Όαση δροσιάς και διασκέδασης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ στο ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο

Όαση δροσιάς και διασκέδασης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ στο ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών σε συνεργασία με το Δημοτικό ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ της πόλης μας και φέτος το Καλοκαίρι θα παρουσιάσει μια σειρά εκδηλώσεων για να γίνουν πιο ευχάριστα τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη.

Ξεκινώντας από τo Σάββατο 23 και μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

θα φιλοξενήσει  θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες, που έρχονται με τις παραστάσεις τους από τη Νέα Ζίχνη, το Σιδηρόκαστρο και το Νέο Πετρίτσι, για να μας παρουσιάσουν τις θεατρικές δουλειές τους.

Στη συνέχεια και από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 13 Αυγούστου θα παρουσιαστούν οι κινηματογραφικές βραδιές με Ελληνικές και ξένες ταινίες.

Και για τις παραστάσεις των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων και για τις βραδιές του σινεμά, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 καλοκαιρι-παραστασεις-θεατρακι-06221

Δήμαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης: «Δροσερές  βραδιές με ψυχαγωγία και δωρεάν είσοδο για το κοινό»

«Δροσερές  βραδιές με ψυχαγωγία και δωρεάν είσοδο για το κοινό
θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Σερραίοι πολίτες από τo Σάββατο  23 Ιουλίου μέχρι και  τις 13 Αυγούστου 2016  στο Θερινό Θεατράκι της πόλης μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Π. Αγγελίδης στην Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα παρουσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

κ. Παναγιώτη Μέντη, του Προέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Ευθύμιου Ραμπότα και των σκηνοθετών κ.Παντελή Σταυρινό, κ.Γιώργο Καρύδα και κ.Βαγγέλη Ζλατίντση με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος των εκδηλώσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στο Θερινό Θεατράκι του Δήμου Σερρών.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους Σερραίου πολίτες «να περάσουν ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές τα καλοκαιρινά βράδια στην δροσιά του Κεντρικού Πάρκου  της πόλης των Σερρών στο ανακαινισμένο «Θερινό Θεατράκι» απολαμβάνοντας χωρίς εισιτήριο 3 θεατρικές παραστάσεις από τις ερασιτεχνικές ομάδες της Νέας Ζίχνης, του Σιδηροκάστρου και του Νέου Πετριτσίου και 13 αξέχαστες ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες.»

Σημείωμα καλλιτεχνικού Διευθυντή

Καλοκαίρι 2016, στο μικρό καλοκαιρινό θέατρο.

Ξέρουμε χρόνια τώρα πως για το θέατρο «εν αρχή είναι ο λόγος».

Περνώντας όμως τα χρόνια, εξ ανάγκης, για να γίνει μια σωστή θεατρική παραγωγή, «εν αρχή είναι ο επιχειρηματίας που θα βάλει τα χρήματα». Στην περίπτωση δε της λειτουργίας ενός Δημοτικού Θεάτρου «εν αρχή είναι ο Δήμαρχος και ο Δήμος» που θέλουνε να στηρίξουνε τον πολιτισμό.

Εδώ στις Σέρρες, μετά από την εμπειρία των πέντε σχεδόν χρόνων συνεργασίας μου με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., υπηρετώντας το από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, οφείλω να καταθέσω πως η ύπαρξη του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης είναι αποτέλεσμα της αγάπης του Δημάρχου κυρίου Πέτρου Αγγελίδη για το θέατρο και τον πολιτισμό.

Τα καλλιτεχνικά οράματα δεν πάνε πουθενά αν δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα τα υποστηρίξει. Και η φροντίδα του Δημάρχου των Σερρών είναι πίσω από κάθε βήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, αλλά όπως αποδεικνύεται φέτος το καλοκαίρι, η έγνοια του για χώρους που φιλοξενούν τον πολιτισμό χάρισε στην πόλη την ανακαίνιση του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου, το «Μικρό Θεατράκι» όπως το γνωρίζουμε για να το ξεχωρίζουμε στην πόλη..

Η λειτουργία του μικρού θερινού θεάτρου, που όπως εξελίσσεται η ανακαίνισή του είναι αρκετά μεγάλο και πανέμορφο, οφείλεται και στην αγάπη για τον συγκεκριμένο χώρο και στον κύριο Ραμπότα, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ, που φροντίζει την πορεία της ανακαίνισης με προσωπική έγνοια.

Σαν καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, μαζί με τις ερασιτεχνικές ομάδες των Δήμων του νομού Σερρών παρουσιάζουμε και φέτος το καλοκαίρι ένα ευχάριστο πρόγραμμα με θεατρικές παραστάσεις και μια σειρά κινηματογραφικών ταινιών, για τους κατοίκους των Σερρών, ώστε να γεμίσουν ευχάριστα κάποια από τα καλοκαιρινά βράδια τους.

Για την υλοποίηση βέβαια της φιλοξενίας και του εγχειρήματος οφείλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, κυρία Σοφία Μπιτζίδου. Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ κύριο Μάκη Ραμπότα και τον Δήμαρχο κύριο Πέτρο Αγγελίδη που έμπρακτα εμπνέει και στηρίζει κάθε κίνηση που αφορά τον πολιτισμό.

Παναγιώτης Μέντης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών 

 

Τα θεατρικά έργα

23 – 7 – 2016 / Ώρα έναρξης: 21.15΄
«Το Σώσε» του Μάικλ Φρεϊν
Από την Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Νέας Ζίχνης

 

25 – 7 – 2016/  Ώρα έναρξης: 21.15΄
«Το αστείον του πράγματος» του Παναγιώτη Μέντη
βασισμένο σε διηγήματα του Άντον Τσέχωφ
Από την Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Δήμου Σιντικής (Σιδηροκάστρου) Α. ΠΟ. ΔΡΑ. ΣΙ

 

29 – 7 – 2016/ Ώρα έναρξης: 21.15΄
«Τρωάδες» του Ευριπίδη
Από την Ερασιτεχνική πολιτιστική θεατρική ομάδα Νέου Πετριτσίου

 

Κινηματογραφικές ταινίες
από τις  31 Ιουλίου μέχρι 13 Αυγούστου 2016/ Ώρα έναρξης: 21.15΄

Είσοδος για το κοινό Ελεύθερη