Οδηγός αγοράς μικρού φουσκωτού σκάφους

Το καλοκαίρι έρχεται και εάν αγαπάτε τη θάλασσα μπορείτε εύκολα και αρκετά οικονομικά να αγοράσετε ένα μικρό φουσκωτό σκάφος και να χαρείτε τη θάλασσα παρέα με τους φίλους ή την οικογένειά σας.

φουσκωτα σκαφη

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις προτάσεις του Marinlife.gr για αγορά φουσκωτού σκάφους, τα αξεσουάρ για το σκάφος που θα χρειαστείτε αλλά και τον σωστικό εξοπλισμό για την ασφάλεια σας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι για φουσκωτό σκάφος με μηχανή μέχρι 9.9 HP δεν χρειάζεται άδεια ταχυπλόου.

Επιλογές σε μικρά φουσκωτά σκάφη

Στην κατηγορία με τα μικρά φουσκωτά βρίσκουμε σκάφη από 2 μέχρι και 3,6 μέτρα. Βασικός διαχωρισμός είναι το δάπεδο που μπορεί να είναι φουσκωτό, ξύλινο, αλουμινίου και πολυεστερικό (RIB). Τα τρία πρώτα είναι πολύ πιο εύκολα στην μεταφορά και αποθήκευση καθώς μπορείτε να τα ξεφουσκώσετε και να τα αποθηκεύσετε για το χειμώνα. Τα φουσκωτά με πολυεστερική γάστρα (RIB) χρειάζονται τρέιλερ για τη μεταφορά αλλά παρέχουν πολύ καλύτερη πλευστότητα και συμπεριφορά στη θάλασσα.

Οι τιμές για αγορά καινούργιου μικρού φουσκωτού σκάφους ξεκινάνε από 160€ για τα μικρότερα μεγέθη και φτάνουν μέχρι τις 2.000€ για τα μεγαλύτερα μεγέθη.

Εξωλέμβιες μηχανές

Εξωλέμβιες Μηχανές

 

Εξωλέμβιες μηχανές για σκάφη υπάρχουν δίχρονες, τετράχρονες και ηλεκτρικές. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες εξωλέμβιες με βενζίνη είναι τετράχρονες καθώς έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης και μικρότερη κατανάλωση.

Η αγορά βενζινοκίνητης εξωλέμβιας χρειάζεται προσοχή καθώς τα κόστη μπορούν να ανέβουν πολύ. Προσέχουμε η ιπποδύναμη της μηχανής να ταιριάζει με το μέγεθος του σκάφους έτσι ώστε να αποφεύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Επίσης προσέχουμε τον τύπο του λαιμού της μηχανής που παίρνει το σκάφος (μακρύς ή κοντός λαιμός).

Οι τιμές για αγορά καινούργιας τετράχρονης εξωλέμβιας ξεκινάνε από 690 € για τα μοντέλα των 2.6 HP και ανεβαίνουν μέχρι τα 2.200€ για τους 15.0HP.

Ηλεκτρικές Εξωλέμβιες

Οικονομική εναλλακτική για τις θαλάσσιες βόλτες σας είναι η ηλεκτρική εξωλέμβια. Με πολύ χαμηλό κόστος (170€-400€ ανάλογα με την ιπποδύναμη) και σχεδόν μηδενική συντήρηση αποτελούν άριστη επιλογή. Οι ηλεκτρικές μηχανές, ανάλογα πάντα με την μπαταρία που τις τροφοδοτεί, έχουν 2-3 ώρες αυτονομία και αποδίδουν ικανοποιητικά σε συνθήκες ήρεμης θάλασσας.

Για να χαρείτε τη θάλασσα με το μικρό φουσκωτό σας θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας τα σωστικά μέσα που προβλέπονται από τον νόμο. Δηλαδή:

Καλό καλοκαίρι !

Μarinlife.gr | Ναυτιλιακός Εξοπλισμός και Είδη Camping