Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικωστας εγκαινίασε το νέο 12θεσιο δημοτικό σχολειό Σκουταρεως του δήμου Σερρών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ_ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ_01Το νέο Δωδεκαθέσιο  Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως του  Δήμου Σερρών εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος  Τζιτζικώστας,  χοροστατούντος του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, παρουσία των βουλευτών του Ν. Σερρών Φωτεινής  Αραμπατζή, Μαρίας Κόλλια και Μενέλαου Βλάχβεη, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών  Ιωάννη Μωυσιάδη, των περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Σερρών Αθανάσιου Μασλαρινού, Αθανάσιου Μπασδάνη, Νικόλαου Σφελινιώτη, Κωνσταντίνου Μπούμπα και Ευθύμιου Ραμπότα, του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιου  Καρατάσιου, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών Χρήστου Κρυστάλλη και του πρώην Νομάρχη Σερρών Στέφανου Φωτιάδη.

“Το νέο δημοτικό σχολείο Σκουτάρεως είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που θα δώσει ανάσα σε πολλές οικογένειες της περιοχής, οι οποίες αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να μετακινούν τα παιδιά τους  προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Είναι ένα πρότυπο σχολείο, το οποίο κατασκευάσαμε μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των 18 μηνών, χωρίς καθυστερήσεις  και χωρίς καμία υπέρβαση στον αρχικό προϋπολογισμό. Αυτή είναι, εξάλλου, η φιλοσοφία μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Δεν μένουμε σε έργα βιτρίνας. Αντιθέτως, προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στην κατασκευή και υλοποίηση έργων πνοής και αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό τις χρηματοδοτήσεις από το  ΕΣΠΑ, αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.  Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον πρώην Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη, τον πρώην Νομάρχη Σερρών  Στ. Φωτιάδη και τον πρώην Δήμαρχο Σκουτάρεως και νυν δημοτικό σύμβουλο Σερρών Π. Τατούδη για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του Δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως, επισημαίνοντας ότι μόνο όλοι μαζί ενωμένοι και με πνεύμα ομοψυχίας και συνεργασίας θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ι. Μωυσιάδης αναφέρθηκε στα 18 έργα που υλοποιούνται ήδη στην περιοχή μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι το Δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως κόστισε 2,4 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΕΡΓΟ
 Το νέο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο είναι εμβαδού 2.421,01 τ.μ. με κατασκευή σχήματος Π (δημιουργώντας έτσι κλειστό προστατευμένο αύλειο χώρο), βοηθητικό κτίριο (Κ2) 255,80 τ.μ. για Η/Μ εγκαταστάσεις και αποθηκευτικό χώρο και υπόστεγο γυμναστικής (Κ3)  199,20 τ.μ., σε οικόπεδο  με Ε=7021,29 τ.μ. στοΟ.Π. 40.
     Συνολικό εμβαδόν κτιρίων 2.876,01 τ.μ.
Κτίριο 1.  Πρόκειται για κτίριο με ισόγειο και όροφο.
Στο ισόγειο το οποίο  είναι 1.477,23 τ.μ.  υπάρχει η πτέρυγα διοίκησης με γραφεία Διευθυντή, γραμματείας, Δασκάλων, γραφεία, ιατρείο, γραφείο φύλακα, αναμονή, χώρους υγιεινής. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς χώρους (σκηνή αποδυτήρια, αποθήκες) με δυνατότητα εξωτερικής και εσωτερικής πρόσβασης. Το κυλικείο για εξωτερική και εσωτερική εξυπηρέτηση, οι χώροι εστίασης (χώρος φαγητού, κουζίνας και αποθήκης). Γραφεία γονέων και κηδεμόνων και μαθητικών κοινοτήτων, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, αίθουσες διδασκαλίας και χώροι υγιεινής που περιλαμβάνουν και χώρο για Α.Μ.Ε.Α.
Στον όροφο 943,74 τ.μ.   υπάρχουν  αίθουσες διδασκαλίας, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής, εργαστήρια φυσικών επιστημών, αίθουσα πληροφορικής και χώροι υγιεινής σε δύο περιοχές για την εξυπηρέτηση των μαθητών.
Κτίριο 2. Σε διπλανό κτίριο 255,80 τ.μ.  βρίσκονται οι δεξαμενές ύδρευσης, πυρόσβεσης, καυσίμων, το λεβητοστάσιο, πιεστικό συγκρότημα, χώρος Η/Ζ και αποθηκευτικός χώρος.
Κτίριο 3. Υπόστεγο γυμναστικής 199,20 τ.μ.
Ανάδοχος του έργου είναι η ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΤΕΒΕ  και επιβλέπουσα Υπηρεσία η Δ/νση Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Η εργολαβική σύμβαση ποσού 2.424.339,51 €  με ΦΠΑ (23%) υπεγράφη στις 4-2-2011.

 Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, έχει υπογραφεί βεβαίωση περαίωσης στις 30-11-2012 και    στις 20-12-2012 έγινε η διοικητική παραλαβή  – παράδοση για χρήση του έργου.

 

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης έκανε λόγο για ένα σημαντικό σχολικό έργο που παραδίδεται στην τοπική κοινωνία και υπογράμμισε την ανάγκη όλοι οι τοπικοί φορείς να εργαστούν ενωμένοι προκειμένου να υλοποιηθούν έργα προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης της περιοχής.

  Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  Γιώργος Καρατάσιος δήλωσε ότι  η  μέρα των εγκαινίων του  Δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου  Σκουτάρεως είναι μια μέρα  χαράς για την εκπαιδευτική  κοινότητα καθώς παραδίδεται ένα νέο πρότυπο σχολείο, το οποίο οι μαθητές και οι δάσκαλοι πρέπει να αγαπούν και να φροντίζουν.

Η συνέχεια του  προγράμματος  της επίσκεψης του  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στις Σέρρες περιελάμβανε Σύσκεψη, στις 17.30 του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών της Π.Ε. Σερρών

 Ακολούθως στις 19.00 επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου  κ. Ιερόθεο, ενώ στις 20:00 πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του σχολικού εγχειριδίου για την τοπική ιστορία των Σερρών, που εξέδωσε η Διεύθυνση  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, με τη στήριξη της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία  με την Ιερα  Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας και την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Αμφιθέατρο ΤΕΙ Σερρών).