Ο Βασιλειάδης «ξεκολλά» την ολοκλήρωση του κλειστού κολυμβητηρίου στην Ομόνοια!

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ καταθέτει στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” ΦΑΚΕΛΛΟ (Με ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.500.000€) για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας μετά απο πρόταση του υφυπουργού αθλητισμού – πολιτισμού κ. Βασιλειάδη Γιώργου

Ο Βασιλειάδης «ξεκολλά» την ολοκλήρωση του κλειστού κολυμβητηρίου στην Ομόνοια!

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 για να ενημερώσει τους Σερραίους πολίτες, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του κολυμβητηρίου στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας.

Ο  κ.Αγγελίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου είπε τα εξής:

“Η σημερινή συνέντευξη τύπου παραχωρείται για να ενημερωθούν οι Σερραίοι πολίτες, σχετικά με τη νέα εξέλιξη στο θέμα του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, μετά την πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη Γιώργου προς το Δήμο Σερρών.

Κατ΄αρχήν θέλω να υπενθυμίσω ότι η δημοτική αρχή από το 2011 μέχρι και τώρα έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον και υπερβάλλοντα ζήλο για το θέμα του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας.

Η δημοτική αρχή απευθύνθηκε σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, στην Περιφέρεια κ.λ.π. για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, δυστυχώς όμως δεν υπήρχαν προγράμματα και χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή ή ολοκλήρωση κολυμβητηρίων.

Ποτέ μάλιστα κάποιος δεν κατέθεσε πρόταση ότι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή χρηματοδοτική πηγή που μπορεί να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Η προτροπή του Υπουργού

Στις 05 Απριλίου 2019 που επισκέφτηκα τον Υφυπουργό Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη Γιώργο για την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου ταρτάν του δημοτικού σταδίου του Δήμου Σερρών, ο κ.Βασιλειάδης πρότεινε την υποβολή φακέλου από το Δήμο Σερρών για το κολυμβητήριο του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας προκειμένου να κατατεθεί στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” υποβάλλονται προτάσεις και μπορούν να χρηματοδοτηθούν κολυμβητήρια ενεργά και όχι ανενεργά, όπως το κολυμβητήριο του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, το οποίο είναι ένας σκελετός, δεν είναι ενεργό και γι αυτό το λόγο δεν μπορούσαμε να καταθέσουμε πρόταση στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” για το έργο αυτό.

Πολιτική βούληση από την Κυβέρνηση

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Βασιλειάδης Γιώργος, δείχνοντας το ενδιαφέρον του και την πολιτική του βούληση για την ολοκληρωση του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, διότι πολλές φορές του το είχα θέσει το θέμα αυτό και το γνώριζε πολύ καλά, είπε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει το Υπουργείο Εσωτερικών να εντάξει το έργο αυτό στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” χρησιμοποιώντας μία άλλη λέξη π.χ. επανεκκίνηση του έργου η όποια λέξη βρει που να βολεύει κατά περίπτωση.

Νέα επικαιροποιημένη μελέτη

Μετά από την πρόταση αυτή του Υφυπουργού Αθλητισμού – Πολιτισμού και την πολιτική βούληση που επέδειξε για να βοηθήσει στην υλοποίηση του έργου, η δημοτική αρχή εισήγαγε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 22-04-2019, για να ληφθεί απόφαση υποβολής πρότασης για ένταξη του έργου “κλειστό κολυμβητήριο αθλητικού πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών” με ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.500.000ευρώ, στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”, όπως επίσης να ληφθεί απόφαση για να εκπονηθεί μια υπηρεσία από εξωτερικούς συνεργάτες που θα προτείνουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το πως θα αποπερατωθεί το κολυμβητήριο στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας και μετά να ακολουθήσει μελέτη εφαρμογής.

Η προαναφερόμενη υπηρεσία ζητήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να εκπονηθεί, διότι από την αρχική μελέτη του έργου έως σήμερα, έχουν αλλάξει σε πολύ σημαντικό βαθμό οι αρχές κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς έχουν εισαχθεί παράμετροι ενεργειακοί, βιοκλιματικοί, καινοτομίες σε υλικά κ.λ.π., γεγονός που καθιστά τον αρχικό σχεδιασμό ξεπερασμένο και σε πολλές περιπτώσεις ανεφάρμοστο με τους νέους κανονισμούς.

Ο φάκελος πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο μέχρι τέλος Μαϊου 2019.

Ευχαριστίες Δημάρχου στον Υφυπουργό Πολιτισμού

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού – Πολιτισμού κ.Βασιλειάδη Γιώργο για το ενδιαφέρον του και την πολιτική βούληση που επιδεικνύει προκειμένου να υλοποιηθεί η ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας και θα πρέπει όλοι οι Σερραίοι ενωμένοι μακριά από σκοπιμότητες να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει πράξη το όνειρο όλων των Σερραίων το νέο κολυμβητήριο στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας”.

Έπρεπε να έρθουν οι εκλογές;

Το θέμα της κατάθεσης του φακέλου της πρότασης αποπεράτωσης του κλειστού γυμναστηρίου, έρχεται ένα μόλις μηνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όταν οι αντίπαλες παρατάξεις (Χρυσάφη, Φωτιάδη, Παπαφωτίου) το έχουν κάνει «σημαία» τους στον προεκλογικό αγώνα.

Στα 9 χρόνια της διοίκησης του Δήμου Σερρών από τη Δημοτική Αρχή Αγγελίδη, το Κλειστό Κολυμβητήριο στην Ομόνοια, ήταν «θαμμένο», ενώ τα … μετάλλια και οι διακρίσεις, σε όλα τα τμήματα κολύμβησης και πόλο του ΜΓΣ Πανσερραϊκός (που είναι και το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο στο νομό), «έρρεαν», με τους αθλητές να συνωστίζονται στο απαρχαιωμένο Κλειστό Κολυμβητήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, ενώ οι διοργανώσεις αγώνων περιορίστηκαν σε επίπεδο υποδομών και μόνο (λόγο των διαστάσεων της πισίνας).

Ανάλογη περίπτωση ήταν και το ταρταν (σ.σ. δεν μιλάμε για τις εγκαταστάσεις που συντηρούνται κυρίως χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων των συλλόγων που τις χρησιμοποιούν) του Δημοτικού Σταδίου, όπου χρειάστηκε πάλι η παρέμβαση του Υπουργού Βασιλειάδη για να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την αντικατάστασή του,

Να θυμήσουμε δε πως το Δημοτικό Στάδιο Σερρών έχει «κόκκινη κάρτα» από τον ΣΕΓΑΣ, στις διοργανώσεις Εθνικού επιπέδου, τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ τα δύο μεγαλύτερα αθλητικά Σωματεία των Σερρών (ΓΣ Σέρρες’93 και ΟΦΚΑ) εξακολουθούν να «παράγουν» αθλητές που φέρνουν διακρίσεις και μετάλλια στις Σέρρες

Advertisements