Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στις Σέρρες για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στις Σέρρες για τις καταστροφές από τις πλημμύρες
Φωτο της Αερολέσχης Σερρών, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις στις Σέρρες στις 11-4-2015
Φωτο της Αερολέσχης Σερρών, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις στις Σέρρες στις 11-4-2015

Ο Πρόεδρος  του ΕΛΓΑ, Νικόλαος Στουπής  θα πραγματοποιήσει εβδομαδιαία περιοδεία από 2 – 5 Ιουνίου 2015  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στη Π.Ε. Σερρών, σε πληττόμενες περιοχές από τις φετινές πλημμύρες με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της διαδικασίας των αποζημιώσεων σε σχέση με τις ζημιές στις καλλιέργειες .

Κατά την περιοδεία του θα συναντηθεί με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας θα πραγματοποιήσει  συσκέψεις με τους αυτοδιοικητικούς  φορείς Α΄ ΚΑΙ Β΄ βαθμού και θα συμμετέχει σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους αγρότες.

Στη Π.Ε. Σερρών θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη 4/6, οπου θα επισκεφθεί τις πλημμυρισμένες περιοχές του Στρυμόνα, ενώ την Παρασκευή 5/6 θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Διοικητήριο με τον Αντινομάρχη Γ.Μωϋσιάδη και τους Δημάρχους των πλημμυρισμένων περιοχών.

Ειδικότερα  το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το εξής:

Α. Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

1) Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Αλεξ/πολης, Σουφλίου, Διδ/χου και  Ορεστιάδας.

2) Συνάντηση με τοπικούς φορείς στην Δ.Κ. Βύσσας στο συσκευαστήριο σπαραγγιών και σκόρδων.

3) Συνάντηση με παραγωγούς και φορείς των αγροτών στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου του δήμου Σουφλίου ( στις 7.00 μ.μ).

 

Β. Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

1) Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και στη συνέχεια  με τους φορείς (Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους κ.λ.π.) στην έδρα συσκέψεων της Π.Ε. Έβρου (11.00 π.μ.).

2) Επίσκεψη σε  περιοχές του Νομού Ροδόπης με καλλιέργειες κερασιών, (οικισμοί, Δύμης, Αγιάσματος και Θάμνων της Δ.Κ. Ασωμάτων του δήμου Ιάσμου) και του Νομού Ξάνθης με καλλιέργειες ακτινιδίων, (Δ.Κ. Γενισέας και Τ.Κ. Κουτσού του Δήμου Αβδήρων).

3) Συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και συμμετοχή σε σύσκεψη με τοπικούς  αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς των αγροτών ( 19:30 μ.μ ).

 

Γ. Πέμπτη  4 Ιουνίου 2015

1)  Συνάντηση με το προσωπικό και του προϊσταμένους του Υπ/ματος ΕΛ.Γ.Α. Καβάλας.

2)  Επίσκεψη στα Τενάγη Φιλίππων για ενημέρωση επί των ζημιών στις καλλιέργειες της περιοχής.

3)   Επίσκεψη σε πλημμυρισμένες περιοχές του Στρυμμώνα.

4)  Σύσκεψη – συνάντηση με Διοικήσεις αγροτικών συλλόγων, Συνεταιρισμούς αγροτών,  αγρότες στο Ν. Σκοπό Σερρών ( 17: 00 μ.μ.).

 

Δ. Παρασκευή   5  Ιουνίου 2015

1) Σύσκεψη στην Περιφέρεια Σερρών με Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Δημάρχων  πλημμυρισμένων περιοχών και Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για αγροτικά θέματα στους πληγέντες δήμους ( 09:00 π.μ.).