Οι αγρότες στους δρόμους – 70 τρακτέρ στον κόμβο Λευκώνα

Οι αγρότες στους δρόμους – 70 τρακτέρ στον κόμβο Λευκώνα

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες το μεσημέρι της Δευτέρας 28/1 σε όλη την χώρα υλοποιώντας της απόφαση που είχαν πάρει πριν 15 ημέρες στην Πανελλαδική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις Σέρρες.

Ισχνή ήταν η παρουσία των Σερραίων αγροτών στον κόμβο Λευκώνα. Περίπου 70 τρακτερ συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ η οποίοι είχαν φράξει τον δρόμο προς το Σιδηρόκαστρο με δύο λεωφορεία.

Αρνηση της αστυνομίας για πορεία ως τον Προμαχώνα

Οι Σερραίοι αγρότες παραμένουν στην περιοχή καθώς σε ερώτημά τους προς τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων αν θα τους επιτρέψει την πορεία προς το Σιδηρόκαστρο και από εκεί στον Προμαχώνα, εισέπραξαν την άρνηση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίς το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, ο όγκος της συμμετοχής θα καθορίσει την περαιτέρω στάση τους, οι όποιες κινήσεις πάντως θα γίνουν συντονισμένα με τους συναδέλφους τους πανελλαδικά, συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Τι ζητούν οι αγρότες

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής -και ειδικά την τιμή του πετρελαίου-, τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, την αύξηση του αφορολόγητου, τις αποζημιώσεις, αλλά και τους πλειστηριασμούς γης και κατοικίας λόγω των δανείων που δεν εξυπηρετούνται.

Κανονικά η κίνηση των οχημάτων από και προς τον Προμαχώνα

Να σημειωθεί πως η κίνηση των οχημάτων από και προς τον Προμαχώνα γίνεται κανονικά μέσω της καθέτου της Εγνατίας οδού, η οποία παρακάμπτει τον κομβο του Λευκώνα.

Advertisements