Ο Τζιτζικώστας στην Πρώτη για την 11η Μαθητιάδα με «κλασική» αναφορά στον Καραμανλή κι εύσημα στον «πράσινο» υποψήφιο δήμαρχο Γ.Βογιατζή

030514_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΣΕΡΡΩΝ 1Στην Πρώτη Σερρών βρέθηκε την Παρασκευή (2/5) το βράδυ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Το γεγονός ότι Ελληνόπουλα από όλες τις γωνιές της γης βρίσκονται σήμερα εδώ στην Πρώτη Σερρών, στη γενέτειρα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, για να συμμετέχουν στην 11η Μαθητιάδα, αποδεικνύει στην πράξη πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώνει διαχρονικά όλους τους Έλληνες», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση για την καλλιέργεια του υγιούς αθλητικού πνεύματος και «για το λόγο αυτό ως Περιφέρεια συνδιοργανώνουμε και ενισχύουμε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο αθλητικό και πολιτιστικό θεσμό των Σερρών, αλλά και όλης της Ελλάδας».

«Θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια να στηρίζουμε τη Μαθητιάδα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερες ομάδες να συμμετάσχουν και να γίνουν ακόμη περισσότεροι οι  εθελοντές, οι οποίο στηρίζουν με κόπο και μεράκι τη μεγάλη γιορτή των μαθητών και των μαθητριών μας», υπογράμμισε.

030514_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕΡΡΕΣ3Ο περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους λέγοντας: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μας αποδείξετε πως πραγματικά είστε οι Πρώτοι των Πρώτων». Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο κ. Τζιτζικώστας απέδωσε τα εύσημα στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της 11ης Μαθητιάδας, Δήμαρχο Αμφίπολης, Γιώργο Βογιατζή για το εξαιρετικό επίπεδο των αγώνων, αλλά και την άψογη διοργάνωση.

030514_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕΡΡΕΣ 5Νωρίτερα, ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, τους υπ. περιφερειακούς συμβούλους, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης» στο πλαίσιο της περιοδείας του σε περιοχές των Σερρών, επισκέφτηκε ΚΑΠΗ και καταστήματα στην Αλιστράτη,  τη Μεσοράχη, τη Νέα Ζίχνη και το Δραβίσκο, συνομιλώντας με επαγγελματίες και κατοίκους.