Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κατηγορεί τους υπαλλήλους για τη μη επιστροφή των χρημάτων από τους εργολάβους του «Αποχετευτικού Δίκτυου Καλών Δένδρων»!

Κ. Χασαπίδης: Ο Σ. Φωτιάδης προσβάλει τους κατοίκους των Καλών ένδρων με τα ψέματα και τις συκοφαντίες του.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κατηγορεί τους υπαλλήλους για τη μη επιστροφή των χρημάτων από τους εργολάβους του «Αποχετευτικού Δίκτυου Καλών Δένδρων»!

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης έδωσε σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου συνέντευξη τύπου που στην έδρα της Επιχείρησης,  για ν’απαντήσει στα όσα είπε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης, για το Αποχετευτικό Δίκτυο των Καλών Δένδρων, την περασμένη εβδομάδα (Πέμπτη 14/9).

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Στ. Φωτιάδης με τα ψέματα και τις συκοφαντίες του προσβάλει τη νοημοσύνη των κατοίκων των Καλών Δένδρων στο θέμα του αποχετευτικού, όταν ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται αυτός ο οποίος σχεδίασε και κατασκεύασε το έργο αλλά αυτός που το παρέλαβε».

(σ.σ. αυτός που το παραλαμβάνει δεν έχει καμμιά ευθύνη;;;)

«Τόσο ο εντεταλμένος σύμβουλος των Καλών Δένδρων κ. Γιάννης Γιάτσιος όσο και ο τοπικός Πρόεδρος κ. Μάκης Τσίμας δήλωσαν δημόσια και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι κάτοικοι του χωριού έβλεπαν ότι γινόταν μία κακή κατασκευή και δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει» υπενθύμισε ο Κ. Χασαπίδης.

(σ.σ. δεν αναφέρει αν οι τοπικοί αιρετοί έκαναν  καταγγελίες όσο το έργο κατασκευαζόταν και… άκουγαν τους κατοίκους για κακοτεχνίες)

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών τόνισε ότι: «Η επιβεβαίωση ήλθε από την Τεχνική Υπηρεσία η οποία λέει ρητά ότι το έργο είχε καθιζήσεις, γέμισε και  έφραξε με φερτές ύλες και νερά».

(σ.σ. κουβέντα για την πενταετή εγκατάλειψη του έργου, από τη νυν Δημοτική αρχή)

«Όμως ο κ. Φωτιάδης έφθασε στο σημείο να αμφισβητήσει την έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΣ δηλώνοντας, χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία, ότι τα στελέχη της  δέχθηκαν πιέσεις για να τη συντάξουν ως έχει! Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει» διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ.

Ο κ. Χασαπίδης ενημέρωσε ότι ο Δήμος Σερρών υποχρεώθηκε από τον νόμο ως καθολικός διάδοχος να παραλάβει το έργο διοικητικά, χωρίς να είναι σε θέση με τα μέσα που διαθέτει να το ελέγξει και να αποφανθεί για τη λειτουργικότητα του, κάτι που έκανε η ΔΕΥΑΣ και το βρήκε μη αξιοποιήσιμο (σ.σ. 5 χρόνια μετά).

«Όσο για τις ευθύνες, αν υπάρχουν, θα αποδοθούν από τον Εισαγγελέα και όχι από εμάς» τόνισε ο Πρόεδρος.

Κ.Χασαπίδης: «Οι υπάλληλοι υπεύθυνοι για το ποσό που οφείλουν οι εργολάβοι»

Αναφορικά με το ποσό που οφείλουν να επιστρέψουν οι εργολάβοι στον Δήμο Σερρών και δεν το έπραξαν, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ μίλησε για παράλειψη της αρμόδιας υπηρεσίας και για του λόγου του αληθές ανέγνωσε την παράγραφο του Πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου όπου η Επιτροπή Παραλαβής «καλεί τη διευθύνουσα Υπηρεσία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες διόρθωσης του τελικού λογαριασμού». (σ.σ. δεν ανέφερε επίσης τι ενέργειες έγιναν από τη Δημοτική Αρχή για την καθυστέρηση αυτή)

«Ψηφοθηρεί ο Φωτιάδης»

Κλείνοντας, ο κ. Χασαπίδης κάλεσε τον Στέφανο Φωτιάδη «να σέβεται τα προβλήματα και τις αγωνίες των δημοτών και να μην τα χρησιμοποιεί για να λύνει ενδοπαραταξιακά του προβλήματα, να ψηφοθηρεί και για να βρίσκεται στην επικαιρότητα».