Οι αγρότες έκλεισαν, επ’αόριστον τον Προμαχώνα, για φορτηγά και νταλίκες

Οι αγρότες έκλεισαν, επ’αόριστον τον Προμαχώνα, για φορτηγά και νταλίκες

Με δελτίο τύπου που εξέδωσαν το Σάββατο (30/1) το μεσημέρι, οι αγρότες του μπλόκου στον Προμαχώνα, ανακοίνωσαν το επ’αόριστο κλείσιμο του Τελωνείου του Προμαχώνα για τα φορτηγά και τις νταλίκες (Τα ΙΧ και τα λεωφορεία περνούν κανονικά τα σύνορα). Αρνούνται τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και καλούνε τους συναδέλφους τους να «μην πέσουν στην παγίδα», ενώ θεωρούν ότι τις λύσεις τις γνωρίζει ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «Μένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας. Αυτή που «αλλαξοπίστησε» και καταπάτησε κάθε αρχή, κάθε αξία της, είναι η «δεύτερη φορά» Αριστερή κυβέρνηση»

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματίσει τα φορτηγά στα σύνορα, καθως ήδη είχαν μαζευτεί πολλές νταλίκες, απο τα ολιγώωρα κλεισίματα που είχαν κάνει οι αγρότες τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου του μπλόκου αναφέρουν:

Το τελωνείο του Προμαχώνα θα κλείσει από τις 3 το μεσημέρι, επ’ αόριστον, μόνο για τα φορτηγά και τις νταλίκες.
Ως αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου του Προμαχώνα, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση και στέλνουμε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.
Μπορεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μας καλεί σε διάλογο, αλλά τα λόγια έχουν τελειώσει, τα περιθώρια διαλόγου έχουν εξαντληθεί.
αγροτες-προμαχωναςΤα προβλήματα που σφίγγουν απειλητικά γύρω από τα λαιμό αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, είναι γνωστά, όπως και οι λύσεις τους είναι γνωστές. Τις λύσεις τις γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, το μόνο που χρειάζεται είναι να τις εφαρμόσει. Οπότε, εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα παραπάνω.
Οι αποφάσεις είναι πολιτικές και «βαραίνουν τους ώμους» της κυβέρνησης. Ας αφήσει κατά μέρος ο Πρωθυπουργός τις δήθεν προσκλήσεις για διάλογο, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι η πρόσκληση απευθύνεται καθαρά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην πέσουν σ’ αυτή την «παγίδα». Ούτε ένας αγρότης δεν πρέπει να συναντηθεί ακόμη και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Είχαμε πει προ ημερών πως «δεν πηγαίνει το βουνό στο Μωάμεθ». Αν ενδιαφέρεται πραγματικά η κυβέρνηση για μας, ξέρει τι πρέπει να κάνει.
Εμείς μένουμε πιστοί στον αγώνα μας. Μένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας. Αυτή που «αλλαξοπίστησε» και καταπάτησε κάθε αρχή, κάθε αξία της, είναι η «δεύτερη φορά» Αριστερή κυβέρνηση.