Ο Πρόεδρος της Σερβίας στις Σέρρες

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΤΟΜΙΣΛΑΒ ΝΙΚΟΛΙΤΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας στις Σέρρες

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε στο Σερραϊκό λαό, ότι την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 θα επισκεφθεί την πόλης μας, ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς. Η παρουσία του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, αποτελεί τιμή για τους Σερραίους πολίτες”.

Aυτά δήλωσε σε συνέντευξη  τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Παπαβασιλείου Βασιλείου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ Γρηγοριάδη Παναγιώτη και του εκπροσώπου τύπου του Δήμου κ. Στεργίου Νικολάου.

12-4-16 SERBOS PROEΗ επίσκεψη του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, πραγματοποιείται  μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Σερρών με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει ο Δήμος Σερρών για την καλλιέργεια και ενίσχυση των δεσμών φιλίας με Δήμου γειτονικών χωρών, επισκέφθηκαν το Βελιγράδι στις 10 Δεκεμβρίου 2014 και ο Δήμαρχος Σερρών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας  κ.Τόμισλαβ Νίκολιτς στο προεδρικό μέγαρο, όπου και του παρέδωσε την πρόσκληση για επίσκεψή του στις Σέρρες.

Αγγελίδης-Νικολιτς-Πρόεδρος Σερβίας_w0
επισκέφθηκαν το Βελιγράδι στις 10 Δεκεμβρίου 2014 και ο Δήμαρχος Σερρών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας κ.Τόμισλαβ Νίκολιτς στο προεδρικό μέγαρο

Ο Δήμαρχος Σερρών, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος θα αφιχθεί στην πόλη των Σερρών την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 το πρωί, ώρα 11.00 και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του Διοικητηρίου  θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σερρών. Εν συνεχεία θα μεταβεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, όπου θα τελεσθεί θεία λειτουργία  προεξάρχοντος  του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου. Κατόπιν θα επισκεφθεί  την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και μετά θα ακολουθήσει  επίσκεψη  στον πύργο του Ορέστη της Ακρόπολης Σερρών.

Η επίσκεψη του Προέδρου θα ολοκληρωθεί με την παράθεση γεύματος. Μετά το γεύμα ο Πρόεδρος, θα αναχωρήσει από την πόλη των Σερρών.

Τέλος, ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, για τις ενέργειές του και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέπτυξε σε όλη αυτήν την προσπάθεια για την έλευση του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, συνεργαζόμενος με το Προξενείο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας θα βρίσκεται στην Ελλάδα το τετραήμερο 17-20 Απριλίου 2016. Η επίσκεψη γίνεται με αφορμή την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην Κέρκυρα για την 100η επέτειο από την έλευση και φιλοξενία στην Κέρκυρα Σέρβων στρατιωτών και πολιτών κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. θα αναγορευτεί ως επίτιμος δημότης της Κέρκυρας και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.Στη συνέχεια την Τρίτη 19/4 θα αναχωρήσει με ειδική πτήση για τη Θεσσαλονίκη, απ’όπου θα έρθει οδικώς στις Σέρρες

Προσχέδιο Προγράμματος

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

09.00 Αναχώρηση ειδικής πτήσης προς Θεσσαλονίκη

09.40 Άφιξη στη Θεσσαλονίκη

09.50 Αναχώρηση προς τις Σέρρες με οχήματα

11.00 Άφιξη στις Σέρρες

11.05 Συγκέντρωση στο γραφείου του Δημάρχου (μόνο ο Κος και η Κα Nikolic, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής μπαίνουν στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής»)

11.15 Ειδική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου του Δήμου των Σερρών αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

  • Εθνικός Ύμνος Σερβίας
  • Εθνικός Ύμνος Ελλάδας
  • Χαιρετισμός Προέδρου δημοτικού συμβουλίου
  • Ομιλία Δημάρχου Σερρών
  • Ανακοίνωση απόφασης για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας ως επίτιμου δημότη του Δήμου Σερρών
  • Παράδοση του κλειδιού της πόλης και της πλακέτας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας
  • Ομιλία Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας
  • Ομαδική φωτογραφία

11.45 Επιστροφή στο γραφείο του Δημάρχου (μόνο ο Κος και η Κα Nikolic)

11.50 Αναχώρηση προς τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδόρων Σερρών

12.00 Αφιξη στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Σερρών Υποδοχή από τον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο

12.05 Περιήγηση στον Ναό

12.35 Αναχώρηση προς την-Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου Σερρών

13.00 Άφιξη στην Ιερά Μονή Υποδοχή από την ηγουμένη

13.05 Περιήγηση στην Ιερά Μονή

14.00 Αναχώριση προς την ακρόπολη –

14.20 Αφιξη στην ακρόπολη, επίσκεψη πύργου

14.30 Γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας

16.30 Αναχώρηση προς την Όυρανούπολη με οχήματα