Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών συμπαραστέκεται στα θύματα της βίας της ναζιστικής Χ.Α. και θα βρίσκεται την Τετάρτη στα Δικαστήρια

Φωτογραφία απο τις "επισκέψεις" της Χρυσής Αυγής σε λαϊκή αγορά των Σερρών
Φωτογραφία απο τις “επισκέψεις” της Χρυσής Αυγής σε λαϊκή αγορά των Σερρών

Η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σερρών συνεδρίασε το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω.

Την Τετάρτη, 19-2-14, δικάζονται στις Σέρρες ο πρώην βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, Ν. Σιώης, και μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης για οργανωμένη επίθεση εναντίον μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Νοέμβριο του 2012.
Τίποτε το ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε κι η τελευταία.
 Η σχεδιασμένη δολοφονία του Παύλου Φύσα και οι αποκαλύψεις για τη δράση των συμμοριών και ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. καταδεικνύουν την ιδεολογική και πολιτική της συγγένεια με το ναζισμό. Ωστόσο, παρά το σήριαλ «αποκαλύψεων», στο οποίο διέπρεψαν εκ των υστέρων τα συστημικά ΜΜΕ σχετικά με το ποιόν της –λες και δεν ήταν προ πολλού ολοφάνερο ποια είναι και τι θέλει η Χ.Α.- η εγκληματική αυτή οργάνωση, ύστερα από μια μικρή περίοδο «περισυλλογής», σήκωσε ξανά κεφάλι. Αξιώνει και διεκδικεί, με το μοναδικό τρόπο που ξέρει, κοινωνικό και πολιτικό χώρο. Εκφοβισμοί, τρομοκρατία, επιθέσεις σε ανθρώπους της Αριστεράς, σε χώρους και στέκια  δημοκρατικών πολιτών και μεταναστών.
 Δε μένει καμιά απολύτως αμφιβολία. Η ιδεολογική, κοινωνική και πολιτική άνοδος της Χ.Α. είναι αποτέλεσμα της δομικής κρίσης του κεφαλαιοκρατικού συστήματος (κρίση κερδοφορίας), το οποίο, για να την «ξεπεράσει», δε διστάζει να ρίχνει ολόκληρες κοινωνίες και χώρες στη δικαιοδοσία  προγραμμάτων εξόντωσης τύπου ΔΝΤ και τρόικας, στη δίνη εθνικιστικών ιδεοληψιών, στα χέρια φασιστικών – ναζιστικών συμμοριών, όπως αυτή της Χ.Α.
 «Τάξη» (για τους εργαζόμενους), «Υπακοή» (για τους πολίτες), «Ασφάλεια» (για τους επενδυτές). Για «να σωθεί»  ή να «μεγαλουργήσει» η χώρα!
Πόσες φορές ως τώρα αντήχησαν οι θηριώδεις αυτές κραυγές πάνω σε λαούς και κοινωνίες; Πόσα εκατομμύρια τάφους κόστισαν; Ως πότε θα τις ανεχόμαστε; 
 Με την παρουσία μας στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών την Τετάρτη, 19-2-14 στις 9 το πρωί, συμπαραστεκόμαστε στα θύματα της βίας της ναζιστικής Χ.Α.
Αντιστεκόμαστε στο σύστημα που τους γέννησε, τους αναπαράγει και τους οπλίζει
Καμιά αυταπάτη για τη φύση και τη δράση της Χ.Α.
Καμιά ολιγωρία στην αντιμετώπιση και το τσάκισμά της