ΟΕΒΕΣ Σερρών: Η Αλήθεια για τη στέγαση μας στο κτίριο του Επιμελητηρίου

ΟΕΒΕΣ Σερρών: Η Αλήθεια για τη στέγαση μας στο κτίριο του Επιμελητηρίου

Απάντηση στα όσα δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, σχετικά με τα γραφεία της ΟΕΒΕΣΣ και του Εμπορικού Συλλόγου (τα οποία στεγάζονται στο κτίριο του ΕΒΕΣ και η διοίκηση του ζήτησε απο τους δύο Συλλόγους να μετακομίσουν καθως επικαλέστηκε στενότητα χώρου) δίνει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Για την αποκατάσταση της Αλήθειας  γιατί εμείς εδώ και  χρόνια μόνο αλήθειες υπηρετούμε και όχι σκοπιμότητες. Αφορμή, οι  δημόσιες δηλώσεις του πρόεδρου του Επιμελητήριου σε συνέντευξη του σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό για την έξωση από  το χώρο των γραφείων και τις σχέσεις που υπάρχουν  .

Η Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Σ και ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών είναι γνωστό ότι στεγάζονται πάνω από 60 χρόνια στο χώρο που δημιουργήθηκε και σήμερα αποκαλείται Επιμελητηριακό Μέγαρο . Είναι γνωστό ότι ο χώρος  χρόνια συντηρείται και λειτουργεί με τις  ετήσιες συνδρομές όλων των Εμπόρων και Επαγγελματιών του Νομού και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτών .

Στις 24/12/2015  με αρ. πρωτοκόλλου 6380 μας απεστάλη έγγραφο από το Επιμελητήριο όπου μας ανακοινώνεται η έξωση από τα γραφεία.

Απαντώντας η ΟΕΒΕΣΣ στις 28/12/2015 και αρ. Πρωτοκόλλου 1804 ζητά από το Επιμελητήριο να κοινοποιηθούν γραπτώς τα αποσπάσματα πρακτικών των υπ. αριθμών  09/29.10.2013 και 11/22.12.2015 αποφάσεων Δ.Σ. καθώς και τα θέματα ημερήσιας διάταξης των παραπάνω Δ.Σ

Καμιά κοινοποίηση  των αποφάσεων δεν έγινε μέρες τώρα .Καμιά απόφαση δεν υπάρχει .

Είναι γνωστό σε όλους  οι σχέσεις της διοίκησης του Επιμελητηρίου με την Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Σ και  τον Εμπορικό Σύλλογο  από την πρώτη μέρα εκλογής της  με δική τους επιλογή και   ευθύνη . ΝΑΙ δεν έχουν καμιά σχέση με τις προηγούμενες  διοικήσεις . ΝΑΙ κύριοι πρέπει να το πούμε ΚΑΘΑΡΑ  και να το θυμηθούμε .   Από την καρέκλα του πρόεδρου του Επιμελητηρίου πέρασαν και ο κ. Δρογαλας ο κ. Χρυσαφης ο κ. Παπαευαγγελου κ.α. οι οποίοι ήταν  δίπλα με τα όποια προβλήματα υπήρχαν  στην Ομοσπονδία και στον Εμπορικό  Σύλλογο . Βάλανε και αυτοί το λιθαράκι τους όπως και οι επόμενοι που θα έρθουν . συνεργάζονταν μαζί μας , μας είχαν υπό την στέγη τους. Ήταν όλοι  ΜΑΖΙ ένα δυνατό τρίπτυχο ένας πυλώνας με τρία πόδια στις διεκδικήσεις,  συμμετείχαν ουσιαστικά, το Επιμελητήριο ήταν το σπίτι μας όχι ξένο σώμα δημόσια υπηρεσία  . Αυτή ήταν η πορεία ΠΑΝΤΑ .

Όλη η επιχειρηματολογία της διοίκησης για την οικονομία του χώρου κ.λ.π  είναι αστεία όσο σοβαρά θέλει να το λέει εδώ και εκεί  και έχει απαντηθεί  . Και λύσεις υπάρχουν και προτάσεις και αλήθειες έχουν ειπωθεί από εμάς .   ΔΙΑΘΕΣΗ για διάλογο δεν υπάρχει από πλευράς διοίκησης του Επιμελητηρίου.