Οι 16 προτεραιότητες του Π.Αγγελίδη για τον Δήμο Σερρών την πενταετία 2014-2019

Αγγελίδης-Πέτρος-2014Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης το βράδυ της Πέμπτης 3/4/14, στο κέντρο «ΠΕΤΡΙΝΟ» στον Αγ.Ιωάννη, παρουσία μελών του συνδυασμού του παρουσίασε τις προτεραιότητες του προγράμματος 2014-2019 της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων. Στην ομιλία του αφου έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του ως δήμαρχος παρουσίασε τις 16 προτεραιότητες της παράταξης για την περίοδο 2014-2019.

Θεωρώντας αυτές συνέχεια του έργου που θεωρεί ότι ξεκίνησε στην θητεία του την περίοδο 2011-2014

Όπως τόνισε:

 «Είμαστε σήμερα εδώ, βρισκόμαστε ενώπιον σας, γιατί πάντα πιστεύαμε ότι υπάρχει ένας άλλος, καλύτερος δήμος Σερρών και όλοι μαζί μπορούμε να τον αποκαλύψουμε, να του δώσουμε σάρκα και οστά.

 Στη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας δείξαμε ότι:

 • Υπάρχει ένας σύγχρονος δήμος Σερρών και μπορούμε να τον κτίσουμε.
 • Υπάρχει ένας δυναμικός δήμος Σερρών και μπορούμε να τον αναπτύξουμε δημιουργώντας τις συνθήκες, τις ευκαιρίες και το χώρο για δράση.
 • Υπάρχει ένας δήμος Σερρών που μπορεί να είναι περήφανος για το κοινωνικό του πρόσωπο.
 • Υπάρχει ένας δήμος Σερρών με χαρακτήρα, μια πόλη με ξεχωριστή προσωπικότητα που μπορούμε να αναδείξουμε.

<

p>Το αποδείξαμε. Δώσαμε αξιόπιστα, τρανταχτά δείγματα γραφής», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στα μέλη και τους φίλους του συνδυασμού του Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων που συγκεντρώθηκαν σε ταβέρνα του Αη-Γιάννη το βράδυ της Πέμπτης 3 Απριλίου για την παρουσίαση των 16 προτεραιοτήτων της παράταξης για την περίοδο 2014-2019.

«Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κάνουμε τις εξαγγελίες μας πράξη.  Διαθέτουμε τη  γνώση, την εμπειρία, τη δύναμη, τη βούληση.

Προχωράμε, Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πιο γρήγορα.

Θέλουμε το Δήμο μας στην πρώτη σειρά, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, υπογράμμισε ο Δήμαρχος και έδωσε το περιεχόμενο των τεσσάρων πυλώνων του προγράμματος 2014-2019 της Δημοτικής Πρωτοβουλίας. Έκλεισε με την παρουσίαση των 16 προτεραιοτήτων του. Συγκεκριμένα τόνισε: 

Θέλουμε έναν Σύγχρονο Δήμο:

–          με αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις,

–          με έργα, δράσεις, μελέτες αστικής ανάπτυξης και ανάπλασης που επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στην αποκατάσταση ενός πιο φιλικού προς τον άνθρωπο περιβάλλοντος και την ανάγκη να ζει σε έξυπνες πόλεις, σχεδιασμένες να σέβονται τους φυσικούς πόρους και όχι να τους κατασπαταλούν.  

Θέλουμε έναν Δυναμικό δήμο

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η αντιμετώπιση του Δήμου μας ως ενιαίου γεωγραφικού χώρου ανάπτυξης μέσα από την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του. Συνεργαζόμαστε με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, λειτουργώντας συμπληρωματικά και επικουρικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που θα ακολουθήσουμε. Εκμεταλλευόμαστε όλα τα πιθανά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις (εθνικός αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, αγροτικά προγράμματα, κοινοτικές πρωτοβουλίες, διακρατικά και διαπεριφερειακά προγράμματα κ.λ.π.),με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς, της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, της καινοτομίας  και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκειας της δημοτικής περιόδου 2011-2014 ο Δήμος Σερρών εντάχθηκε σε προγράμματα ύψους 40.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στη νέα διαχειριστική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι βέβαιο ότι θα εντάξουμε το Δήμο σε περισσότερα προγράμματα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία και άλλων θέσεων εργασίας.

Θέλουμε έναν Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο:

Μετά την ένταξη του Δήμου Σερρών σε προγράμματα ύψους 1.750.000 ευρώ για δράσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014, συνεχίζουμε την ίδια πολιτική, επεκτείνοντας τις δράσεις μας, μέσω της αξιοποίησης εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής που στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αγγελίδης-πρόγραμμα-2014-19Θέλουμε έναν Δήμο με προσωπικότητα:

Χάρη στη λειτουργικότητα, την αισθητική του, τον τρόπο και την ποιότητα ζωής, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που υλοποιούνται στο χώρο του, στο ρόλο και τις πρωτοβουλίες του στην ευρύτερη περιοχή εντός και εκτός συνόρων.

Κυρίες και κύριοι

      Ο ερχόμενος Σεπτέμβριος είναι η αφετηρία μιας μακράς αυτοδιοικητικής διαδρομής. Καθοδόν θα υπάρξουν προκλήσεις, αλλαγές, ευκαιρίες, απειλές.

Είμαστε έτοιμοι!

Χάρη στη νοικοκυροσύνη μας, ο Δήμος μας έχει θωρακισθεί, τον έχουμε προετοιμάσει για να αντλήσει τα μάλα, τα μέγιστα από προγράμματα, ενώ έχουμε συγχρόνως δρομολογήσει ένα δημιουργικό πλαίσιο που αλλάζει την όψη του τόπου μας και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των δημοτών μας σταδιακά.

Πάμε μπροστά. Πιο γρήγορα. Πιο μακριά, με όχημα τις προτεραιότητες μας».

Η ατμόσφαιρα στην εκδήλωση ήταν γιορτινή και πανηγυρική και το τσιμπούσι που ακολούθησε έφερε τους υποψηφίους και τους φίλους ακόμη πιο κοντά που τσούγκρισαν «στη Νίκη».

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο ομιλίας του Δημάρχου

Κυρίες και κύριοι
Φίλες, φίλοι
Είμαστε σήμερα εδώ, βρισκόμαστε ενώπιον σας, γιατί πάντα πιστεύαμε ότι υπάρχει ένας άλλος, καλύτερος δήμος Σερρών και όλοι μαζί μπορούμε να τον αποκαλύψουμε, να του δώσουμε σάρκα και οστά.
 Στη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας δείξαμε ότι:
–          Υπάρχει ένας σύγχρονος δήμος Σερρών και μπορούμε να τον κτίσουμε.
–          Υπάρχει ένας δυναμικός δήμος Σερρών και μπορούμε να τον αναπτύξουμε δημιουργώντας τις συνθήκες, τις ευκαιρίες και το χώρο για δράση.
–          Υπάρχει ένας δήμος Σερρών που μπορεί να είναι περήφανος για το κοινωνικό του πρόσωπο.
–          Υπάρχει ένας δήμος Σερρών με χαρακτήρα, μια πόλη με ξεχωριστή προσωπικότητα που μπορούμε να αναδείξουμε.
Το αποδείξαμε. Δώσαμε αξιόπιστα, τρανταχτά δείγματα γραφής.
Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κάνουμε τις εξαγγελίες μας πράξη.  Διαθέτουμε τη  γνώση, την εμπειρία.. τη δύναμη, τη βούληση.
Προχωράμε, Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πιο γρήγορα..
Θέλουμε το Δήμο μας στην πρώτη σειρά, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Σύγχρονος Δήμος:
–          με αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις,
με έργα και δράσεις αστικής ανάπτυξης, ανάπλασης, εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος που επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στην αποκατάσταση ενός πιο φιλικού προς τον άνθρωπο περιβάλλοντος και την ανάγκη να ζει σε έξυπνες πόλεις, σχεδιασμένες να σέβονται τους φυσικούς πόρους και όχι να τους κατασπαταλούν.  
Δυναμικός δήμος
–          Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη του Δήμου μας και η αντιμετώπιση του ως ενιαίου γεωγραφικού χώρου ανάπτυξης και η
αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του. Σε συνεργασία με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας ενισχύουμε την ενδεχόμενη ανάπτυξη με τη συμπληρωματικότητα των ενεργειών μας και την εξωστρέφεια των πολιτικών ανάπτυξης που θα ακολουθήσουμε. Εκμεταλλευόμαστε όλα τα πιθανά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις (εθνικός αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, αγροτικά προγράμματα, κοινοτικές πρωτοβουλίες, διακρατικά και διαπεριφερειακά προγράμματα κ.λ.π.),με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς, της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, της καινοτομίας  και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Κατά τη διάρκειας της δημοτικής περιόδου 2011-2014 ο Δήμος Σερρών εντάχθηκε σε προγράμματα ύψους 40.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στη νέα διαχειριστική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι βέβαιο ότι θα εντάξουμε το Δήμο σε περισσότερα προγράμματα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία και άλλων θέσεων εργασίας.
Δήμος με κοινωνική αλληλεγγύη:
Μετά την ένταξη του Δήμου Σερρών σε προγράμματα ύψους 1.750.000 ευρώ για δράσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής , κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014, συνεχίζουμε την ίδια πολιτική, επεκτείνοντας τις δράσεις του Δήμου, μέσω της αξιοποίησης εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής που στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κάνουμε τις εξαγγελίες μας πράξη, το αποδείξαμε, διαθέτουμε γνώση, την εμπειρία και τη δύναμη.
Συνεχίζουμε, ολοκληρώνουμε, δημιουργούμε!
 
 Οι 16 (δεκαέξι) προτεραιότητες για τη δημοτική περίοδο 2014-2019, με στόχο ένα σύγχρονο, δυναμικό Δήμο με προσωπικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη είναι οι εξής:
1) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ
 • Ολοκληρώνουμε και υλοποιούμε έργα ύψους  26.000.000,00 ευρώ  που εντάξαμε σε προγράμματα κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014 όπως: βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοικτών δημοσίων χώρων στον Δήμο Σερρών ύψους 3.800.000 ευρώ, πρότυπη πράσινη αγροκτηνοτροφική κοινότητα Ελαιώνα ύψους 5.200.000 ευρώ, παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο κολυμβητήριο-κλειστό γυμναστήριο Αγ. Αναργύρων-Δημαρχείο ύψους 970.000,00 ευρώ,  στο 20ο Δημοτικό Σχολειό Σερρών προϋπολογισμού 200.000.00 ευρώ, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών προϋπολογισμού 460.000.00ευρώ  και στο λύκειο Προβατά προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, κατασκευή αποχετευτικού  δικτύου Σκουτάρεως- Μητρουσίου ύψους 13.000.00,.00 ευρώ, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Σιγής, πόλης Σερρών ύψους 2.280.000,00 ευρώ.
 • Διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων για προτάσεις ύψους 12.800.000.00ευρω που έχουμε ήδη καταθέσει κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014 όπως: δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών προϋπολογισμού 362.000.00ευρώ και στο Δημοτικό Σχολείο Ορεινής προϋπολογισμού 261.000.00ευρώ, αναβάθμιση 28 παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο Σερρών ύψους 3.000.000.00ευρω, δημιουργία και αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Σερρών προϋπολογισμού 1.230.000,00 ευρώ, ολοκλήρωση κλειστού κολυμβητηρίου στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας ύψους 7.000.000.00ευρω, ολοκλήρωση κλειστού γυμναστηρίου στον Αγ. Ιωάννη ύψους 1.800.000.00ευρω, κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στον δρόμο Σερρών – Χρυσοπηγής και κατασκευή σταθμών τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σερρών και κατασκευή δικτύων ύδρευσης εντός της πόλης των Σερρών προϋπολογισμού 5.500.000,00 ευρώ, κατασκευή νέων δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς νερού στο Δήμο Σερρών προϋπολογισμού 1.790.000,00 ευρώ, κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης λυματολάσπης της ΕΕΛ (βιολογικός καθαρισμός) του Δήμου Σερρών προϋπολογισμού 4.182.000,00 ευρώ, διασφάλιση της ποιότητας του νερού στη διασυνοριακή περιοχή και προώθηση της σχετικής δημόσιας διοίκησης για ασφαλές νερό (ΙΝΤΕRREG 3) βιολογικός καθαρισμός 800.000,00 ευρώ, αναβάθμιση ΕΕΛ (βιολογικός καθαρισμός) πόλης Σερρών για επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων αποβλήτων με απεριόριστη άρδευση προϋπολογισμού 2.612.000,00 ευρώ.
 2) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ
Ο Δήμος Σερρών, για την αντιμετώπιση της ζημιάς που προκλήθηκε στην πίστα του αυτοκινητοδρομίου, λόγω τεχνικού λάθους που παρουσιάστηκε κατά την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης της πίστας του αυτοκινητοδρομίου, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος αυτού.
Μετά την αποκατάσταση της πίστας του αυτοκινητοδρομίου, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αναπτυξιακή πορεία του αυτοκινητοδρομίου, διεκδικώντας την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την υλοποίηση και άλλων έργων.
3) ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
–                 Προτεραιότητα μας μετά την ολοκλήρωση των μελετών για αποχετευτικά δίκτυα στις τοπικές κοινότητες και οικισμούς, είναι η  διεκδίκηση  της χρηματοδότησης των μελετών αυτών και η υλοποίηση τους, μέσω προγραμμάτων.
–                 Επίσης η ΔΕΥΑΣ έχει έτοιμες μελέτες συνολικού ύψους πάνω από 60.000.000 ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο το Δήμο Σερρών, για να τις καταθέσει προς ένταξη σε προγράμματα, όταν αυτά ανοίξουν.
4) ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Εκμετάλλευση όλων των πιθανών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων (Εθνικός αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, αγροτικά προγράμματα, κοινοτικές πρωτοβουλίες, διακρατικά και διαπεριφερειακά προγράμματα κ.λ.π.), με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς, της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.
 • · Δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων για την οργανωμένη προώθηση των αγροτικών προϊόντων σε όμορες αγορές, είτε της Ελλάδας, είτε εκτός συνόρων.
 

 • · Ενίσχυση υποδομών διαμετακομιστικού εμπορίου και εφοδιαστικής αλυσίδας, με την αξιοποίηση του πάρκου Βαρέων οχημάτων, για την προώθηση βιώσιμων μεταφορών και άρση των δυσχερειών σε κομβικά δίκτυα υποδομών.
 
5) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014 ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δήμου Σερρών», που στοχεύει στη στήριξη πολιτών και ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων ( ασθενείς,  ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα, ΑΜΕΑ ).
 • · Επέκταση του κοινωνικού ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος και σε άλλες ευπαθείς ομάδες.
  •  Επέκταση του κοινωνικού προγράμματος καταπολέμησης της φτώχειας (κοινωνική κουζίνα, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, δημοτικός λαχανόκηπος) σε περισσότερους οικονομικά αδύναμους πολίτες και με νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν αυτού που υλοποιείται ήδη ύψους 816.000€.
 •  
  • · Αξιοποίηση εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής που στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
 

 • · Συνέχιση της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών από τη μονάδα κοινωνικής μέριμνας του Δήμου,  ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Βοήθεια στο σπίτι.
  
6) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ
Μετά το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014, με τη μείωση των χρεών του Δήμου προς την αγορά πάνω από 50%, χωρίς λήψη δανείων, στόχος μας για τη νέα  δημοτική περίοδο είναι ο μηδενισμός του χρέους και η δυνατότητα του Δήμου να αποπληρώνει τα χρέη του προς την αγορά μέσα σε 6(έξι) μήνες περίπου.
7) ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ- ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ- ΟΙΚΙΣΜΟΙ
Μέσω εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων διεκδικούμε έργα αναπλάσεων, πλατειών, διαμορφώσεων κοινόχρηστων χώρων, αναβαθμίσεις παιδικών χαρών κ.λ.π.
8) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
 • · Εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακής σύγκλισης μέσω προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
 

 • · Ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας του γραφείου καθημερινότητας του πολίτη και αντιμετώπιση των μικρών και καθημερινών προβλημάτων όπως π.χ. σπασμένα πλακάκια, καμένες  λάμπες, κάδοι απορριμμάτων, παιδικές χαρές, παγκάκια κατεστραμμένα κ.λ.π., με ειδικό συνεργείο που θα απασχολείται αποκλειστικά με τα παραπάνω μικρά και καθημερινά προβλήματα.
 
9) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνέχιση και ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που επιτελούνται σε όλο το Δήμο και καθιέρωση νέων θεσμών μέσω προγραμμάτων.
10) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Στον τομέα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων, κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014 προστέθηκαν μέσω προγραμμάτων 800.000€ (προμήθεια δύο απορριμματοφόρων, προμήθεια 400 κάδων ανακύκλωσης, 150 κάδων κομποστοποίησης, 150 κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων, αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ κ.λ.π.)
Για τη νέα δημοτική περίοδο 2011-2014 στις προτεραιότητες  μας είναι να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων, με την προμήθεια μέσω προγραμμάτων και άλλων κάδων ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, σύμμεικτων απορριμμάτων, προμήθεια και άλλων απορριμματοφόρων, πλυντηρίων κάδων κ.λ.π.
11) ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Με μια συνολική και επικαιροποιημένη μελέτη θα κωδικοποιηθούν οι κανονιστικές αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις κ.λ.π. για την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη.
12) ΟΔΟΠΟΙΪΑ
Υλοποίηση έργων συντήρησης – βελτίωσης οδικού δικτύου.
 
13) ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Στη δημοτική περίοδο  2011-2014 ξεκίνησε η αξιοποίηση του κεντρικού πάρκου με τις εξής παρεμβάσεις:
 • · ανακαινίσθηκε το θερινό θεατράκι 
 • · λειτούργησε μετά από 30 χρόνια το συντριβάνι
 

 • · λειτούργησε το αναψυκτήριο στο θερινό θεατράκι
 

 • · κατασκευάστηκε πίστα skate – board
 • · πεζοδρομήθηκε η οδός Δορυλαίου με αποτέλεσμα να ενοποιηθούν οι χώροι του πρώην κτηνιατρείου και του θερινού θεάτρου και να έχει δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος ανοιχτός χώρος  (20 στρέμματα) στο κέντρο της πόλης.
 • · Μετά από αυτές τις παρεμβάσεις και την έναρξη αξιοποίησης του κεντρικού πάρκου, ο επόμενος στόχος μας είναι η εκπόνηση μελέτης για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του κεντρικού πάρκου, ενώ παράλληλα θα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι.
 
14) ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Μετά την κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς και τη δημιουργία  πλατείας και χώρου πρασίνου, ο επόμενος στόχος είναι η αισθητική αναβάθμιση του χώρου με παρεμβάσεις στις όψεις των πολυκατοικιών αλλά και γενικότερα στον όλο χώρο. 
15) ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2011-2014 επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σερρών για την παραχώρηση 300 στρεμμάτων από το σύνολο των 345 στρεμμάτων των 3 στρατοπέδων Εμ. Παπά – Παπαλουκά – Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα,  τα οποία περιέρχονται οριστικά και αμετάκλητα στον Δήμο Σερρών.
Ο επόμενος στόχος είναι η αξιοποίηση των κτιρίων των στρατοπέδων  μέσω προγραμμάτων ή με την εγκατάσταση διαφόρων φορέων του Δήμου (πολιτιστικών, αθλητικών κτλ). Για τον λόγο αυτό χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μελέτη αξιοποίησης των κτιρίων των στρατοπέδων.
16) ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ
Μετά τον εξωραϊσμό του σημερινού φυσικού χώρου του Αγ. Ιωάννη με τη λειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου και της ανάδειξης της λίμνης, όπως επίσης και τη λειτουργία του συντριβανιού της Κερκίδας στην πλατεία Αγ. Ιωάννη, ο επόμενος στόχος είναι η διαμόρφωση των 30 (τριάντα) στρεμμάτων δημοτικής έκτασης που υπάρχουν στο Αγ. Ιωάννη και θα αποτελέσουν συνέχεια του σημερινού φυσικού του χώρου. Για το σκοπό αυτό κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας 2011-2014 εκπονήσαμε μελέτη και θα επιδιώξουμε την ένταξη της σε πρόγραμμα.
 
Κλείνοντας, θεωρώ σκόπιμο να υπενθυμίσω στα μέλη του νέου συνδυασμού μου ότι: Η προοπτική ενός τόπου είναι συνάρτηση γνώσης, εμπειρίας, σχεδιασμού,  βούλησης αλλά και ήθους,  αυτών που πολιτεύονται και ασχολούνται με τα κοινά. Μας περιμένει λοιπόν μετά τις εκλογές, δουλειά, με σύνεση, με οργάνωση, με διαφάνεια, χωρίς καμία έπαρση, και χωρίς καμία διάκριση.
Οι πολίτες έχουν κρίση, αναγνωρίζουν το έργο μας.
Μας εμπιστεύονται.
Επιβραβεύουν τη συνέπεια, την ειλικρίνεια, τη σκληρή δουλειά, την αποτελεσματικότητα μας.
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ! Θέλουμε τον Δήμο στην πρώτη σειρά, ψηλά!
 Συνεχίζουμε!      Ολοκληρώνουμε!       Δημιουργούμε!
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! 
Advertisements