Οδός Εθνικής Αντιστάσεως: Ασφαλτόστρωση λίγων μέτρων – ρυθμοί χελώνας στο έργο – Περιμένοντας της Αρχαιολογική Υπηρεσία

Οδός Εθνικής Αντιστάσεως: Ασφαλτόστρωση λίγων μέτρων – ρυθμοί χελώνας στο έργο – Περιμένοντας της Αρχαιολογική Υπηρεσία

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, η ασφαλτόστρωση σε τμήμα της Οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην πόλη των Σερρών.

Πρόκειται για το κομμάτι το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις Οδούς Ζλάτκου και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (περίπου 40μ) το οποίο όμως θα βοηθήσει στην κίνηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Όπως δήλωσε στα Σερραϊκά Μ.Μ.Ε. ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων, κ. Γιώργος Νυχτοπάτης, το συγκεκριμένο κομμάτι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου.

Πλέον, όπως πρόσθεσε ο κ. Νυχτοπάτης, αναμένεται μόνο η έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, (άγνωστο το πότε θα έρθει αυτή καθώς ήδη έχουν περάσει περισσότερο από 30 ημέρες από την ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων)  ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες στο κομμάτι εκείνο το οποίο βρίσκεται στο υψος του κυκλικού κόμβου της Εθνικής Αντιστάσεως.

Με ρυθμούς χελώνας το έργο

Το έργο πάντως βαδίζει με ρυθμούς χελώνας, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό (που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη) τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε έξι μήνες (Νοέμβριος 2019). Όμως από τις αρχές Μαϊου που ξεκίνησαν, ήδη βρισκόμαστε σχεδόν τεσσεράμισι μήνες μετά και το έργο δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά.

Στον χάρτη της αρχής βλέπετε με πράσινα βέλη τα τμήματα που έχουν ολοκληρωθεί (Το νο 2 είναι το κομμάτι που ασφαλτοστρώθηκε σήμερα), με μπλε το τμήμα όπου βρίσκονται τώρα κολλημένα τα έργα, περιμένοντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία,  ενώ με κόκκινο βέλος είναι το τμήμα που απομένει.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Στο έργο εμπλέκεται η ΔΕΥΑΣ (αντικατάσταση αγωγών) και ο Δήμος Σερρών (ασφαλτόστρωση)

Συγκεκριμένα:

Με την εργολαβία της ΔΕΥΑΣ προϋπολογισμού 592.100ευρώ θα αντικατασταθεί ο αγωγός ομβρίων μήκους 527 μέτρων από την οδό Λεωνίδα Παπαπαύλου μέχρι την οδό Ορφέως (ιστορικό κτίριο Ορφέα). Το έργο χρηματοδοτείται από ιδία έσοδα της ΔΕΥΑΣ και οι διαδικασίες υλοποιησής του, ξεκίνησαν από τις αρχές του έτους 2018 και ολοκληρώθηκαν το Μάϊο 2019 (έγκριση μελέτης με την αριθμ.35/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ, διεξαγωγή του διαγωνισμού στις 27-04-2018, υπογραφή σύμβασης Ιούνιο 2018 και έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μάϊο 2019).

Με την εργολαβία του Δήμου προϋπολογισμού 400.000ευρώ θα γίνουν οι εργασίες οδοστρωσίας – ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα της οδού Εθνικής Αντίστασης από την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου εώς την οδό Αγ.Σοφίας μήκους 500 μέτρων.