Ο τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης νέος υποδιοικητής του ΟΓΑ

Ο τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης νέος υποδιοικητής του ΟΓΑ

Τζελέπης ΜιχάληςΥποδιοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ανέλαβε ο Μιχάλης Τζελέπης. Ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διορίστηκε στη θέση του υποδιοικητή, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας Ι.Βρούτση  που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 15/2.
Ο κ. Τζελέπης, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον διορισμό του, εξήγησε πως είναι η πρώτη φορά που αποδέχεται διορισμό σε κρατικό πόστο, καθώς πρόκειται για μία θέση ευθύνης από την οποία μπορεί να παρουσιάσει έργο προς όφελος των αγροτών. Όσο για την επιλογή στο πρόσωπό του, ανέφερε ότι ειδικά στους Σερραίους, είναι γνωστή η ενασχόλησή του με τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΟΓΑ, ο Υποδιοικητής αναπληρώνει τον διοικητή Δημήτρη Κοντό σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας, ενώ ασκεί αρμοδιότητες διατάκτη του οργανισμού για όλες τις δαπάνες μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ. Η θητεία του σύμφωνα με το ΦΕΚ διορισμού είναι για τρία χρόνια.

Η αμοιβή του για την θέση του Υποδιοικητή θα είναι (41.568€ + 2,160€) για το 2013.

 

Πρώτες αντιδράσεις στην τοπική ΝΔ

ogadi1Ο διορισμός του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Τζελέπη, στη θέση του υποδιοικητή του ΟΓΑ, προκαλεί αντιδράσεις στη τοπική ΝΟΔΕ ΝΔ. Με πρώτη, το στέλεχος της Ν.Δ. και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Σφελινιώτης, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από υπεύθυνος του τομέα αγροτικού της ΝΟΔΕ Σερρών. Μιλώντας στη serrestv.gr δήλωσε:  «Εγώ δεν συμφωνώ με αυτά τα πράγματα. Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει αυτό, βουλευτές που αποτυγχάνουν να αξιοποιούνται κάπου αλλού», δήλωσε και συνέχισε: «Αν θέλουν αυτοί οι βουλευτές να προσφέρουν να πηγαίνουν αφιλοκερδώς σε αυτές τις υπηρεσίες, διότι δεν γίνεται να είσαι βουλευτής και αν δεν βγεις να διεκδικείς θέσεις διοίκησης  στην υπηρεσία που ήσουν, γιατί και ο κ. Τζελέπης και ο κ. Κουτμερίδης είναι διευθυντές στις υπηρεσίες που ήταν πριν».