Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιλέξει αν είναι αριστερό κόμμα ή κάτι σαν ΠΑΣΟΚ..

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιλέξει αν είναι αριστερό κόμμα ή κάτι σαν ΠΑΣΟΚ..
ΑΡΘΡΟ του  Ιωάννη Γιάντσιου Δικηγόρος
ΑΡΘΡΟ του
Ιωάννη Γιάντσιου
Δικηγόρος

Η αριστερά έχει ηθικό χρέος προς τον λαό να λέει την αλήθεια, να αποφασίζει για τα συμφέροντα του λαού, να υπερασπίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη, την Δημοκρατία, την ισονομία και να δημιουργεί ευκαιρίες αξιοκρατίας για όλους του πολίτες.
Σήμερα με κυβέρνηση το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τις παραπάνω αρχές στην διακυβέρνηση της χώρας; Είναι ένα ερώτημα.
Ας δούμε κατ΄ αρχήν αν το ίδιο το κόμμα λειτουργεί με αξιοκρατικές διαδικασίες. Είναι γνωστό στους πολίτες ότι, στο κόμμα αυτή την στιγμή οι ζυμώσεις, που γίνονται έχουν να κάνουν με την μάχη των θέσεων «καρέκλες» εξουσίας στον κρατικό μηχανισμό.
Η πλειονότητα αυτών που έχουν γραφτεί ως μέλος στο κόμμα, κρυφή ή φανερή επιθυμία τους είναι μια «καρέκλα», εξουσία, που δυστυχώς δεν θα πάρουν ποτέ, διότι, αυτές τις διεκδικούν οι «επαγγελματίες του είδους» ασχέτως αν έχουν τα προσόντα που απαιτούνται. Αυτοί έχουν προσόντα μέσα στο κόμμα (γνωριμίες, ομάδες υποστήριξης κλπ).
Οι αγνοί, οι ιδεολόγοι, οι στρατιώτες στο κόμμα στην απέξω, αυτοί δεν έχουν καμία ευκαιρία να βοηθήσουν το κόμμα στην πραγματική αξιοκρατία και την δημοκρατία. Βλέπετε με την κατά συρροή ένταξη ΠΑΣΟΚΟΥΣ στο κόμμα χάθηκαν και οι αξίες που διέπνεαν τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον…
Το ποιο κλασικό παράδειγμα στις Σέρρες, ήταν το ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου το οποίο «κόπηκε και ράφτηκε» (κατά γενική ομολογία) στα μέτρα των ανθρώπων που έχουν κάνει ομάδες παραγόντων και ήθελαν οπωσδήποτε να γίνουν βουλευτές (υπάρχουν και εξαιρέσεις, δεν ήταν όλοι), αν και επανειλημμένα απέτυχαν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που έλαβαν μέρος.
Αποτέλεσμα, ενώ το κόμμα στις Σέρρες έπρεπε να βγάλει τουλάχιστον 3 βουλευτές (διότι στις 6εδρικές περιφέρειες δινόταν το μπόνους των 50 εδρών) τα ποσοστά του κόμματος ήταν τα χαμηλότερα στην Ελλάδα που έβγαλε 1 βουλευτή μόνο. Άσε που στα ψηφοδέλτια που ήταν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 30% ήταν δίχως σταυρό. Αυτό μάλλον λέει κάτι.

Όμως και η ηγεσία στο κόμμα, θυμάται άραγε τι έλεγε προεκλογικά!!
Είναι ποτέ δυνατόν αριστερό κόμμα να κάνει ότι έκαναν οι άλλοι πριν. Δηλαδή άλλα να λέμε προεκλογικά και άλλα αφού πάρουμε την εξουσία. Και ο Λαφαζάνης ως αριστερά στο κόμμα τι κάνει, έχει μυστικά από τους πολίτες, την Δημοκρατία, ή περιμένει να ξεχαστεί ο ρυθμός και το λίκνισμα στο άκουσμα των στρατιωτών εμβατηρίων της 25ης Μαρτίου.
Καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν δικαίωμα να διασύρεται μια χώρα, με σύνθημα μάλιστα ότι «εμείς διαπραγματευόμαστε πραγματικά». Μάλιστα, και αφού διαπραγματεύεστε πραγματικά, τον λαό γιατί δεν τον ενημερώνετε!! Ή, είστε της αρχής ότι ο λαός δεν πρέπει να τα ξέρει όλα!!
Τι φοβόμαστε; Αυτές είναι οι αξίες της αριστεράς;; ο λαός να είναι αμέτοχος από τα γεγονότα που τον αφορούν. Ή εσείς ξέρετε καλύτερα από τον λαό το συμφέρον του;;;; για σκεφθείτε λίγο, τι εκπροσωπείτε, διότι αν εκπροσωπείτε τον λαό την δημοκρατία την αριστερά καλά θα κάνετε να ξαναδιαβάσετε λίγο τα μανιφέστα, του αρχαίους έλληνες τον διαφωτισμό τους αγώνες κλπ.., και να έχετε ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με τον λαό, αν κάνατε κάτι άλλο πχ. λέμε τώρα, την «κολοτούμπα», πέστε την, είναι ποιο τίμιο, ποιο έντιμο, από την διαιώνιση της αβεβαιότητας που διασπείρετε στον λαό και έχει επιζήμιες καταστάσεις.
Μην τραβάτε την υπόθεση πίσω δίχως να παίρνετε αποφάσεις για να μην τσαλακωθεί το πολιτικό σας προφίλ. Την ιστορία και τον λαό δεν τον ενδιαφέρουν τα πολιτικά προφίλ, αλλά η δημοκρατία, η ευημερία κλπ. Με λίγα λόγια, δεν μπορείτε να παίζεται με τον λαό. Αυτά τα έκαναν οι άλλοι. Από την αριστερά περιμένουμε το νέο, το δημοκρατικό, μια άλλη εποχή για την χώρα. Μήπως ζαλιστήκατε από την εξουσία. σκεφθείτε λίγο και δώστε άμεσα λύσεις. είστε υποχρεωμένοι..

Με τιμή Γιάντσιος Ιωάννης
Δικηγόρος Σερρών