Ο Στάλιν λέει: πόσο αριστερή είναι η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας για 99 χρόνια ;;;

Ο Στάλιν λέει: πόσο αριστερή είναι η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας για 99 χρόνια ;;;

@ Το διαβάσαμε στο διαδίκτυο: «Στον ανταρτοπόλεμο πέρασε η –παράνομη– εκπομπή του «βουνού», «Ανατροπή«, του καπετάν Γιάννη Πρετεντέρη. Μέσω του Twitter απείλησε τον Νίκο Παππά με … Κορυδαλλό ως απάντηση στην ομιλία του υπουργού επικρατείας που ανέφερε ότι “η αριστερή παρένθεση θα κρατήσει 8 χρόνια” ».

@ «Μεγάλος νικητής από τη συμφωνία του Eurogroup είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος κατάφερε και πάλι να θωρακίσει την εκλογική βάση του από τις περικοπές, οι όποιες εδώ και καιρό το ΔΝΤ επιμένει ότι είναι απαραίτητες για να θέσουν τα οικονομικά της Ελλάδας σε βιώσιμη βάση».

@ Αυτό αναφέρει ο δημοσιογράφος Σάιμον Νίξον στη Wall Street Journal επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αυτή σίγουρα θα δώσει στην Ελλάδα μια πολυπόθητη περίοδο σταθερότητας και στον Τσίπρα χρόνο να …κυβερνήσει.

@ Από την άλλη, συγκρατημένα αισιόδοξος για το θετικό μήνυμα που στέλνει στις αγορές και στους επενδυτές το κλείσιμο της αξιολόγησης εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Γραφείου Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού της Βουλής, καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup.

@ Συγκρατημένος γιατί όσο ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Αλλά και γιατί δεν αρκούν τα φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, αλλά θα πρέπει να παταχθούν η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία προκειμένου η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους του προγράμματος και να μη χρειαστεί σε έναν χρόνο να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης».

@ Προσωπικά Άλέξη θα ήθελα να χαρώ αλλά να, εκείνος ο ραϊχσφύρερ, Βόλφγκανγκ Σνόϊμπλε, είπε πως, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 2018, προκειμένου να παρασχεθεί περαιτέρω οικονομική αρωγή στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

"Crazy Holidays" φερει την επιγραφή ένα απο τα λεωφορεία που μετεφερε τους μετανάστες από την Ειδομένη (Ζουν κι αυτοί το ...μύθο τους στην Ελλάδα)
“Crazy Holidays” φερει την επιγραφή ένα απο τα λεωφορεία που μετεφερε τους μετανάστες από την Ειδομένη (Ζουν κι αυτοί το …μύθο τους στην Ελλάδα)

@ Αυτό Αλέξη στο χωριό μου το λένε και αλλιώς: Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω να γιάνει.

@ Την χαρά του εξέφρασε, που μπήκε το φασιστικό – νεοναζιστικό χαμαιτυπείο στην Κυπριακή Βουλή, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρισόστομος Β’. Θρησκεία, Οικογένεια και Ναζί. Που είσαι Εθνάρχη Μάκάριε να δεις ποιος κάθεται στον θώκο σου.

@ Σε αντίθεση με τις δικές μας, εκεί ούτε που ήθελε να κρυφτεί η… Την έδειξε την χαρά της, χωρίς αναστολές. Αδελφές και παλικάρια, θα γίνουν στη Μεγαλόνησο, …μαλλιά – κουβάρια.

@ Κάποτε το Mega, ήταν το καμάρι της ιδιωτικής τηλεόρασης, που ανεξάρτητα των στόχων των ιδιοκτητών του, κράτησε μια πολύ καλή στάση. Μετά όπως πολύ σωστά επισημαίνει η καλή συνάδελφος Κατερίνα Ακριβοπούλου, το έκαναν κανάλι του Βενιζέλου , του Σαμαρά, των μνημονίων και των τηλεπερσόνων τύπου Άδωνι.

@ Από τα σαλόνια της ενημέρωσης στον μπίθουλα της αναξιοπιστίας. Το κακό είναι πως αν δεν βρεθεί μια βιώσιμη λύση, θα χάσουν την δουλειά τους κόσμος και κοσμάκης και όχι φυσικά οι γνωστοί κήνσορες του νεοφιλελεδισμού, που έβγαλαν τόσα για να τους φτάνουν να ζήσουν δέκα ζωές.

@ Ας ελπίσουμε όμως να βρεθεί όπως είπαμε μια βιώσιμη λύση με τους μετόχους του καναλιού και τα θαλασσοδάνεια τους, προς όφελος των εργαζομένων του καναλιού και της επιστροφής του στην καλή και ελεύθερη ειδησιογραφία, αλλά…

@ …σε καμιά περίπτωση να μη πληρώσει ο λαός και οι ανακεφαλαιοποιημένες, από τον ελληνικό λαό, Τράπεζες, την επι εξαετία ποδηγέτηση της κοινής γνώμης, προς όφελος της πλέον αναχρονιστικής συστημικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

@ Εξ άλλου αρκετά με τους κυρίους μετόχους. Το κανάλι τους ήταν κρατικοδίαιτο όπως και οι ίδιοι, επι πολλά χρόνια. Δουλειές με τα χρήματα του ελληνικού λαού, όπως και το πολιτικό σύστημα που το στήριζε και το τάϊζε με θαλασσοδάνεια.

@ Μια και είπαμε για το Mega, θυμηθήκαμε πως, ο γνωστός κ. Λ. Μπόμπολας, κατηγορείται από τις κυπριακές Αρχες ως υπεύθυνος διάπραξης δωροδοκίας προκείμενου εταιρίες συμφερόντων του να πάρουν έργο διαχείρισης σκουπιδιών. Δεν το πιστεύω. Ρωτήστε και τον χαρούμενο Χρισόστομος Β, που θα κάνει τον μακαριστό Μακάριο να βγεί από τον τάφο του.

@ Άσχετο: Αφορά τις μαϊμούδες. Όσο πιο ψυλά σκαρφαλώνουν στα δένδρα τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος τους. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όταν πέφτουν κάνουν πολύ θόρυβο. Η ρήση αφορά και …«αριστερούς»!!!

Στους συντρόφους μου, αφιερώνω εξαιρετικά
«Εγώ έχω καταλάβει πολύ καλά πως εδώ υπάρχει ένα μέρος από εσάς, που θέλει να μετασχηματίσει το ΚΚΙ σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Να ξέρετε, πως εγώ σ’ αυτό δεν συμφωνώ και δεν θα είμαι ποτέ εγώ ο Γραμματέας σ’ ένα τέτοιο κόμμα. Αν θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο, να το κάνετε χωρίς εμένα κι εναντίον μου»
Enrico Berlinguer

@ Το όνειρο του “ευρωκομουνισμού” που θα άλλαζε την Ευρώπη, μετάλλαξε το PCI το ιστορικό κόμμα του Ενρίκο Μπέρλινγκουερ…, όπως μας θυμίζει ο Νίκος Κλειτσίκας.
@ Λες κι υπάρχει ένα “αόρατο” σχέδιο, όπως ακριβώς συνέβη και συμβαίνει στη χθεσινή και σημερινή Ελλάδα αντίστοιχα. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν έφυγε ο ηγέτης, έγινε το κόμμα του “εκσυγχρονισμού” στην υπηρεσία του νεοφιλελευθερισμού.
@ Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του πάλαι ποτέ πρωτοποριακού ΚΚΕ εσωτερικού, “μεταρρυθμίζει” με τους αριστερούς εκσυγχρονιστές την πατρίδα, με τις χθεσινές “συμφωνίες” της Α’ αξιολόγησης. Η ιστορία επαναλαμβάνεται άλλοτε ως φάρσα και άλλοτε ως τραγωδία.
@ Χαίρεται η Κυβέρνηση που πέτυχε την συμφωνία στο Γιούρογκρουπ. Για νίκη του Τσίπρα μιλούν ντόπιοι και ξένοι, για νίκη του ΔΝΤ, επίσης μιλούν ντόπιοι και ξένοι και για νίκη του ραϊχσφύρερ Σόϊμπλε μιλούν εξ ίσου ντόπιοι και ξένοι.

@ Αμπε, όπως θα έλεγε και ο Μέμος ο Κεφτετζής, είναι δυνατόν να έχουμε συμφωνία με τρείς νικητές που και οι τρείς αλλού κοιτούν; Ας μου εξηγήσει μια δεξιούλα τι σκατά τους ενοχλούσε η δημιουργική ασάφεια του Βαρουφάκη.

@ Ας μου πεί και μια αριστερούλα, βαριάς ή ελαφριάς μορφής, πόσο αριστερή είναι η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας για 99 χρόνια που υπέγραψε ο Αλέξης.

@ Όπως και να έχει το πράγμα, η συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση, ανοίγει τον δρόμο για την δεύτερη, και εκείνη για την Τρίτη και πάμε λέγοντας. Ο ραϊχσφύρερ Σόϊμπλε πέτυχε αυτό που ήθελε. Να στείλει την συζήτηση για το χρέος στις καλένδες και εμείς να χαιρόμαστε για τις χάντρες και τα καθρεφτάκια που μας έδωσαν για δώρο.

@ Τουλάχιστον κερδίσαμε μια πρωτιά στην διεθνή πολιτική σκακιέρα. Τον τίτλο «μειράκια» πιόνια. Αυτά που θυσιάζονται πρώτα στο άνοιγμα της όποιας βαριάντας.

@ Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε παιχνίδι με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές του 2017 και επέβαλλε τις θέσεις του. Απόλυτη κυριαρχία και έναντι του ΔΝΤ και πλήρης ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, κουμάντο κάνει το Βερολίνο, όσο και αν αυτό είναι σφαίρα στην καρδιά της ενωμένης και δημοκρατικής Ευρώπης.

@ Το παιχνίδι δεν χάθηκε οριστικά μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, γιατί το πρόγραμμα θα πετύχει και το 2018 θα ρυθμιστεί το χρέος. Είναι αυταπάτη. ΑΥΤΑΠΑΤΗ!!!

@ Γιατί πρώτον, είναι αμφίβολο ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει πλεόνασμα 3,5% και γιατί, δεύτερον είναι πλέον φανερό ότι κάθε φορά θα εφευρίσκονται νέα προβλήματα και κενά σε μια οικονομία που απλά φυτοζωεί για να επιβάλλουν νέα μέτρα και να ακυρώνουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

@ Η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολα διλήμματα το Φθινόπωρο. Γιατί από το Βερολίνο και το ΔΝΤ, μαζί με τους συμμάχους τους θα εξαπολύσουν νέα επίθεση κατά της κοινωνίας απαιτώντας νέες ρυθμίσεις στα εργασιακά που θα γονατίσουν κυριολεκτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικά και ιδεολογικά.

@ Θα τον χτυπήσουν εκεί που πονάει στην στήριξη των εργαζομένων, στις μαζικές απολύσεις στην επέλαση κατά των αδύναμων και φυσικά υπέρ του κεφαλαίου. Υπό αυτό το πρίσμα είναι αμφίβολο, αν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν αντοχές για μια ακόμη υποχώρηση. Επομένως, θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους.

@ Η Ελλάδα Αλέξη, μπορεί να κέρδισε ανάσες, αλλά όχι την λευτεριά της. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσουν, τελεσίδικα πλέον. Ή θα δώσουν μια μεγάλη μάχη για τη χώρα, ακόμη και αν αυτό στοιχίσει την πτώση της κυβέρνησης, αλλά με δόξα και τιμή, ή θα συνεχίσουν να υποκύπτουν σε εκβιασμούς οδηγώντας σε ταπείνωση και τους ίδιους και την αριστερά, αλλά και κάθε δημοκράτη πολίτη που επί χρόνια προσπαθεί, αντιστέκεται και αρνείται να παραδοθεί.

@ Από την άλλη έχουμε και την αντιπολίτευση. Άλλη νοσηρή κατάσταση και εκεί. Να ακούς τον Μητσοτάκη να την βγαίνει από τα αριστερά στον Τσίπρα και να μένει κάγκελο ο Κουτσούμπας. Έχασε το παιδί και το λίγο που είχε.

@ Μόνο που δεν κλαίει ο Κούλης όταν λέει φωναχτά «επιτέλους παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα»

@ Εντοπίστηκε από τον αρχαιολόγο, Κώστα Σισμανίδη ο τάφος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα (στη σημερινή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής). Πρόκειται για ένα ηρώο-μνημείο, στο οποίο τοποθετήθηκε η τέφρα του μεγάλου φιλοσόφου (384-322 π.Χ.).

@ Αλέξη Τσίπρα μη πας εκεί στα Στάγειρα, να δεις τις ανασκαφές, γιατί θα θυμίσεις στον κοσμάκη, τον ανεκδιήγητο «σκαπανέα της ιστορίας» ακροδεξιούλη Αντώνη Σαμαρά.

@ Ολοκληρώνεται η ομαλή απομάκρυνση των προσφύγων από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης. Τους μεταφέρουν σε χώρους φιλοξενίας στην Β Ελλάδα. Όχι στην Πελοπόννησο, όχι στην Στερεά, όχι στην Θεσσαλία, όχι στην Κρήτη τη λεβεντομάνα. Μόνο στο χωνευτήρι την Βόρεια Ελλάδα. Γιατί βρε Μουζάλα;

@ Από την 1η Ιουλίου 2016 η εφορία θα κάνει δεκτές μόνον όσες αποδείξεις προέρχονται από συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο (με χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, e-banking).

@ Ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, η εφορία θα ζητάει συγκεκριμένο ύψος αποδείξεων. Δηλαδή θα ζητούνται αποδείξεις που θα ανέρχονται στο 10% του εισοδήματός τους. Για ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίζονται αποδείξεις ίσες με το 15% του εισοδήματος.

– Πατερούλη Στάλιν ο Μήτσος στην Άνω Ραχούλα που θα βρεί e-banking;
– Παιδί μου διακρίνω διάθεση εμπαιγμού; Να πάει να βρεί!!!