Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στους πρώτους εκλεκτούς της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στους πρώτους εκλεκτούς της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές

Τους πρώτους υποψήφιους βουλευτές και ευρωβουλευτές ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Σερραίος Τάσος Χατζηβασιλείου  Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ. Η ανακοίνωση του ονόματός του ως υποψηφίου βουλευτή στις Σέρρες, ήρθε να επιβεβαιώσει την φημολογία των τελευταίων μηνών που τον έφερναν ως «σίγουρο» για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Τάσος Χατζηβασιλείου έκανε  την επίσημη πρώτη «προεκλογική» εμφάνιση στο σερραϊκό κοινό κατά την παρουσίαση (12/11/2018) του βιβλίου του Διεθνολόγου Κωνσταντίνου Φίλη,  «ΤουρκίαΙσλάμ, Ερντογάν», στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Filippos Xenia στις Σέρρες. Ενώ ήταν «κοινό μυστικό» πως την εκδήλωση οργάνωσε ο υποψήφιος (πλέον) βουλευτής ως «πρόβα τζενεράλε» για την υποψηφιότητά του

Πρεστίζ και χρονικό πλεονέκτημα

Η ανακοίνωση του ονόματός του (μοναδικό στο νομό Σερρών) στους 50 πρώτους υποψηφίους της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές και τις Εθνικές εκλογές αδιαμφισβήτητα δίνει «πόντους» και πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων που αδημονούν να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Σερρών (σ.σ. σίγουροι θεωρούνται μόνο οι νυν βουλευτές Αραμπατζή Φωτεινή, Καραμανλής Κώστας), επομένως μένουν πέντε κενές θέσεις για να συμπληρώσουν τις οχτώ θέσεις του ψηφοδελτίου στις Σέρρες.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1981. Είναι Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Ιστορία. Αποφοίτησε από το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνέχισε τις σπουδές του στην Διεθνή Πολιτική και στα ζητήματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου.

Σήμερα, ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή στο Πάντειο. Έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και από τα Ιδρύματα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», «Λίλιαν Βουδούρη» και  «Μποδοσάκη».

Του έχουν απονεμηθεί διακρίσεις αριστείας από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά και είναι καλός γνώστης των Ισπανικών.

Έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη Βουλή των Ελλήνων, και ως ερευνητής στο Τμήμα Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής και Κυπριακού στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη και τη Λευκωσία και έχει διδάξει ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Άγκυρας και στο Πάντειο.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και ακαδημαϊκά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον ιδιωτικό τομέα, έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη. 

Το Σεπτέμβριο του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία. Από το Μάιο του 2016 είναι Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε.  

Ριζική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, «την ώρα που η κυβέρνηση-κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις των νεών γραμματειών και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019 θα γίνουν αύριο.

Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Ενόψει αυτών των ανακοινώσεων, η ΝΔ δημοσιοποιεί από σήμερα σε ποιες περιφέρειες θα πολιτευθούν στις επικείμενες εθνικές εκλογές όλα τα στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ.

Πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους.

Παράλληλα, η ΝΔ σήμερα ανακοινώνει και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της πρώην Β’ Αθήνας, του Υπολοίπου Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ».

Advertisements