Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ωφέλιμη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Σερρών για το μέλλον του νομού, με τη συμμετοχή Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχων

 

• Αποτίμηση του 2013 και στόχοι του 2014 για την Οικονομική Ανάπτυξη του Ν. Σερρών

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, προσκάλεσε τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Π.Ε. Σερρών σε συνάντηση στο γραφείο του στο Επιμελητήριο, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014. Η συνάντηση – σύσκεψη, που ήταν συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων συναντήσεων τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο του 2014, είχε ως θέμα σύμφωνα με την πρόσκληση :

    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών επέδωσε στους συμμετέχοντες πίνακες με τους κοινωνικοοικονομικούς δείκτες του Νομού, πίνακες με τις εξαγωγές και εισαγωγές, πίνακες με τις εγγραφές και διαγραφές των επιχειρήσεων της τελευταίας πενταετίας  βάσει στοιχείων του Μητρώου του Επιμελητηρίου, καθώς και πλήρη ατζέντα επί των θεμάτων συζήτησης, η οποία περιελάμβανε όλες τις προτεραιότητες που θέτει το Επιμελητήριο Σερρών και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Νομού, ατζέντα που συνεχώς εμπλουτίζεται και διαμορφώνεται ανάλογα και με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και επί της οποίας υπάρχει σύμφωνη γνώμη και των άλλων φορέων του Νομού.

    Ο κ. Μέγκλας τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός των 4989 επιχειρήσεων που έκλεισαν στο Ν. Σερρών στο διάστημα μεταξύ του 2008 και του 2013, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός αυτός δεν επιτρέπει το κλείσιμο ούτε μίας ακόμα επιχείρησης ή εργοστασίου και δίνοντας έμφαση στα 1,62 δις ευρώ που λείπουν από το ΑΕΠ του Νομού, ώστε να φτάσει το πανελλαδικό μέσο όρο, επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν άμεσα παραγωγικές επενδύσεις στο Νομό που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

    Τα θέματα της συζήτησης και οι στόχοι που τέθηκαν για το 2014 επικεντρώθηκαν στα εξής:

Α. Επίλυση προβλημάτων που συνδέονται άμεσα με την οικονομική κρίση, όπως:

Β. Θέματα για την προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη του Νομού Σερρών:

   Η δύσκολη εποχή τόσο για τη χώρα όσο και για το Ν. Σερρών καθιστά απαραίτητες σε τακτά χρονικά διαστήματα τέτοιου είδους συσκέψεις, όχι μόνο μεταξύ των φορέων όσο κυρίως και μεταξύ των στελεχών – τεχνοκρατών τους, οι οποίοι θα πρέπει να συνεργάζονται, να επεξεργάζονται από κοινού προτάσεις και λύσεις για τα θέματα και τα προβλήματα που είναι κοινά για όλους, δεδομένου ότι η πρόοδος του τόπου μας είναι κοινός στόχος όλων, ήταν μεταξύ των ζητημάτων – συμπερασμάτων της συνάντησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: οι Βουλευτές κ.κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μενέλαος Βλάχβεης και Αφροδίτη Σταμπουλή και εκ μέρους της κ. Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά ο συνεργάτης της, κ. Ν. Κουφοτόλης, (σ.σ. δεν παραβρέθηκαν ούτε έστειλαν εκπρόσωπο ο (μόνιμα απών) Μ.Μπόλαρης, ούτε φυσικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής  κ.Ματθαιόπουλος), ενώ με νεώτερη ανακοίνωση του ΕΒΕΣ σημείωνε ότι την κυρία Φ.Αραμπατζή εκπροσώπησε ο συνεργάτης της Γ.Τσουμαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών, κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Δήμαρχος Ηράκλειας, κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας, κ. Δημήτρης Καλαϊτζής, εκπρόσωποι άλλων Δημάρχων και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Λεωνίδας Βαρούδης.