Ο ονειρικός συμβολισμός του Νίκου Γεωργιάδη, σε Έκθεση ζωγραφικής στη μνήμη του (φωτορεπορτάζ)

Ο ονειρικός συμβολισμός του Νίκου Γεωργιάδη, σε Έκθεση ζωγραφικής στη μνήμη του (φωτορεπορτάζ)

Έκθεση ζωγραφικής στη μνήμη του Νίκου Γεωργιάδη, διοργανώνεται από την εικαστική επιμελήτρια κυρία Νίκη Κοσιτζίδου, στο φουαγιέ του θεάτρου «Αστέρια» από τις 21 Ιανουαρίου 2017 έως 21 Φεβρουαρίου 2017

Την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Γεωργιάδη εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017. η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Μέσα στους κλειστούς χώρους των σπιτιών και των γραφείων, ο Νίκος Γεωργιάδης μας εισάγει ένα παράθυρο στα χρώματα και στις μορφές της φύσης, με γαλάζιες θάλασσες, κόκκινα ρόδια, ιριδίζοντα κοχύλια, καράβια με πανιά, κατάρτια και δίχτυα… που ψαρεύουν φως και ελευθερία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μας φέρνει το έξω… μέσα.

Ο ονειρικός συμβολισμός του Νίκου Γεωργιάδη πηγάζει από τον ίδιο τον άνθρωπο, όπου αυτός αποτελεί το σύμβολο μιας ξεχωριστής ματιάς στην ίδια την ονειροχώρα.

Η διαφορετική πραγματικότητα που μας παρουσιάζει ο Νίκου Γεωργιάδης έχει πιο έντονα χρώματα, πιο ξεκάθαρα βλέμματα, πιο συμπαγείς ανθρώπους.

Το όνειρο είναι πιο αληθινό από τον ίδιο τον κόσμο.

Κόκκινα και πορφυρά φεγγάρια δίνουν έναν μεταφυσικό τόνο στο περιρρέον φως του έργου. Οι γυναίκες είναι θεϊκές, μορφές υπεράνω του καθημερινού, είναι γεμάτες αισθησιασμό και πρόκληση. Συνομιλούν με τον θεατή με μια γλώσσα απρόσεκτα αληθινή.

Η αλήθεια της τέχνης του είναι περιπαικτική και συγχρόνως ασύλληπτα τρυφερή. Η αρχέγονη μητέρα, η αιώνια ερωμένη, η ελεύθερη φύση της γυναίκας περιγράφεται φαντασμαγορικά.

Οι γυναίκες του Νίκου Γεωργιάδη είναι αιώνιες μορφές δύναμης και κάλλους.

Στα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους τόσο ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, όσο και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Σοφία Μπιτζίδου.

Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και την στήριξη του ΔΗ.ΠΕΘΕ Σερρών

Ωρες λειτουργίας της Εκθεσης: 10.00 έως 15.00 και 18.00 έως 20.00