Οι ΔΕΥΑ έκλεισαν τα τριάντα γιορτάζουν και συνεδριάζουν στο Ρέθυμνο-Η ΔΕΥΑ Σερρών είναι εκεί.

ΕΔΕΥΑ_LΣυμπλήρωσαν τριάντα χρόνια λειτουργίας οι ΔΕΥΑ – 23 η ΔΕΥΑ Σερρών- της χώρας και κάνουν τον απολογισμό τους στην πατρίδα του Προέδρου του Συλλογικού Οργάνου τους, Γιώργη Μαρινάκη, στο Ρέθυμνο. Όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΔΕΥΑ Σερρών, η 26η τακτική Γενική Συνέλευση (ετήσια) της ΕΔΕΥΑ (Ένωση ΔΕΥΑ Ελλάδος) ξεκινά την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου και οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 21.

Συμμετέχει και η ΔΕΥΑ του δήμου Σερρών. Είναι ήδη εκεί ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Θεοχάρης Μιχαήλ, ο Γενικός  Δ/ντής Νίκος Σαφαρίκας, η Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Χρύσα Αδαμούση και ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στυλιανός Σπύρου. Τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας εκπροσωπούν ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Παπαδόπουλος και ο εκπρόσωπος τους Τριαντάφυλλος Σαλματωνίδης. Την ομάδα συμπληρώνει ο τέως Πρόεδρος Θόδωρος Αραμπατζής ο οποίος είναι πρόεδρος της απερχόμενης Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΔΕΥΑ.

Επί τάπητος

Τον απολογισμό του έργου τους των τριάντα ετών για το Περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία, την Ανάπτυξη, την Ποιότητα ζωής, την Αειφορία θα κάνουν οι άνθρωποι των ΔΕΥΑ της Χώρας. Θα συζητήσουν τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των Επιχειρήσεών τους. Πως θα είναι η «Ύδρευση – Αποχέτευση σε πόλεις τους μέλλοντος». Ποιοι οι «εναλλακτικοί τρόποι απολύμανσης του πόσιμου νερού» (εισηγητής Σ. Σπύρου). Πως μπορεί να γίνει η «προώθηση μιας νέας κουλτούρας για το νερό», είναι από τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν σε διάλογο.

Και φέτος θα απασχολήσει τους συνέδρους το Τιμολόγιο της ΔΕΗ το οποίο είναι για τις ΔΕΥΑ αυτό των κοινών νοικοκυριών. Εάν γινόταν βιομηχανικό η ΔΕΥΑ Σερρών θα εξοικονομούσε περί τις 150.000€ ετησίως. Είναι το κόστος αλλαγής του δικτύου ύδρευσης ενός χωριού!

Φυσικά η ΕΔΕΥΑ δεν θα παραλείψει να εκλέξει το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή που θα φέρουν, ελπίζουμε, μέρες με ακόμη καλύτερη ποιότητα ζωής.