Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ πιέζει τον Δήμαρχο Σερρών για τα αδέσποτα σκυλιά

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ πιέζει τον Δήμαρχο Σερρών για τα αδέσποτα σκυλιά

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρήστος Μέγκλας, ζητά λύση στο θέμα των αδέσποτων σκυλιών που αποτελούν «άσχημη εικόνα» στο κέντρο της πόλης και κίνδυνο για τους Δημότες.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ στην επιστολή του αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Δήμου για το θέμα, ζητά όμως «εντατικοποίηση των προσπαθειών» περισυλλογής των αδέσποτων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ αναφέρει:

Αδέσποτα ζώα
Κύριε Δήμαρχε,
Σας γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη των Σερρών ετέθη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών κατά τη συνεδρίασή του στις 26 Νοεμβρίου, και κατά τη συζήτηση έντονος ήταν ο προβληματισμός για την άσχημη εικόνα που δημιουργούν τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη – και ειδικά στο κέντρο και την αγορά των Σερρών – σε συνδυασμό με τον κίνδυνο για τους δημότες, τους επισκέπτες, τους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία. Τα μέλη του Δ.Σ. θεωρούν ότι τα αδέσποτα ζώα στις Σέρρες είναι υπεράριθμα και αυτό καθόλου δεν αρμόζει σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.
Παρά τις προσπάθειες που κάνετε για την περισυλλογή των ζώων αυτών και τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, το φαινόμενο εξακολουθεί να υπάρχει, και για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές σας αυτές πρέπει να ενταθούν, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και μάλιστα τώρα ενόψει των Χριστουγέννων με το εορταστικό κλίμα στην πόλη και στην αγορά.
Με την επιστολή μας αυτή παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλας