Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Θ.Αραμπατζής απαντά στις κατηγορίες της παράταξης Φωτιάδη, «περι σκανδαλων» στην δημοτική επιχείρηση

Αρχισαν οι προεκλογικές κοντρες μεταξύ της Δημοτικής αρχής και της παράταξης του Στ.Φωτιάδη
Αρχισαν οι προεκλογικές κοντρες μεταξύ της Δημοτικής αρχής και της παράταξης του Στ.Φωτιάδη

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρος Αραμπατζής απαντά στις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης (Στ.Φωτιάδης) και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ Ν. Χουρουζίδη σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με «δύο σκάνδαλα της ΔΕΥΑΣ», χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις δηλώσεις του. Στην απάντησή του αναφέρει:

Την Πέμπτη 21/11 ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης επιθεώρησε το τεράστιας σημασίας έργο του αποχετευτικού Μητρουσίου Σκουτάρεως.
Κατά τη γνωστή  της τακτική η παράταξη του Στέφανου Φωτιάδη επιχείρησε  να  «σκεπάσει»  το θέμα επικοινωνιακά.
Έτσι, την Τετάρτη 20/11 είδαμε σε μεσημβρινή τηλεοπτική εκπομπή τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ Ν. Χουρουζίδη να προβαίνει σε «αποκαλύψεις» δύο δήθεν σκανδάλων της ΔΕΥΑΣ.
Η συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ ο οποίος αποκατέστησε την αλήθεια με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στα χέρια, δεν τον συνέτισε. Ο Ν. Χουρουζίδης επανέλαβε και μάλιστα πλειοδότησε σε νέα εμφάνισή του στα ΜΜΕ παρουσία του Σ. Φωτιάδη και συνεργατών του.
Με μία πρωτοφανή επίδειξη ανευθυνότητας, επιπολαιότητας, με ψευδή στοιχεία και συκοφαντίες επιχείρησε να εξαπατήσει εκ νέου τους Σερραίους Δημότες με στόχο να ερεθίσει το θυμικό τους εκμεταλλευόμενος την οικονομική στενότητα για να κερδίσει πόντους. Είπε λοιπόν:
Ψέμα 1ο: Η ΔΕΥΑ Σερρών «έκανε τα χατίρια του ενοικιαστή του δημοτικού αναψυκτηρίου στον Αη Γιάννη και ξόδεψε 30.000 €».
Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή καθάρισε το χώρο, προστάτευσε το περιβάλλον και την περιουσία των δημοτών από τα λύματα που έφευγαν στη λιμνούλα με ένα έργο που κόστισε μόλις 4.500 ευρώ συνολικά.
Ψέμα 2ο: Η ΔΕΥΑΣ ξόδεψε 80.000 – 90.000 € για να βγάζει ένα περιοδικό «προπαγανδιστικό» όπως το χαρακτήρισε και ο δημοσιογράφος προσελήφθη αποκλειστικά γι’ αυτό και πληρώνεται με 40.000 € επιπλέον.
Η αλήθεια είναι ότι η ΔΕΥΑΣ υποχρεούται να βγάζει ένα έντυπο για την ενημέρωση των δημοτών και αυτό έκαναν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Το περιοδικό είναι ανοιχτό σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, στους δημότες και στους εργαζόμενους, εάν επιθυμούν να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, κάτι το οποίο συνέβη.
Την τριετία 2011-2014 η ΔΕΥΑΣ εξέδωσε 3 τεύχη που κόστισαν περίπου 15.000 €.
Η σύνταξη της ύλης του περιοδικού και η επιμέλεια της έκδοσής του είναι μόνο μία από τις εργασίες του δημοσιογράφου – που προσελήφθη με σύμβαση μετά από διαγωνισμό- ο οποίος έχει ολόκληρη την ευθύνη του Γραφείου Τύπου της Υπηρεσίας.
Παρέχει συμβουλές επικοινωνίας, υπηρεσίες φωτογράφισης, διαφήμισης-προβολής και μετάφρασης, οργανώνει και προωθεί τις εκδηλώσεις μας και πολλά άλλα που περιγράφονται στη σύμβαση.
Περιμέναμε από την παράταξη του Σ. Φωτιάδη να προάγει ένα νέο πολιτικό ήθος. Αντί αυτού βλέπουμε ότι ο ίδιος και οι συν αυτώ επιμένουν να ψηφοθηρούν με τις ολέθριες πολιτικές πρακτικές του χθες.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ
Αραμπατζής Θεόδωρος