Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται

Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι.

Παραμονή εθνικής γιορτής σήμερα. Ευκαιρία λοιπόν για να ρίξουμε μια ματιά στην νεότερη ιστορία μας. Πέρα από τα τυπικά και τα επίσημα που ελάχιστα αγγίζουν την ουσία των γεγονότων, όταν δεν τα αδικούν κιόλας.

Μια ματιά αναστοχαστική που θα μας χρησιμεύσει και για το προβληματικό σήμερα, αλλά και το αβέβαιο αύριο. Ελπίζω να μην εκληφθεί κι αυτό από τους άγρυπνους δανειστές μας μονομερής και βλαπτική ενέργεια. Μην το γελάτε, μπορεί κι ως εκεί να φτάσει η… χάρη τους. Άσε που μερικοί ζουν ακόμα με το κατοχικό σύνδρομο. Χώρια που μας χρωστούν κι ας κάνουν το κορόιδο.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων (οι Έλληνες ξέρουν από πρώτο χέρι την προσφυγιά), με κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες να προτείνουν λύσεις στρατοπέδων συγκέντρωσης… Όταν κανείς έχει πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, μόνο διαβολικές λύσεις μπορεί να σκεφτεί το άρρωστο μυαλό του.

Μέχρι 6 δισ. ευρώ έχει να εισπράξει, λέει, το Δημόσιο μέχρι τέλους του έτους, από τους μονίμως οφείλοντες υπηκόους του. Το ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος δεν μπορεί να μην το ξέρει, εκτός του τι έχει λαμβάνειν.

Με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, με επιχειρήσεις που η μία μετά την άλλη κλείνουν (το άνοιγμα επιχείρησης στην -πάλαι ποτέ ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη και του Καραμανλή (του νεότερου) μοιάζει πια με θαύμα), με την ανεργία στο… τρομώδες ύψος της, το να περιμένεις να γεμίσεις τα δημόσια ταμεία μοιάζει με χίμαιρα, αλλά… άλλη μια ματιά στο βάθος του τούνελ ή στις τσέπες των φορολογουμένων ποτέ, σου λέει, δεν βλάπτει. Τουλάχιστον αυτόν που ψάχνει.

Όσο για τον υφιστάμενο το ψάξιμο, ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

Και πάλι καλημέρα σας.

Ο Οκτώβρης πάντως, με όλη τη γενναιοδωρία του, την υπόσχεται και την εγγυάται μ’ έναν θαυμάσιο ήλιο.