Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολίου Σερρών ζητά δέσμευση από Φωτιάδη και Αγγελίδη για τη σίτιση των μαθητών

μουσικό σχολείο σερρώνΗ κυρία Θωμαή Μπόζιου μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων απευθύνεται στους δύο υποψήφιους δημάρχους Σερρών (Φωτιάδη και Αγγελίδη) ρωτώντας τους «τι προτίθενται να κάνουν για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σερρών», αναμένοντας τη δέσμευση εκ μέρους ότι με την αρχή της νέας Σχολικής χρονιάς οι μαθητές θα σιτίζονται.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η ευθύνη της Σίτισης των Μαθητών του Μουσικών Σχολείων επαναφέρεται αναδρομικά από 01.07.2013 στους Δήμους, όπως ίσχυε για τις σχολικές χρονιές 2010-2011, και 2011-12 και 2012-13, δηλαδή από τότε που σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», η αρμοδιότητα της σίτισης πέρασε από τις Περιφέρειες στους Δήμους.

Η σίτιση στους μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, λόγω του διευρυμένου ωραρίου των Σχολείων αυτών είναι προϋπόθεση καλής λειτουργίας, προβλέπεται στην ιδρυτική πράξη των Μουσικών Σχολείων και ως Πανελλήνια Ένωση Γονέων κάναμε αγώνες για την ψήφιση του συνημμένου νόμου, ώστε να είναι ξεκάθαρο τίνος αρμοδιότητα είναι η σίτιση των μαθητών, δηλαδή των Δήμων ή της Περιφέρειας.

Σημειωτέον, ότι τις τελευταίες σχολικές χρονιές που η αρμοδιότητα της σίτισης πέρασε στους Δήμους,  οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών δεν έχουν σίτιση, και το Μουσικό Σχολείο Σερρών ήταν από τα ελάχιστα μεταξύ των  42  Μουσικών Σχολείων της χώρας που τη σχολική χρονιά 2011-2012 δεν είχε σίτιση και μάλιστα όταν τα χρήματα είναι διασφαλισμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τη δε σχολική χρονιά 2012-2013,  παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Σερρών προκήρυξε διαγωνισμό το Νοέμβριο του 2012 και παρά το γεγονός ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στις 25/01/2013 με απόφασή της ανέθεσε στο Δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες, δηλαδή,  υποθέτω,  το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για να γίνει η ανάθεση και να ξεκινήσει η σίτιση, αυτό μάλλον δεν έγινε και τα παιδιά μας στο Μουσικό έμειναν για άλλη μία χρονιά χωρίς σίτιση,  και βέβαια η πόλη μας και ο νομός μας στερήθηκαν πόρους από την Κεντρική Διοίκηση , αφού ,σύμφωνα με τις 8254/28.02.2013 και 21268/03.06.2013 Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικώνκατανεμήθηκαν στο Δήμο Σερρών για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σερρών 65.622,96 ευρώ και 87.497,28 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς τα παιδιά μας να σιτιστούν.  Πιστεύω ότι ως γονείς δικαιούμαστε μία απάντηση από τον κ. Αγγελίδη επί αυτού του σημαντικού θέματος, καθώς και τη δέσμευσή του, όπως και του κ. Φωτιάδη,  για την προσεχή σχολική χρονιά.