Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ στην στήριξη της υποψηφιότητας του Μ.Μπόλαρη για Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ στην στήριξη της υποψηφιότητας του Μ.Μπόλαρη για Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
ανθρώπους που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, τα υπηρέτησαν από θέσεις ευθύνης και υλοποίησαν πολιτικές που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό, διέλυσαν κυριολεκτικά το σύστημα της δωρεάν Υγείας και Παιδείας το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
ανθρώπους που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, τα υπηρέτησαν από θέσεις ευθύνης και υλοποίησαν πολιτικές που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό, διέλυσαν κυριολεκτικά το σύστημα της δωρεάν Υγείας και Παιδείας το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Ο Συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ Θόδωρος Καστρινός με επιστολή/άρθρο που έστειλε στα ΜΜΕ κοινοποιεί δύο αποφάσεις από την 1ή Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ. Στην πρώτη αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ν.Σερρών θα επιλεγούν από τη συνδιάσκεψη του κόμματος στο νομό, ενώ στη 2η απόφαση αναφέρεται (χωρίς να τον κατονομάζει) στα σενάρια που φέρνουν τον ανεξάρτητο βουλευτή Μάρκο Μπόλαρη (διαγραφέντα από το ΠΑΣΟΚ και  υφυπουργό Υγείας στην Κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου) να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτά τα σενάρια καθώς θεωρεί ότι μια τέτοια στήριξη δεν θα συσπειρώσει τα μέλη του  και αντ’αυτού υποστηρίζει ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα πρέπει να επιλεγεί από ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στα τοπικά κοινωνικά κινήματα.

Αναλυτικά ο Θόδωρος Καστρινός αναφέρει στο άρθρο του:

«Καν’ το όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014
Καστρινός_Θεόδωρος_ΣΥΡΙΖΑ_Διαβαση_ΠεζώνΗ φράση που έγινε σύνθημα στους Αριστερούς/ες στην Ευρώπη, αλλά και πέρα από αυτήν,
έγινε πράξη στην πρώτη (1η) ιστορική Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ, που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες την Κυριακή, 26 Γενάρη 2014.
Σε μια κατά γενική ομολογία υψηλού ιδεολογικού και πολιτικού επιπέδου συζήτηση και διαδικασία, οι Σερραίοι μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, δίδαξαν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Κορυφαία στιγμή της ιστορικής αυτής διαδικασίας, μετά την ομόφωνα ψηφισμένη Πολιτική Απόφαση, υπήρξε η κατάθεση, συζήτηση και υπερψήφιση δύο σημαντικών προτάσεων Τοπικού, Περιφερειακού αλλά και Πανελλαδικού ενδιαφέροντος, που αφορούν στην πολιτική συγκυρία.  
 
1η Απόφαση.
Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ αποφάσισε ότι η λίστα των υποψηφίων Βουλευτών (το ψηφοδέλτιο των Εθνικών Εκλογών) στο Νομό Σερρών θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί από όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από διαδικασία Συνδιάσκεψης του κόμματος στον Νομό.  Η Νομαρχιακή Επιτροπή θα αποδεχθεί την απόφαση και η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα την επικυρώσει.
Δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξουν τα ίδια, μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, τους εκπροσώπους τους στην ελληνική Βουλή.
Την ίδια στιγμή που τα βλέμματα της ελληνικής και όχι μόνο κοινωνίας είναι στραμμένα  και παρακολουθούν το μοναδικό «φαινόμενο» του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα όσο ποτέ άλλοτε θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να διδάξει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η ισχυροποίηση της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και των οργάνων του, με έμφαση στο δικαίωμα της ενημέρωσης και συμμετοχής όλων των μελών στις αποφάσεις και γενικότερα στη κομματική ζωή, είναι θεωρώ το σημαντικότερο μάθημα άμεσης δημοκρατίας στα μέλη μας και στους συμπολίτες μας, σημαντικότερο κάθε κομματικής σκοπιμότητας.
Είναι ζήτημα ουσίας και όχι διαδικασίας.                                          
   
2η Απόφαση.
Επειδή τελευταία εμφανίζονται πολλά δημοσιεύματα σε Τοπικά αλλά και Πανελλαδικά ΜΜΕ, για στήριξη του κόμματός μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο, σε ανθρώπους που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, τα υπηρέτησαν από θέσεις ευθύνης και υλοποίησαν πολιτικές που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό, διέλυσαν κυριολεκτικά το σύστημα της δωρεάν Υγείας και Παιδείας το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Επειδή αυτά τα δημοσιεύματα δεν αποδοκιμάστηκαν, ούτε διαψεύστηκαν επίσημα από το κόμμα Κεντρικά, Περιφερειακά ή Τοπικά, προτείνω (αποφασίζεται) να συμπεριληφθεί στο κείμενο της Πολιτικής Απόφασης και να σταλεί ως δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ, η θέληση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης να επιλεγούν υποψήφιοι για τις θέσεις Περιφερειαρχών και αντί – Περιφερειαρχών για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο, σύντροφοι/ισσες με κινηματική αυτοδιοικητική και κοινωνική δράση, οι οποίοι θα συσπειρώσουν τα μέλη του κόμματος, κάτω από την σημαία των θέσεων και προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί οι σύντροφοι/ισσες, θα μπορούσαν να αναζητηθούν στα κινήματα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, ή στα κοινωνικά κινήματα «χωρίς μεσάζοντες» κ.α..
Θόδωρος Καστρινός
Συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014