Ο Θ.Μηλίδης ανακοίνωσε την 3η 50αδα υποψηφίων συμβούλων για το Δήμο Σερρών

Ο Θ.Μηλίδης παρουσίασε 50 νέους υποψηφίους
Ο Θ.Μηλίδης παρουσίασε 50 νέους υποψηφίους

Ο Θεόδωρος Μηλίδης προχώρησε στην παρουσίαση της τρίτης 50αδας υποψηφίων συμβούλων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Εποχή Δημιουργίας» στον Δήμο Σερρών. Η παρουσίαση έγινε το Σάββατο 12/4, στο Ξενοδοχείο Elpida Resort.

Στην ομιλία του κατά την παρουσίαση των νέων υποψηφίων συμβούλων ο κ. Μηλίδης ανέφερε:

Κυρίες και Κύριοι,
Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συνδημότες,
Σας καλωσορίζω στη σημερινή παρουσίαση 50 υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού μας για τις εκλογές της 18ης Μαΐου.
Δεν θα θριαμβολογήσω για την αριθμητική δύναμη του συνδυασμού «Εποχή Δημιουργίας», οφείλω  όμως να καταθέσω την έντονη αγωνία που νιώθω για το μέλλον του τόπου μας και την έντονη επιθυμία μου να προσφέρω για την προκοπή του.
Με τη στήριξη σας μπορείτε να με τοποθετήσετε σ’ αυτήν την θέση μεγάλης ευθύνης προκειμένου να συμβάλλω αποφασιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην  εξασφάλιση των στοιχειωδών υπηρεσιών που δικαιούνται όλοι οι συμπολίτες μας.
Νιώθω καθήκον μου να δώσω μάχη για την καθημερινότητα.  Γιατί τα βασικά κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα όλων.
Η απραξία, η στασιμότητα, η αναποτελεσματικότητα, η αδικία πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Μπορούμε να διοικήσουμε αποτελεσματικά και να οδηγήσουμε τον Δήμο στη θέση που του αρμόζει.
Στόχος μας είναι η σωστή λειτουργία του Δήμου, βάζοντας στην άκρη κάθε κομματική, προσωπική και οικονομική σκοπιμότητα.
Το συμφέρον του Δήμου μας είναι προτεραιότητα που θα την διασφαλίσω αποφασιστικά μέσω της εμπειρίας μου από τη συστηματική παρακολούθηση τόσων ετών των θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο και σε συνεργασία πάντα με τα αξιόλογα άτομα που πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας.
Νέα άτομα σε ηλικία, (ανανέωση σε ποσοστό 60%), νέα και στην αυτοδιοίκηση, που σε συνδυασμό με τα έμπειρα, είναι έτοιμα για αλλαγές και τομές στον Δήμο μας, έτοιμα για την πολυπόθητη «Εποχή Δημιουργίας». Κρατήσαμε λοιπόν την εμπειρία και την ενισχύσαμε με την ζωντάνια, την ορμή και τον αυθορμητισμό των νέων.
Είμαι περήφανος και για τους παλιούς αλλά και για τους νέους που πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας.  Υποψήφιοι «της διπλανής πόρτας», ικανοί και άξιοι ο καθένας στον χώρο του, που έχουν εργαστεί σκληρά στη ζωή τους, με μεράκι και διάθεση για προσφορά. Άτομα με πάθος για τις Σέρρες.
Είμαστε πανέτοιμοι και ανοιχτοί να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς προκειμένου να αποκτήσουμε επιτέλους έναν Δήμο με «ταυτότητα».
Ξεκινάμε την κοινή προσπάθεια με στόχο τη δυναμική ανάπτυξη και ευημερία, την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και την αναζήτηση διεξόδων και λύσεων χωρίς παρωπίδες και αλαζονεία.
Τα προβλήματα πολλά και γνωστά. Βρώμικοι δρόμοι, άπλυτοι κάδοι απορριμμάτων, λακκούβες στους δρόμους, σπασμένα πεζοδρόμια, σκουπίδια, αδέσποτα ζώα παντού και πολλά άλλα που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και την αισθητική μας. Δεν αρκεί να συζητάμε μόνο για όλα αυτά. Καθήκον μας είναι να υλοποιήσουμε τα αυτονόητα.
Είναι καιρός πλέον συμπολίτες μου να αντιδράσουμε. Να απορρίψουμε την αδιάφορη στάση των εχόντων την εξουσία στα χέρια τους και τον πολιτικό εγωισμό και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα για την οποία η σημερινή δημοτική αρχή απέτυχε παταγωδώς να μας την προσφέρει.
Δεν υπάρχουν μικρές και αδύναμες πόλεις. Υπάρχουν μικροί και άβουλοι άρχοντες που πιστεύουν ότι για την άσχημη κατάσταση φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους. Η νοοτροπία αυτή πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Ύστερα λοιπόν από 4 χρόνια στασιμότητας και παρακμής,  σας καλώ όλους να αγωνιστούμε για το συμφέρον του δημότη και τον σεβασμό στην περιουσία του Δήμου.
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις.
Υπάρχει γνώση και εμπειρία.
Υπάρχει θέληση.
Υπάρχει όρεξη για δουλειά.
Είναι η Εποχή Δημιουργίας.
Αγαπητοί μου Σερραίοι,
Ξέρουμε καλά ποια κατεύθυνση χρειάζεται ο Δήμος μας για να είναι ελκυστικός για όσους ζουν εδώ και για όσους θα μπορούσαν να τον επιλέξουν και να επενδύσουν σ αυτόν.
Ξέρουμε καλά την περιφέρειά μας, τις ανάγκες της και τα προβλήματά της.
Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος. Αγωνιζόμαστε για την αξιοποίηση κάθε τοπικού μας πόρου, δίνοντας οριστικό τέλος στην κακή διαχείριση της σημερινής δημοτικής αρχής. Αυτό  αποτελεί δέσμευση, χωρίς κανέναν συμβιβασμό.
Παρουσιάζοντας μερικές από τις  βασικές αρχές και τους άξονες προτεραιότητας της δημιουργίας ενός Δήμου με «ταυτότητα» δεσμευόμαστε για τα εξής:
Απόλυτος σεβασμός στην καθημερινότητα των πολιτών και το εννοώ.
Αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας που τόσα χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτη (π.χ. καλλιεργήσιμη γη, κτίρια παλαιών Καποδιστριακών Δήμων).
Τόνωση της περιφέρειας, συντηρώντας την αγροτική οδοποιία και με τη λειτουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης πληροφόρησης των γεωργών και κτηνοτρόφων για τις νέες καλλιέργειες, τα αναπτυξιακά προγράμματα, τις αλλαγές ΚΑΠ και άλλα.   Οι πρόεδροι κάθε τοπικής κοινότητας θα καλούνται να συμμετέχουν στα συμβούλια για τον σχεδιασμό των έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται κατά την κρίση τους, σχετικά με σημαντικά έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής στον αγροτικό τομέα (αγροτικοί δρόμοι, αρδευτικές γεωτρήσεις). Η πάγια προκαταβολή είναι αναφαίρετο δικαίωμα των προέδρων. Η περιφέρεια πρέπει να πάψει να είναι το αποπαίδι του Δήμου.
Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, προβάλλοντας τα τοπικά μας προϊόντα, ανάδειξη της βυζαντινής ιστορίας και του πολιτισμού του Δήμου μας, αξιοποιώντας τα μνημεία μας.  Έμφαση στον αθλητισμό κλασσικό και μηχανοκίνητο.
Διεκδίκηση κονδυλίων για την αποπεράτωση του κλειστού κολυμβητηρίου στο πάρκο Ομόνοιας και του κλειστού γυμναστηρίου στον Άγιο Ιωάννη.
Η κοινωνική πρόνοια και  ειδική μέριμνα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι κύριος στόχος.
Ανάδειξη της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων και ενοποίησή της με τον  κεντρικό ιστό του Δήμου και την Ακρόπολη.
Κλείνοντας, δηλώνω κατηγορηματικά, κοιτάζοντάς σας έναν έναν στα μάτια, ότι αρχή μου είναι η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των συνδημοτών μας.
Η ειλικρίνεια που με διακατέχει, το ήθος  και η συμπεριφορά μου στην προσωπική, αυτοδιοικητική και επαγγελματική μου ζωή, μου δίνουν τη δύναμη και το θάρρος να ζητήσω από όλους σας να με στηρίξετε για να γίνουν πράξη όσα σχεδιάσαμε για να αλλάξει επιτέλους η εικόνα του Δήμου Σερρών. Μετά από τόσα χρόνια με γνωρίζετε και γνωρίζετε την προσφορά μου αλλά και τη διάθεσή μου να συνεχίσω να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός, όπως υπήρξα μέχρι και σήμερα.

 Οι υποψήφιοι

 1. Αριστερίδης Γεώργιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 2. Διαμαντίδης Αντώνιος, Εκπαιδευτικός
 3. Γερακάκη Χρυσούλα, Νοσηλεύτρια
 4. Γκαγκαβούζη Ευγενία, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 5. Γκόγκας Αριστείδης, Αγρότης
 6. Γκουρτζίνη Ιωάννα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 7. Δόγκας Κωνσταντίνος, Κτηνοτρόφος
 8. Ευθυμιάδου Στυλιανή (Στέλλα), Δικηγόρος
 9. Ζαμπούνης Χρήστος, Αγρότης
 10. Ζαρουλιά Λυγερή, Δημόσιος Υπάλληλος
 11. Ιωσηφίδου Βαρβάρα, Άνεργη
 12. Καγιογλίδου Ειρήνη, Αγρότισσα
 13. Καδής Χαράλαμπος, Εμπειροτέχνης Εργολάβος
 14. Καμελίδης Γερμανός, Απόστρατος Πυροσβεστικού Σώματος
 15. Καμπανταϊδης Δημήτριος, Αγρότης
 16. Κανέλλης Παναγιώτης, Αγρότης
 17. Καρακούτης Στέφανος, Κτηνοτρόφος
 18. Κερέζη Ιωάννα, Νοσηλεύτρια
 19. Κεσούλη Παναγιώτα, Οικιακά
 20. Κούμλελη Γεωργία, Οικιακά
 21. Κουρνιανός Αρχιμήδης, Συνταξιούχος ΟΓΑ
 22. Κωνσταντινίδης Ιωάννης, Υποστράτηγος Στρατού Ε.Α.
 23. Κώστογλου Θεόδωρος, Αγρότης
 24. Μαρτίνης Παναγιώτης, Άνεργος
 25. Μητσικάρη Ελένη, Οικιακά
 26. Μιχαηλίδου Θεοδώρα, Οικιακά
 27. Μπαξεβάνου Ευαγγελία, Συνταξιούχος ΙΚΑ
 28. Μπίμπα Παναγιώτα, Νοσηλεύτρια
 29. Μπιμπιλάκης Ηλίας, Βιοτέχνης
 30. Μπούζουρας Γεώργιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 31. Ξάνθου Μαρία, Οικιακά
 32. Όρλιακλης Χρήστος, Οικονομολόγος, Μεταπτυχιακό Διοίκηση Υγείας
 33. Παντόπουλος Λάζαρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 34. Παπαγρηγορίου Ειρήνη, Νοσηλεύτρια
 35. Παπαδόπουλος Βασίλειος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 36. Παπλιωτίδης Ιωάννης, Γεωργός
 37. Παρτάκης Βοζίκης, Οπωροπώλης
 38. Πασχαλούδης Αλέξανδρος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 39. Πεχλιβανίδης Ιωάννης, Έμπορος
 40. Πίτκα Δήμητρα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 41. Πολυζούδης Γεώργιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 42. Σιάκας Κωνσταντίνος, Αγρότης
 43. Σκούπατζη Μαρία, Οικιακά
 44. Τζιάκα Μαρία, Πτυχιούχος ΤΕΙ Διοίκηση ΟΤΑ, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 45. Τζιαμπάζης Κωνσταντίνος, Βιοτέχνης
 46. Τοτζάρη Στυλιανή, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 47. Τράκα Πασχαλία, Οικιακά
 48. Τσαγκαλίδου Δωροθέα, Οικιακά
 49. Τσιμενίδης Κωνσταντίνος, Ηλεκτρονικός
 50. Χριστοφορίδου Στέλλα, Οικιακά

<

p>