Οι αγρότες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις με συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Σερρών την Πέμπτη 22/10

Οι αγρότες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις με συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Σερρών την Πέμπτη 22/10

Οι Σερραίοι αγρότες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις με δυναμική συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο Σερρών, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, ημέρα εκδίκασης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της υπόθεσης δίωξης Σερραίων αγροτών για την συμμετοχή τους σε αγροτικές κινητοποιήσεις παλαιότερων ετών.

Αν και το ζητούμενο παραμένει η μαζική συμμετοχή, καθώς μικρή για το μέγεθος του αγροτικού πληθυσμού της Π.Ε.Σερρών ήταν η ανταπόκριση στη συνέλευση των αγροτών το περασμένο Σάββατο σε ξενοδοχείο των Σερρών.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα δικαστήρια να έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα για τις κινητοποιήσεις που είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα, με σημεία αιχμής το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Καθοριστικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της μορφής και του χρονοδιαγράμματος του απεργιακού αγώνα αποτελεί η οριστικοποίηση της ημέρας ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη βουλή, αλλά και ο κοινός συντονισμός με τους άλλους αγρότες από όλη την Ελλάδα. Ο αγρότες θα παραμείνουν σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ για την πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα φέρουν ο νέος τρόπος φορολόγησής τους και οι αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό, θα ξεκινήσουν αλλεπάλληλες τοπικές συνελεύσεις ανά δήμο.

«Θα μας βρουν μπροστά τους και δεν πρέπει να μας υποτιμούν. Δεν θα ανεχτούμε να ζήσουμε σε συνθήκες δουλοπαροικίας» υποστήριξε στην ΕΡΑ Σερρών, μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, προτείνοντας παράλληλα με την έξοδο και παράταξη των αγροτικών μηχανημάτων στους δρόμους, κοινή κάθοδο των αγροτών από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα .

Συμπαράσταση από την ΟΕΒΕΣ Σερρών

Ο Πρόεδρος Σωτήρης Κοτσαμπάς και η Διοίκηση της ΟΕΒΕΣΣ καλούν όλους τους επαγγελματίες την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών έξω από το Δικαστικό Μέγαρο