ΟΧΙ στις αυξήσεις του νερού στο Καπ. Μητρούση είπε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Δικαιώθηκαν οι κάτοικοι που υπέβαλαν ένσταση κατά της απόφασης της ΔΕΥΑΣ -Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών: «Oι Μητρουσιώτες δεν θα πληρώσουν την αύξηση στο νερό για την περίοδο που δεν είναι πόσιμο»

ΟΧΙ στις αυξήσεις του νερού στο Καπ. Μητρούση είπε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Κώστα Χασαπίδη και του εκπροσώπου τύπου της Δημοτικής Αρχής Νίκου Στεργίου, την Τετάρτη 4-5-2016, με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην ένσταση που υπέβαλλαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καπετάν Μητρούση με την οποία ζητούσαν να μην ισχύει η αύξηση στο τιμολόγιο του νερού, καθώς το νερό δεν είναι πόσιμο.

Ο κ. Αγγελίδης είπε τα εξής: «Θέλω να ενημερώσω τους συνδημότες μου ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 20-4-2016, απήντησε θετικά στην ένσταση που υπέβαλλαν στις 25-2-2016 οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καπετάν Μητρούση με την οποία ζητούσαν να μην ισχύσει η αύξηση στο τιμολόγιο του νερού που επέβαλε η ΔΕΥΑΣ από 1-1-2016, καθώς το νερό στο χωριό δεν είναι πόσιμο.

Σύμφωνα με την απόφαση της εν λόγω Αρχής, η ΔΕΥΑΣ δεν δικαιούται να επιβάλλει αύξηση παρά μόνο όταν υπάρξει λύση στην ποιότητα του νερού».

«Όμως», συνέχισε ο κ. Αγγελίδης «υπενθυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Χασαπίδης είχε δηλώσει ότι οι κάτοικοι του Καπετάν Μητρούση δεν θα κληθούν να πληρώσουν την αύξηση στην τιμή  του νερού παρά μόνο αφού τοποθετηθεί το πληρωτικό υλικό στα φίλτρα του διυλιστηρίου και το νερό γίνει πόσιμο εκ νέου. Άρα θέμα δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε. (σ.σ. άλλη όμως ήταν η γραπτή απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ και ως είθισται αυτά υπερισχύουν του… “ανύποπτου χρόνου”) 

4-5-16 deyasΑναφερόμενος στο πρόβλημα ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Καπετάν Μητρούση υπενθύμισε: «όταν αναλάβαμε το 2011, προϋπήρχε το πρόβλημα της επάρκειας του νερού κατά τους θερινούς μήνες. Το πρόβλημα αυτό το λύσαμε, αυξάνοντας την παροχή του νερού από 60 κ.μ σε 90 κ.μ, με νέα μονάδα διυλιστηρίου και με την τοποθέτηση τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού συνολικού κόστους 200.000 ευρώ. Όμως λόγω της υπεράντλησης  παρουσιάστηκε αρσενικό πάνω από τα επιτρεπτά όρια, για την αντιμετώπιση του οποίου διαθέσαμε 300.000 ευρώ με την τοποθέτηση  3 φίλτρων. Για το πρόβλημα  της ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Καπετάν Μητρούση  η ΔΕΥΑΣ  θα δώσει  λύση   με την ενοποίηση των υδραγωγείων των χωριών Προβατάς, Άνω Καμήλα, Καπετάν Μητρούση και Μονοκκλησιά και την νέα γεώτρηση στην Μονοκκλησιά, ένα έργο ύψους 930.000 ευρώ. Το έργο θα ξεκινήσει μόλις εκδοθεί η άδεια για τη γεώτρηση» .

Συνεχίζοντας ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε ότι  «η ΔΕΥΑΣ συνολικά από το 2011 μέχρι και τώρα διέθεσε το ποσό του 1.430.000 ευρώ για το  πρόβλημα  της επάρκειας και της ποιότητας του νερού της Τοπικής Κοινότητας Καπετάν Μητρούση, ένα πρόβλημα που προϋπήρχε από  τον πρώην Δήμο Καπετάν Μητρούση.  Η τοπική κοινότητα Καπετάν Μητρούση θα έχει για πάντα άφθονο καθαρό νερό.

Επίσης ολοκληρώνεται το σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο  Μητρούση- Σκουτάρεως ύψους 11.000.000 ευρώ», κατέληξε ο Δήμαρχος Σερρών».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, επανέλαβε τη δήλωση που έκανε παλαιότερα ότι  «καμία αύξηση στο νερό στο Καπετάν Μητρούση δεν θα επιβληθεί όσο αυτό δεν είναι πόσιμο». Ακόμη γνωστοποίησε ότι «το πληρωτικό υλικό για τα φίλτρα του διυλιστηρίου καθυστέρησε λόγω του νέου συστήματος των Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών και αυτό θα τοποθετηθεί στα μέσα Μαΐου 2016  που σημαίνει ότι το νερό θα είναι πόσιμο».

Από τη στιγμή που το νερό θα είναι πόσιμο θα ληφθούν εκ νέου αποφάσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ και το Δημοτικό Συμβούλιο για να ισχύσει το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΣ και για την Τοπική Κοινότητα Καπετάν Μητρούση.