ΟΕΒΕΣ προς Ντόρα Μπακογιάννη: Ο επιχειρηματικός κόσμος των μικρομεσαίων υπό διωγμών!!!

ΟΕΒΕΣ προς Ντόρα Μπακογιάννη: Ο επιχειρηματικός κόσμος των μικρομεσαίων υπό διωγμών!!!

Υπόμνημα προς την τέως Υπουργό κυρία Ντόρα Μπακογιάννη επέδωσε η διοίκηση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ (ΟΕΒΕΣΣ) κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Τομεάρχου Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, και βουλευτή της Α’ Αθηνών στο ν.Σερρών στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ

Το πρωί η κυρία Μπακογιάννη παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Τιμιου Σταυρού Σερρών, στη συνέχεια επισκέφθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή την εταιρεία ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε., ενώ στις 12 είχε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς του νομού στο Επιμελητήριο Σερρών, όπου επιδόθηκε και το υπόμνημα

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώνεται από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΣ κ.Χρήστο Μέγκλα για τα προβλήματα των επιχειρήσεων των Σερρών
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς επιδίδει αναμνηστικό την τ.Υπουργό, μαζί με το υπόμνημα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρο-επαγγελματοβιοτέχνες στις Σέρρες

Αναλυτικά στο Υπόμνημα αναφέρεται

ΠΡΟΣ: τ. Υπουργό Κα. Ντόρα Μπακογιάννη.

Κα Υπουργέ,

Είναι γνωστό σε εσάς αλλά και σ΄ όλη την επιχειρηματική κοινότητα ότι εδώ και μια δεκαετία το επιχειρείν δέχεται μια ανελέητη επίθεση.

Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε διαφορετικά την κατάσταση που επικρατεί στην ατμομηχανή της χώρας μας, από μια πολεμική επιχείρηση αντίστοιχη των γεγονότων που βλέπουμε στην Συρία!

Εδώ στην Ομοσπονδία των 30 Σωματείων που βρίσκεστε, όπου εκπροσωπούνται κλάδοι της παροχής υπηρεσιών του εμπορίου και της βιοτεχνίας, γινόμαστε καθημερινά δέκτες  παραπόνων και έντονων   προβληματισμών από τους συναδέλφους, των τόσο ασφυκτικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν όλη αυτή την περίοδο της κρίσης. Στην κυριολεξία πλέον συνθλίβεται πάσης φύσεως, και σκέψη ακόμη, επιχειρηματική δράση.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ;;;

  • Το ασταθές φορολογικό σύστημα τόσων ετών που το συνοδεύουν κάθε φαντασίας και επινοήσεως φόροι με τα γνωστά αποτελέσματα;;;
  • Την στεγνή έως ανύπαρκτη χρηματοδότηση, και τα Capital Controls;;;
  • Την ραγδαία πτώση του κύκλου εργασιών;;;
  • Το παραεμπόριο;  Που ειδικά στην περιοχή μας, παρά τις πολλές φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν, ακόμη καλά κρατεί.
  • Την ανεργία ;;;
  • Την δραπέτευση των νέων μας και όχι μόνο στο εξωτερικό ;;;

ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ !!!

Ο επιχειρηματικός κόσμος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χώρα μας αισθάνεται, και όχι άδικα, ότι είναι υπό διωγμών!!!

Αισθανόμαστε πραγματικά, και το λέμε μετά λόγου γνώσεως ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς ασύμμετρης τρομοκρατίας!!!   

Το βιώσαμε έντονα, και δύσκολα βγαίνει από την ψυχή μας, ότι το μόνο μέλημα των κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια είναι η διασφάλιση των πολυεθνικών, χρησιμοποιώντας τα γνωστά εφευρήματα όπως ανταγωνιστικότητα κ.α.  

Ο Έλληνας όμως ελεύθερος επαγγελματίας Κα. Υπουργέ είναι αυτός που ανέστησε πολλές φορές την οικονομία της χώρας, είναι αυτός που στηριζόμενος στα οράματα του και στις δυνάμεις του, ηθικές και υλικές, δημιούργησε πλούτο στην χώρα και κράτησε την απασχόληση σε ψηλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι μπορεί να συνεχίζει να στηρίζει, και με την βοήθεια των δικών σας παρεμβάσεων και του κόμματος που εκπροσωπείται, την πραγματική οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

ΜΕ ΤΙΜΗ για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας

Κοτσαμπάς Σωτήριος                      Μαυρομιχάλης Χρήστος

Επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην σερραϊκή εταιρεία ΜΕΤΡΟΝ ΑΕ