Οι Δήμοι Σερρών και Εμμ.Παππά οργανώνονται για να κινηθούν νομικά κατά του αγωγού ΤΑΡ

Οι Δήμοι Σερρών και Εμμ.Παππά οργανώνονται για να κινηθούν νομικά κατά του αγωγού ΤΑΡ

ΤΑΡ-αγωγοίΣε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας,  αποκάλυψε ότι μαζί με τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, προχώρησαν στην πρόσληψη δικηγόρου για να κινηθούν νομικά κατά της διέλευσης του αγωγού TAP και της κατασκευής τους σταθμού συμπίεσης στο Νέο Σκοπό (πλησίον της κοινότητας Κωνσταντινάτο), που υπάγεται μεν διοικητικά στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, απέχει όμως λιγότερο από 6 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Σερρών.

Όπως επίσης ανέφερε ο δήμαρχος ΕμμανουήλΠαππα μετά από επικοινωνία που είχαν με το γραφείο του υπουργού ΥΠΕΚΑ κ.Μανιάτη, το ραντεβού που είχαν στις 30/10, αναβλήθηκε χωρίς να καθοριστεί νέα ημερομηνία.

Παράλληλα η  Κίνηση Πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Αντι-ΤΑΡ) που αντιτίθεται στη χαραγμένη πορεία διέλευσης του αγωγού από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί τους αγρότες να μην υπογράφουν παραχώρηση των εκτάσεών τους στην εταιρεία ΤΑΡ, γιατί θα «αποδυναμωθεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που ετοιμάζεται να γίνει σε αυτή τη φάση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που μας κοινοποιήθηκε αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ανθρωπος  εκ μέρους της εταιρείας ΤΑΠ καλεί τους αγρότες να υπογράψουν.
Παραπληροφορεί, λέγοντάς τους,πως αν δεν το κάνουν θα γίνει απαλλοτρίωση
χωρίς αποζημίωση.
Αυτό είναι ΨΕΜΑ.
Δικηγόροι μας ενημέρωσαν πως η ιδιοκτησία και η κυριότητα καθενός στο χωράφι του προστατεύται απο το σύνταγμα.Αλλά ακόμη και άν φτάσουμε στην περίπτωση της απαλλοτρίωσης και αυτοί που δεν υπεγραψαν δικαιούνται απο τον νόμο την ΙΔΙΑ αποζημίωση.
Φίλοι αγρότες στην παρούσα φάση που κάνουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα χρησιμοποιήσουν τις υπογραφές σας σαν άλλοθι,εναντια στην υγεία, το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας. Υπογράφοντας θα εξυπηρετήσετε μόνο την ανάπτυξη της εταιρείας και θα καταδικάσετε τις επόμενες γενιές σε μαρασμό…
Ενημερωθείτε, ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ χωρίς να γνωρίζετε.

ΘΕΛΟΥΜΕ: ΥΓΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ 
 ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ