Οι αγρότες των Σερρών, έκλεισαν τον κόμβο στον Λευκώνα για μια ώρα

Κομβος_Λευκώνα_αγρότες_μπλόκο00003sΜπλόκα σε Εθνικές οδούς και κύριες οδικές αρτηρίες 14:00-15:00 κάθε μεσημέρι αποφάσισαν οι αγρότες, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Ζητούν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για να του θέσουν τα αιτήματά τους.

Ετσι  σήμερα, Δευτέρα (11/2), οι αγρότες στο κόμβο του Λευκώνα έκλεισαν συμβολικά για μία ώρα (από τις 14:00 έως τις 15:00) τον δρόμο, υλοποιώντας τη μια από τις αποφάσεις που έλαβαν, μετά την πολύωρη σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, με τη συμμετοχή των αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες στη σύσκεψη αποφάσισαν:

  • – να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου και να υπάρχει ένα κεντρικό μπλόκο σε κάθε νομό
  • – να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και
  • – να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από όλα τα μπλόκα, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι.

Παράλληλα ζήτησαν τη συμπαράσταση της κοινωνίας σε μορφές διαμαρτυρίας που θα περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΓΑ και εφορίες.

Κατα τη διάρκεια αποκλεισμού η Τροχαία Σερρών είχε φροντίσει για την κατεύθυνση των οχημάτων απο παρακαμπτηρίους οδούς για την ομαλή κυκλοφορία.

Η κυβέρνηση, πάντως, από τη μεριά της έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα επιτρέψει το κλείσμο των δρόμων ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για να ικανοποιηθούν τα αγροτικά αιτήματα.

Η συντονιστική επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Νομού Σερρών στα πλαίσια της στήριξης του κινήματος στα αυτονόητα δικαιώματα κάθε παραγωγικής τάξης επισκέφθηκε το μπλόκο των Σερραίων αγροτών στη διασταύρωση του Λευκώνα. Ακολούθησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών όπου ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα και τα αιτήματα τους. Το κλιμάκιο τόνισε στους αγρότες μεταξύ των άλλων πως οι εξαγγελίες της τρικομματικής κυβέρνησης απλά αποδεικνύουν ξεκάθαρα τον σχεδιασμό της για εξαθλίωση των αγροτών και μηδενισμού της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας.