«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει ως τετελεσμένο το κλείσιμο των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης»

ΣΥΡΙΖΑΟι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου (Β’ Θεσσαλονίκης), Α. Σταμπουλή (Σερρών) και Δ. Στρατούλης (Β’ Αθήνας) προχώρησαν στην ακόλουθη δήλωση μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης  (ΕΒΖ) για κλείσιμο των εργοστασίων στις Σέρρες και στην Ορεστιάδα:

«Η Διοίκηση της ΕΒΖ με την απόφαση να αναστείλει την λειτουργία των δύο από τα τρία εργοστάσια στην χώρα μας (Ορεστιάδας και Σερρών) οδηγεί σε παραγωγική παρακμή την επιχείρηση,  στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια και στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο χιλιάδες αγρότες τευτλοκαλλιεργητές των γύρω από τα εργοστάσια νομών της Βορείου Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τέτοια τετελεσμένα και θα πάρει της αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες για την αποτροπή του κλεισίματος των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ, την επαρκή χρηματοδότηση και την λειτουργική και παραγωγική ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό της Βιομηχανίας.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να κάνουν τον τροχονόμο, να ανέχονται ή/και να ενθαρρύνουν τέτοιες αντιαναπτυξιακές, αντιεργατικές, αντιαγροτικές αποφάσεις που πλήττουν την ίδια την οικονομία της χώρας (αγροτική παραγωγή και μεταποίηση) και οδηγούν σε μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική ερημοποίηση της Βόρειας Ελλάδας».