Οι 4 πιο παράξενοι ανελκυστήρες σε όλο το πλανήτη γη

Οι 4 πιο παράξενοι ανελκυστήρες σε όλο το πλανήτη γη

Ο λόγος για τον οποίο κατασκευάζονται οι ανελκυστήρες είναι η μεταφορά προσώπων ή αντικειμένων από ένα επίπεδο σε ένα άλλο. Κάποιοι όπως φαίνεται δεν έχουν αρκεστεί σε αυτή την ανάγκη και θέλησαν να διαμορφώσουν με περισσότερη φαντασία και χάρη αυτές τις κατασκευές, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά!

Τα παρακάτω ασανσερ μπορεί να χρησιμοποιούνται για τουριστικά αξιοθέατα ή για επίδειξη πλούτου και το μόνο σίγουρο είναι ότι κόβουν την ανάσα.

  1. Το ψηλότερο εξωτερικό ασανσέρ της Ευρώπης

Ονομάζεται Hammetschwand και όσοι θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε πρέπει να ταξιδέψετε ως την Ελβετία. Συνδέει ένα ορεινό μονοπάτι με το μέρος από το οποίο μπορεί να δει κάποιος «πιάτο» τη λίμνη Λουκέρνη, εκεί που ο μύθος λέει ότι ο Γουλιέλμος Τέλλος σημάδεψε το μήλο στο κεφάλι του γιου του. Ο ανελκυστήρας έχει ύψος 153 μέτρα και μέσα σε 1 λεπτό βρίσκεστε στην κορυφή.

 

  1. Ανελκυστήρας Bailong – Κίνα

Πρόκειται για ένα γυάλινο ασανσέρ που βρίσκεται στην περιοχή Zhangjiajie. Όσοι τολμηροί από εσάς σπεύσατε, καθώς η περιοχή έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ίσως η λειτουργία του δεν είναι για πολύ διαθέσιμη. Η θέα που θα απολαύσετε περιλαμβάνει πλούσια τροπική βλάστηση, απόκρημνους βράχους και πρασινογάλαζες λίμνες.

  1. Ανελκυστήρας Gateway Arch – ΗΠΑ

Η αψίδα Gateway Arch κατασκευάστηκε ως ένα μνημείο αφιερωμένο στο μαχητικό πνεύμα των πρώτων Αμερικανών αποίκων που επέκτειναν την ήπειρο. Για να φτάσει κανείς στο ανώτερο τμήμα πρέπει να πάρει έναν από τους πενταθέσιους ανελκυστήρες που μεταξύ τους σχηματίζουν ένα τρενάκι. Εννοείται ότι η θέα είναι καταπληκτική!

  1. Ενυδρείο AquaDom – Γερμανία

Το AquaDom βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο του Βερολίνου. Πρόκειται για ένα ενυδρείο που διαθέτει ενσωματωμένους ανελκυστήρες και περιλαμβάνει όχι μόνο το ξενοδοχείο αλλά και χώρους γραφείων και εστιατορίων και φυσικά το ίδιο το ενυδρείο.

1.000.000 λίτρα νερού και στα νερά του κολυμπούν πάνω από 1.500 ψάρια, τα οποία έχουν αναλάβει να ταΐζουν σε καθημερινή βάση, 4 δύτες!

 

Αν, ωστόσο, εσείς δεν ψάχνετε για ένα τόσο περίεργο ασανσέρ αλλά κάποιο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας για πολλά χρόνια, σας προτείνουμε να μπείτε στην ιστοσελίδα innovatechlift.gr  οπού θα βρείτε τον επόμενο ανελκυστήρα σας!