Ο ΣΥΡΙΖΑ ως παιδική αρρώστια της Αριστεράς!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως παιδική αρρώστια της Αριστεράς!
Ιωάννης Γιάντσιος -Δικηγόρος
Ιωάννης Γιάντσιος -Δικηγόρος

ΑΡΘΡΟ του Ιωάννη Γιάντσιου [Δικηγόρου]

Ζούμε εποχές παραλόγου, διότι χάθηκε κάθε έννοια πολιτικής αξιοπρέπειας, αξιοπιστίας και ουσιαστικής αλλαγής της κοινωνίας. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πολιτική σούπας, ρεβανσισμού και εξαπάτησης των ίδιων των εξαγγελιών του που δεν ήταν δα και τίποτα ανάχωμα στην προστασία των αδυνάτων της κοινωνίας.

Ακολουθεί μια παιδική πολιτική που ουσιαστικά εκθέτει τον ιδεολογικό χώρο που υποτίθεται ότι υπηρετεί, όπως απλώνει όλα τα θέματα και όλες τις απόψεις από την παραμονή στο ευρώ έως στην επιστροφή της δραχμής, από κόκκινες γραμμές έως ναι σε μέτρα, δεν παίρνει αποφάσεις διότι ξέρει πως θα έχει κόστος πολιτικό, κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του, εγκλωβίζει μεγάλα στρώματα της κοινωνίας ότι κάτι προσπαθεί να αλλάξει, δημιουργεί φέουδα εξουσίας από ανθρώπους μετρίους που ποτέ στην ζωή τους δεν πίστεψαν ότι μπορούν να πάρουν την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια τους και γι αυτό τον λόγο μετρήθηκαν και βρέθηκαν λιποβαρής, κατώτεροι των περιστάσεων, οι οποίοι όμως τρέφονται με την ίδια τους αντίληψη ότι είμαι ο «πολιτικός!», με λίγα λόγια πήραν τα μυαλά τους αέρα ότι είναι πολιτικές μονάδες «άξιας» προσοχής.

Αστεία πράγματα.

Από την άλλη, αναρωτιέμαι, ξέρουν τι σημαίνει αριστερά.

Γνωρίζουν άραγε πως τους δόθηκε μια ιστορική ευκαιρία που εδώ και 4 μήνες αντί να πέσουν στη δουλειά να αλλάξουν την χώρα στην  κατεύθυνση ανάπτυξης, δημοκρατίας, ισονομίας, προστασίας των πολιτών αυτοί εμφανίζονται στα κανάλια μιλώντας επί παντός επιστητού, ικανοποιώντας τον εαυτό τους ότι πολεμούν τους δεξιούς. Μόνο που οι δεξιοί τους παίρνουν και τα σώβρακα τώρα τελευταία στις συζητήσεις που γίνονται.

Αν είναι δυνατόν που ξέπεσε η αριστερά?/ Για την πραγματική αριστερά 4 μήνες εξουσίας αντιστοιχεί σε 4 χρόνια πολιτικής. Η πραγματική αριστερά θα εργαζόταν στη βάση να τα αλλάξει όλα με γνώμονα την ίδια την κοινωνία και τις ανάγκες αυτής. Σήμερα τι έχουμε από την πολιτική του Σύριζα, εφ υψηλού βαρύγδουπες δηλώσεις που είναι κενό αέρος, αναποφασιστικότητα και προσμονή το μάνα εξ ουρανού? και η ανεργία σκαρφαλώνει, και η φοροεπιδρομή καλά κρατάει, και η φτωχοποίηση συνεχίζεται κλπ.

Ας σοβαρευτεί η πολιτική ηγεσία και ας κάνει κάποια βήματα δίνοντας το στίγμα της ειδικά στο εσωτερικό του Συριζα όπου πρέπει να λάβει μέτρα ξεκινώντας με κάποιες κινήσεις κατ΄ αυτόν που την εκθέτουν πχ. αποσύροντας τον κ. Κατρούγκαλο ο οποίος έχει εκθέσει την κοινή λογική, τον κ. Μαρδα που έβγαλε τα χρήματα έξω, την κ. Κωνσταντοπούλου που από την πολιτικής της επιθυμία να πλαισιωθεί σε πόλο τους κόμματος της, κάνει ότι της περνάει να είναι στην επικαιρότητα, δεν προστατεύει τον θεσμικό ρόλο που υπηρετεί.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, αν έχεις Θράσος, τραβά μπροστά και μην σε νοιάζει..

Τώρα τι σχέση έχει το θράσος με την αριστερά, την ισονομία, την ισότητα και τη δημοκρατία που υπηρετεί η αριστερά ας τα βλέπει ο πρόεδρος που μάλλον είναι «βυθισμένος» στα καθήκοντα του πρωθυπουργού για το πώς θα σώσει (άλλος ένας σωτήρας) την χώρα. Ξυπνάμε σύντροφοι..