Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών

Ο  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής θα εκπροσωπήσει, τελικά, την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, ενώ την Ελληνική Βουλή θα εκπροσωπήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, μετά από 10 συνεχείς παρουσίες από το 2015, που δεν θα είναι η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης σε μια παρέλαση στην πόλη των Σερρών.

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  • την Πέμπτη 28/6 πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της πόλης από μαθητές σχολείων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.
  • Την Παρασκευή 29/6 η Δοξολογία θα τελεστεί 10 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.
  • Το πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος Ειδικής αγωγής του 3ου Γυμνασίου Σερρών Ελένη Μπόντη.
  • Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά
  • Ενώ η παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων θα πραγματοποιηθεί στην οδό Εθνική Αντίστασης, με την εξέδρα των επισήμων να βρίσκεται έμπροσθεν του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας.

Μηνύματα για την επέτειο εξέδωσαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης

Μήνυμα Δημάρχου Σερρών

Στο μήνυμά του για την αυριανή επέτειο ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η εφετινή επέτειος απελευθέρωσης των Σερρών δεν είναι σαν τις προηγούμενες, καθώς η παραχάραξη της ιστορίας θέτει τον τόπο και όλους μας ενώπιον μεγάλων κινδύνων. Γι αυτό καλώ όλες κι όλους να συμμετέχετε στον εορτασμό. Πρόκειται για ένα κάλεσμα από καρδιάς, προκειμένου να διακηρύξουμε την αγάπη μας για την Ελλάδα και τη Μακεδονία, την οποία δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί…»

Μήνυμα βουλευτή Μιχάλη Τζελέπη

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης σε μήνυμά του για την αυριανή επέτειο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η θυσία και τα υψηλά ιδανικά των προγόνων μας, αποτελούν για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη, η οποία επιβάλλεται να μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.

Γεγονότα ανδρείας λοιπόν σαν κι αυτά, θα πρέπει να ηχούν σαν καμπανάκι σε όλους όσοι απροκάλυπτα αγνοούν την ιστορική αλήθεια και είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ιεραρχώντας το κομματικό και προσωπικό συμφέρον πάνω από το Εθνικό».