Οι «50» πρώτοι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Θ.Μηλίδη και η… «φυγή» Γκότση στον συνδυασμό του Δημάρχου Π.Αγγελίδη

Οι «50» πρώτοι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Θ.Μηλίδη και η «φυγή» Γκότση στον συνδυασμό του Δημάρχου Π.Αγγελίδη
Οι «50» πρώτοι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Θ.Μηλίδη και η «φυγή» Γκότση στον συνδυασμό του Δημάρχου Π.Αγγελίδη

Τους 50 πρώτους  που πλαισιώνουν τον Συνδυασμό του «Εποχή Δημιουργίας» παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας 10/3 στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών Θεόδωρος Μηλίδης.

Στον λόγο που εκφώνησε στη συνέντευξη τύπου, πριν ανακοινώσει τα ονόματα των συνεργατών του, είπε:

Αγαπητοί Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, αγαπητοί φίλοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αγαπητές και αγαπητοί μου Σερραίοι.
Έχω την τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσω σήμερα μέρος του συνδυασμού μας της δημοτικής παράταξης «Εποχή Δημιουργίας» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, κατόπιν μιας καλά μελετημένης σύνθεσης, που ήδη πλαισιώνουν 50 υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
Ο συνδυασμός μας εκπροσωπείται από καταξιωμένα άτομα της τοπικής μας κοινωνίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, τόσο από τον επιστημονικό όσο και από τον επαγγελματικό και αγροτικό τομέα, συνδυάζοντας συγχρόνως την εμπειρία των παλιών με τη δημιουργική ανανέωση και το όραμα των νέων.
Οι υποψήφιοί μας προικισμένοι με εργατικότητα, ήθος, υπευθυνότητα και κυρίως θέληση για προσφορά, συνθέτουν έναν συνδυασμό, πανέτοιμο για την αποτελεσματική διαχείριση-αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά ταυτόχρονα και την ανάπτυξη της πόλης και των χωριών μας.
Στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου οι συμπολίτες μας πρέπει να εμπιστευτούν και να επιλέξουν ελεύθερα, με αξιοκρατικά κριτήρια τους ικανότερους για τη διοίκηση του Δήμου μας.
Στη δύσκολη, απαιτητική εποχή που ζούμε με τα γνωστά οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα, χρειάζεται αισιοδοξία, πίστη, κοινωνική αλληλεγγύη, γι αυτό ζητούμε την στήριξή σας προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, προβάλλοντας τις ήδη υπάρχουσες φυσικές ομορφιές του Δήμου μας που μένουν αναξιοποίητες και δημιουργώντας νέες συνθήκες προόδου στις ανύπαρκτες υποδομές και νέες θέσεις εργασίας.  
Κλείνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας καλέσω όλους να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε μαζί για μια «Εποχή Δημιουργίας», για μια πραγματική δημιουργία ώστε ο Δήμος μας να γίνει ανθρώπινος για τους συνδημότες μας και ελκυστικός για τους ξένους με μοναδικό σκοπό την προκοπή και ανάπτυξη του τόπου μας. Ο Δήμος πρέπει και μπορεί να αποκτήσει «ταυτότητα».

Οι πρώτοι 50 υποψήφιοι που στελεχώνουν τον συνδυασμό (αλφαβητικά) είναι:

1.    Αλατζάς Μηνάς-Αντώνιος, Αγρότης, (γεωργικές εκμεταλλεύσεις)
2.    Αναστασιάδης Αντώνιος, Επιχειρηματίας
3.    Αναστασιάδης Ηλίας, Τέως Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
4.    Απιδοπούλου Μαγδαληνή, Οικιακά
5.    Αποστόλου Άννα, Οικιακά
6.    Αραμπατζή Άννα, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ένωσης Δημοσιογράφων Ηλεκτρονικού έντυπου τύπου Μακεδονίας Θράκης (ΕΔΗΠΗΤ)
7.    Αραμπατζής Κωνσταντίνος, Γεωργοκτηνοτρόφος
8.    Ασανακίδου- Πανούδη Σταυρούλα, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κουβουκλίου (οικιακά)
9.    Βίσνας Παύλος, Υδραυλικός ΔΕΥΑΣ
10. Βλάχος Γεώργιος, Γεωργοκτηνοτρόφος
11. Γαλακτοπούλου Δώρα, Πτυχιούχος Οικονομικής Σχολής,Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διεθνών-Οικονομικών και    Επιχειρηματικών Σχέσεων-Δημοσιογράφος,Φοροτεχνικός
12. Γεωργάκογλου Δημήτριος, Αγρότης
13. Γκουρτζίνη Αναστασία, Συμβασιούχος Υπάλληλος
14. Δεμερτζής Ηλίας, Αγρότης
15. Δεμερτζής Θωμάς, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βαμβακιάς, Συνταξιούχος Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών
16. Δινάκης Κωνσταντίνος, Εφοριακός Υπάλληλος
17. Δρόντσας Ανέστης, Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος
18. Ελευθεριάδου Ιωάννα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
19. Ευαγγέλου Βασιλική, Αγρότισσα
20. Ζήση Ευαγγελία, Νοσηλεύτρια
21. Ζουρνατζής Τάσος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Εκπαιδευτικός
22. Ίντος Δημήτριος, Τέως Αστυνομικός Διευθυντής
23. Κάμου Φρειδερίκη, Αγρότισσα
24. Καραδήμος Τριαντάφυλλος, Αγρότης
25. Κατιρτζόγλου Βασίλειος, Δικηγόρος
26. Κέκος Χρήστος, Συνταξιούχος Αστυνομικός
27. Κεχαγιάς Γεώργιος, Φοιτητής ΕΠΑΛ- Μηχανικός
28. Κοτζαμπασίδης Μανώλης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πεπονιάς (κτηνοτρόφος)
29. Κουρτέση Άρτεμις, Γεωπόνος
30. Κρυστάλλης Δημήτριος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βαμβακούσας
31. Λατρόβαλη Στέλλα, Οικιακά
32. Λεϊλεκτσόγλου Μαρία, Ελεύθερος Επαγγελματίας
33. Μαλλιαράς Αθανάσιος, Γεωπόνος-Μελετητής
34. Μανδέλας Μιχάλης, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος Μεσιτών Ν. Σερρών
35. Μανώλογλου Αθανάσιος, Συνταξιούχος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
36. Ματθιουδάκης Μιχάλης, Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Θράκης-Φοροτεχνικός
37. Μεταλλίδης Γεώργιος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Χριστός
38. Μηξιούδη Μαριέττα,  Ελεύθερος Επαγγελματίας
39. Μοσχολιός Ζωγράφος (Φούλης), Αγρότης
40. Μωυσίδης Δημήτριος, Δημοσιογράφος
41. Ντόμπρου Επαμεινώνδας, Ιδιωτικός Υπάλληλος
42. Παραστατίδης Ιορδάνης, Άνεργος
43. Σαντοριναίος Ευάγγελος, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
44. Σιαπαρδάνης Κωνσταντίνος, Συνταξιούχος Δημοσίου
45. Σαριβίδου Μηλιά, Νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη Β’ Παθολογικής Γ.Ν.Σ.
46. Σερέκης Στέφανος, Συνταξιούχος Δημοσίου
47. Σιμήτας Σίμος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
48. Ταυλαρίδης Ζαφείρης, Απόστρατος Αξιωματικός, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κουμαριάς
49. Τρούπης Θεόδωρος, Αστυνομικός

50. Τσαλαπάτας Δημήτριος, Συνταξιούχος Αγρότης

 

Αποχώρηση Γκότση και προσχώρηση στον συνδυασμό του Π.Αγγελίδη

Από τον συνδυασμό χαρακτηριστική η απουσία του νυν Δημοτικού Συμβούλου Ηλία Γκότση, ο οποίος είχε θέσει «βέτο» για συγκεκριμένα πρόσωπα στον συνδυασμό, κάτι που δεν δέχθηκε ο Θ.Μηλίδης με αποτέλεσμα ο κ. Γκότσης ανακοίνωσε την Τρίτη(11/3) την συνεργασία του με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Π.Αγγελίδη. Να σημειώσουμε ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό ο κ.Γκότσης είχε διαχωρίσει τη θέση του και πολλές φορές σε ψηφοφορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε συνταχθεί με την παράταξη του Δημάρχου.

Όπως τόνισε στην συνέντευξη τύπου

Σας κάλεσα σήμερα, για να σας ανακοινώσω τη συνεργασία μου στις επερχόμενες εκλογές με την παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ» του νυν Δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη.
Τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι δύο: Γιατί δε συνεχίζω τη συνεργασία μου με την παράταξη «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» του Θεόδωρου Μηλίδη και γιατί επιλέγω τη συνεργασία μου με τον Πέτρο Αγγελίδη.
Δε συνεχίζω τη συνεργασία μου με την παράταξη του Θεόδωρου Μηλίδη, διότι θεωρώ ότι δεν μπορώ να συνεργαστώ με ορισμένα άτομα που στελεχώνουν το συνδυασμό και αυτό θα είναι εις βάρος του Δήμου και των Σερραίων πολιτών.
Η μη καλή επικοινωνία και συνεργασία οφείλεται στη διαφορετική προσέγγιση των δημοτικών πραγμάτων. Δεν κατηγορώ βέβαια κανέναν. Ο καθένας έχει διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, αλλά αυτή η διαφορετική θεώρηση και προσέγγιση οδηγεί σε μη συνεννόηση, σε ένταση και κατ’ επέκταση σε αναποτελεσματικότητα.
Επέλεξα την κάθοδο μου με την παράταξη του Πέτρου Αγγελίδη για τους παρακάτω λόγους:
1)    Είναι μια παράταξη καθαρά αυτοδιοικητική και ανεξάρτητη από κόμματα, η οποία ξεκίνησε το 2001 και μετά από πολλή δουλειά και αγώνες δικαιώθηκε από το Σερραϊκό λαό.
2)    Στα τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου έχει παραγάγει σημαντικό έργο, αν και είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, όπως ο Καλλικράτης, η οικονομική κρίση και οι κατακρεουργημένες χρηματοδοτήσεις. Η επιτυχία, όμως, οφείλεται στην προγραμματισμένη και σκληρή δουλειά του Δημάρχου και των συνεργατών του.
3)    Έγινε   χρηστή διαχείριση και αντιμετώπισε ως Δήμαρχος όλα τα θέματα με παρρησία και ήθος. Λάθη μπορεί να έγιναν, αλλά λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν κάνουν τίποτα.
4)    Υλοποίησε σχεδόν όλα όσα είχε εξαγγείλει στο προεκλογικό του πρόγραμμα, γεγονός που τον καθιστά αξιόπιστο και συνεπή απέναντι στους Σερραίους πολίτες. Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, με οδήγησαν στο να αποδεχθώ την πρόταση του νυν Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη να συμμετάσχω στο συνδυασμό του και εύχομαι η προδιαγραφόμενη επιτυχία του συνδυασμού στις επερχόμενες εκλογές να δικαιώσει και πάλι την εμπιστοσύνη του Σερραϊκού Λαού.
 

Ο Ηλίας Γκότσης εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σερρών από το 1990 πάντα στις πρώτες θέσεις της σταυροδοσίας. Η μοναδική φορά που δεν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος ήταν στις εκλογές του 2006, όταν συγκρότησε δικό του συνδυασμό διεκδικώντας το δημαρχιακό αξίωμα, με… παταγώδη αποτυχία, αφού το ποσοστό που έλαβε ήταν γύρω στο 1% και τέθηκε εκτός δημοτικού συμβουλίου.

(*) Η συνέντευξη είχε και τα φαιδρά της, καθώς αρχικά επειδή δεν εμφανίστηκαν τα κανάλια, ο κ.Γκότσης, θέλησε να την αναβάλει προσποιούμενος(;) αδιαθεσία. Όταν τα κανάλια εμφανίστηκαν με καθυστέρηση 45’ λεπτών έφυγε και η αδιαθεσία του κ.Γκότση και έδωσε την «πολυαναμενόμενη» συνέντευξη της προσχώρησης στην παράταξη Αγγελίδη.

Σ.Σ.1 Από την πλευρά Αγγελίδη δεν έγινε κάποια ανακοίνωση … υποδοχής ή μη

Σ.Σ.2 Φωτο του Ηλία Γκότση δεν βάζουμε αφου γράφει καλύτερα στο «γυαλί»