στις Σέρρες), το 1ο Γυμνάσιο Σερρών, όπου ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές που φοιτούν σε αυτό επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Παναγιότατο και τη συνοδεία του.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνομίλησε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εκφράζοντας και δημοσίως την ανησυχία του για την έξαρση του φαινομένου του εκφοβισμού, του bullying, μεταξύ των μαθητών και των νέων, με πιο τραγικό παράδειγμα, την πρόσφατη θλιβερή υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τη βαθιά του θλίψη για τον πρόωρο και άδικο χαμό του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη εξέφρασε και από τις Σέρρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καλώντας τη νεολαία να σέβονται και να διαφυλάσσουν την ιδιοπροσωπία.

Ανήμερα του Ευαγγελισμού, ημέρα της ονομαστικής εορτής του αδικοχαμένου νέου ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε εκφράσει τη λύπη του για την τραγική κατάληξη της εξαφάνισης του νεαρού φοιτητή που βρέθηκε νεκρός λίγα μόλις μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων.

Μάλιστα, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας συγκλονισμένος από την τραγική ιστορία απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το Παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο βουλευτής Σερρών Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, όπου είχε και θερμή συνομιλία με τον Παναγιότατο, καθώς και ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης μαζί με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Ηλία Γκότση και Στέργιο Γαλάνη.