Ο Τέρενς Κουίκ στις Σέρρες για τις εκδηλώσεις της 103ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης

Ο Τέρενς Κουίκ στις Σέρρες για τις εκδηλώσεις της 103ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 103ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών, από τους Βουλγάρους που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις 10 το πρωί θα ψαλλεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων  Ταξιαρχών όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. κ. Θεολόγος
Την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα κάνει ο κ. Βασίλειος Πουρπούρης, εκπαιδευτικός του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών.
Στη συνέχεια στις 10.30π.μ. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση  στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας και κατάθεση στεφάνων από φορείς της Πολιτείας και Συλλόγων.
Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών στην οδό Κ.Καραμανλή, με την εξέδρα των επισήμων να βρίσκεται μπροστά αό το Διοικητήριο Σερρών.
Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο Διοικητήριο Σερρών.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης για την 103η επέτειο αναφέρει:

Μετά την καταστροφή η ελπίδα της αναγέννησης
 Σερραίες και Σερραίοι,
 Η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό αποτελεί το σπουδαιότερο ορόσημο της νεώτερης τοπικής ιστορίας.
Σηματοδότησε την αρχή μίας νέας εποχής. Ο σερραϊκός λαός  πολέμησε κι αγωνίστηκε σκληρά, όχι μόνον για την ελευθερία, αλλά και για τη ζωή που ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου του 1913 σε μία πόλη ολοσχερώς κατεστραμμένη και λεηλατημένη από τους Βούλγαρους.
Η απελευθέρωση και η ένταξη στον εθνικό κορμό αποτελούν ακόμη και σήμερα σημεία αναφοράς με σπουδαίο συμβολισμό.
Την σκλαβιά, την τυραννία, την καταστροφή αντικατέστησαν η ελευθερία και η αναγέννηση των Σερρών από τις στάχτες.
Στους χαλεπούς και πονηρούς καιρούς που βιώνουμε, οι ισχυροί επίτροποι της οικονομικής κάστας που διαφεντεύει τη ζωή όλου του κόσμου, έχουν εγκαταστήσει ενός άλλου είδους τυραννικό καθεστώς.
Οι αγώνες του σερραϊκού λαού που ανέδειξαν την πόλη τους  ως μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες της χώρας παραδειγματίζουν και στο παρόν.
Δείχνουν τον δρόμο, αλλά κυρίως διδάσκουν ότι ο Ελληνισμός είναι πολύ σκληρός για να «πεθάνει», αρκεί εμείς να πράξουμε όπως οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας πριν εκατό και κάτι χρόνια.
 Σερραίες και Σερραίοι, 
Πρέπει ν’ αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, ν’ αναθεωρήσουμε πολλές από τις απόψεις μας, κι όταν έλθει η ώρα, να επιλέξουμε το καλύτερο για το μέλλον και την πατρίδα μας.
 
Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών